Bregje Simons
Bregje Simons Nieuws 23 dec 2018 / 15:14 uur

Pianospeler Bas haalt ruim 50.000 euro op

De 12-jarige Bas Schipper uit Veendam heeft met zijn optreden op alle stationspiano’s zeker 50.000 euro opgehaald voor zijn zieke zus en andere diabetespatiënten. Zijn streefbedrag was 5000 euro en vannacht stond de teller nog op ruim 32.000.

Schipper wilde door achter elkaar op de zestien pianostations te spelen, geld inzamelen voor de bestrijding van diabetes. Meer dan 2600 mensen deden een donatie.

Record

Dat deed hij binnen 18 uur en 10 minuten. Daarmee heeft Bas een nieuw record gevestigd. „Hartstikke tof”, noemde de Bas zijn reis door Nederland. „Ik heb het gewoon gehaald”, zei hij op de terugreis van Groningen naar zijn woonplaats Veendam.

Daar gaf hij nog een laatste optreden. In Veendam stond geen piano, maar heeft zijn moeder een keyboard langs gebracht om de reis op gepaste wijze af te sluiten. Schipper begon zijn muzikale treinreis om 06.00 uur ’s ochtends in Maastricht en eindigde deze rond 00.30 uur op station Groningen.

Diabetes type 1

De tiener draagt de actie, waarmee hij geld ophaalt voor het Diabetes Fonds, op aan zijn zusje Laura die aan diabetes type 1 lijdt. „Ik hoop met het geld dat ik via deze actie ophaal ervoor te zorgen dat mijn zusje en alle andere mensen die diabetes hebben misschien wel kunnen genezen”, zei Bas voordat hij aan zijn actie begon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pianospeler Bas haalt ruim 50.000 euro op
Sluiten