Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 8 dec 2018 / 14:44 uur

Katwijk haalt opgelucht adem na uitblijven Project X

Er werd gevreesd voor een scenario zoals dat in Haren zes jaar geleden, maar uiteindelijk werd Katwijk Project X Katwijk Project Niks. Dit tot grote opluchting van de lokale autoriteiten.

Opgelucht

,,Ik denk dat ik namens alle inwoners van Katwijk en Cuijk spreek dat we opgelucht adem kunnen halen”, vertelt Wim Hillenaar, burgemeester van Cuijk, de gemeente waar het Brabantse dorpje onder valt, tegenover de NOS.

Het bleef uiteindelijk heel rustig in Katwijk. Volgens Hillenaar kwamen er een paar honderd jongeren richting het dorp, maar was de situatie – mede door de grootschalige politie-inzet – volledig onder controle. Hij gaf verder aan het te betreuren dat ,,mensen die sociale media op dit soort manieren misbruiken de gemeenschap op enorme kosten jagen."

Arrestaties

Er werden uiteindelijk vier arrestaties verricht om en bij het dorp. Eerder op de dag waren er al een man uit Someren en een man uit Bergambacht opgepakt, omdat ze op social media aan opruiing zouden hebben gedaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Katwijk haalt opgelucht adem na uitblijven Project X
Sluiten