Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 18 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Inchecken met barcode op je telefoon in Rotterdam

Nog even inchecken en dan rennen voor de metro, maar waar had je nu ook alweer je ov gelaten? Het is je vast (meer dan) eens overkomen, maar grote kans dat je deze problemen in Rotterdam niet meer hebt.

Barcode

Daar wordt dinsdag in de metro namelijk een barcodeticket geïntroduceerd, die op je telefoon staat! En je telefoon verlies je sowieso niet uit het oog, toch? Met deze mobiele barcode kan er in- en uitgecheckt worden bij de metro’s van het openbaarvervoerbedrijf RET.

De dienst is bedoeld voor reizigers die af en toe gebruikmaken van het ov, sinds deze zomer kon men ook al in de bus, tram en veerboot reizen op deze manier. In landen als Noorwegen zijn mobiele tickets al enige jaren een ding.

Contactloos

Voor zo’n barcode moet eenmalig een account gemaakt worden, daarna kan er via de app van RET een ticket afgerekend worden via iDeal of creditcard.

Maar, deze barcode moet niet verward worden met contactloos in- en uitchecken; het is namelijk niet hetzelfde. Er wordt bij de RET wel gewerkt aan die laatste optie. Vorig jaar mislukte een soortgelijke proef van de OV-chipkaart.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.