Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 23 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Organisatie mikt op bevalling in de ruimte in 2024

Er heeft – voor zover bekend – nog niemand seks gehad in de ruimte. Toch worden er wel al plannen gemaakt voor bevallingen buiten de dampkring. In 2024 moet dat gaan gebeuren, zo luidt de ambitie van SpaceLife Origin.

Drie missies

Mission Cradle, zoals SpaceLife Origin het noemt, is het derde project dat gepland staat voor het komende decennium. Eerder mikken ze ‘Mission Ark’ (2020) en ‘Mission Lotus’ (2021).

Mission Ark klinkt nog al absurd. Er zullen sperma- en eicellen in een satelliet rondom de aarde worden geplaatst en bestudeerd. Tijdens Mission Lotus moet vervolgens de bevruchting tussen de ei en spermacellen gaan plaatsvinden. Mission Cradle is daarop dan dus het logische vervolg.

Enorme babystap

,,Een kleine stap voor een baby, maar een enorme babystap voor de mensheid”, stelt Egbert Edelbroek, Chief Innovation Officer bij SpaceLife Origin tegen Scientias. ,,We zien dit als onze verantwoordelijkheid,” legt Edelbroek in een gesprek met Scientias.nl uit. “Het gaat niet zo goed met de aarde. Zo verschijnt de laatste tijd bijvoorbeeld het ene na het andere rapport dat aangeeft dat we te weinig doen om klimaatverandering af te remmen. Het kan zomaar betekenen dat het op relatief korte termijn heel uitdagend wordt om hier op aarde te leven. We moeten wel aan een plan B werken.”

Met plan B verwijst Edelbroek naar de ambitie om bijvoorbeeld Mars te gaan bevolken. ,,Maar het liefst wil je natuurlijk dat die buitenaardse nederzettingen onafhankelijk van de aarde kunnen gedijen en groeien, wat betekent dat we ons dus ook aldaar moeten kunnen voortplanten."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Organisatie mikt op bevalling in de ruimte in 2024
Sluiten