Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 6 dec 2018 / 21:48 uur

Lerares gearresteerd voor zomaar knippen student

Een lerares van een middelbare school in Californië is woensdag gearresteerd nadat er een Instagram-video online werd geplaatst met schokkende beelden. De lerares knipte op grove wijze het haar van een leerling af, terwijl ze het volkslied zong.

‘Nog niet klaar’

Het gaat om de 52-jarige Margaret G, die natuurkunde geeft aan de University Preparatory High School in Visalia. In videos van het incident zie je de lerares staan voor een student terwijl ze woest stukken van het haar van de student afknipt en achter zich gooit.

Als de student wil opstaan, zegt Margaret: "Je bent nog niet klaar." Daarna probeert ze een andere student te grijpen om diens haar te knippen, maar die ontsnapt.

Andere studenten beginnen vervolgens te gillen en rennen uit het klaslokaal. Door het videofragment heen hoor je Margaret het volkslied zingen.

Vreemde bui

Studenten hebben aangegeven dat ze niet weten wat de trigger was voor het aparte gedrag van de lerares, maar verklaarden allemaal dat Margaret al de hele week vreemd gedrag vertoonde.

"Ik weet dat ze afgelopen maandag ook een vreemde bui had omdat er een examen zoek was of zoiets. Ze beschuldigde de studenten van het stelen van de toets", vertelt een student aan ABC 30.

Margaret is gearresteerd. Op borgtocht worden vrijgelaten gaat haar 100.000 dollar kosten. Uit documenten blijkt dat de lerares in 2007 en 2016 twee keer geschorst is voor twee weken. De reden van de schorsingen zijn niet bekend.

Reageer op artikel:
Lerares gearresteerd voor zomaar knippen student
Sluiten