Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 15 dec 2018 / 18:08 uur

Piloot overleden bij vliegtuigcrash in Hilversum

Op Vliegveld Hilversum is een vliegtuigje neergestort, daarbij is de piloot overleden. Het gaat om een éénmotorig toestel; een sportvliegtuigje.

Onderzoek

In het vliegtuig zat maar één persoon, het gaat om een 36-jarige man. Waardoor de piloot van het toestel neerstortte is onbekend, aldus de politie. Er zou mogelijk sprake zijn geweest van een technisch probleem. In eerste instantie meldde de politie dat de piloot gewond was geraakt, later werd bekend dat hij is overleden.

Zowel de brandweer, als de traumaheli en de politieheli waren uitgerukt naar het vliegveld aan de Hilversumse Noodweg. De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft laten weten een verkennend onderzoek te doen naar het ongeval.

Het nabijgelegen bedrijf Vliegschool Hilversum laat weten niets te maken te hebben met het ongeluk, het zou gaan om een privévliegtuig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Piloot overleden bij vliegtuigcrash in Hilversum
Sluiten