In het nieuws

Het maffe jaar van boerin Steffi

Deze twee zijn verliefd en hebben al een gezamenlijke hobby gevonden / Linelle Deunk

Foto van 'Iris Hermans'

18 DEC 2018

In de serie Het jaar van interviewen Metro-verslaggevers een persoon voor wie 2018 heel bijzonder was. Vandaag: Iris Hermans en Steffi Verhagen.

Selfie met Steffi (=een stelfi?)

Duim omhoog

,,Ik heb een duim omhoog van Steffi!” Al is er niemand in de buurt, ik ben zo blij als een dertiger die net een appje van een hengstenboerin heeft gekregen. Een paar uur later zal ik haar ontmoeten op het busstation, waar ze me komt ophalen: ,,Ik hoorde dat je wilde komen lopen, maar dat is echt een takke end.”

Ik heb in alle interviews wel zin, maar in deze met Steffi echt belachelijk veel, want van het eerste uur, of eigenlijk tweede aflevering Boer Zoekt Vrouw, want hoewel ik dit jaar eigenlijk niet wilde kijken en een beetje het TVOH-gevoel had (‘nu ken ik het wel’), zag ik Steffi met haar rode blossen en oranje polo’s en was ik verkocht. Wat een verademing in deze tijden vol fillers en Instagramfilters. In de trein en bus mijmer ik hoe ze in het echt zou zijn, om drie uur later de deur van haar auto open te zwaaien en naast haar plaats te nemen. Ik zeg haar dat ik het best wel spannend vind, waarop ze me aankijkt met haar pretogen en op haar Steffi’s zegt: ,,doe niet zo maf, ik ben ook maar gewoon een mens.”

Brabantse gezelligheid en worstenbroodjes

,,Door de bomen daar kun je twaalf van onze paarden zien rondlopen, en oh kijk, daar zit mijn vader, op de rooie trekker, hij zwaait al.” Zoevend door het groene Brabantse land, met Steffi (28) naast je als chauffeur slash tourguide die het met haar inmiddels kenmerkende lage stem en ingetogen lach over de nabije omgeving heeft, begrijp je wel waarom al die mannen haar geschreven hebben en zichzelf hier al zagen wonen. Rust en ruimte en het boerderijparfum dat meteen de stadse neusvleugels laat trillen, maar ook onvervalste Brabantse gezelligheid, zelfs terug te vinden in de naam van een van de drie honden op het erf. Schnaps, die samen met Pukkel en kleine Barry -,,net een cavia, toch?”- hier een goed hondenleven leidt.

Het is bijna jammer dat de vijf nog lang niet in de klok zit, want twee uur met hengstenhouder Steffi en je krijgt meteen zin een feestje. Verhagen’s Stamkroeg staat op een bord in haar woonkamer-en-bar-ineen. Dit is haar domein op de grote woonboerderij waar ze met haar familie woont. Aan de muur foto’s van haar hengsten en paarden, de grote portretfoto van BZV op een tafeltje, door het raam uitzicht op de stallen en de bak. In haar hand een zak met echte Brabantse worstenbroodjes. Heb je al gegeten? vraagt ze.

Wel gelukkig

Het was me het jaartje wel. Ze neemt een slok van haar cola en blikt terug. Kerst 2017 was ze nog vrijgezel, maar allesbehalve een zielig hoopje ellende voor de kerstboom, want ze gaf een groot feest voor haar paardenvrienden. Rest van de familie op wintersport, huis voor zichzelf en ‘de Kerstinzegene’ kon los, ,,nieuw ideetje van mij.” Drinken en feesten tot in de onchristelijke uurtjes, ,,toen hebben mijn vrienden me aangemeld voor Boer Zoekt Vrouw.” De rest is geschiedenis en dit jaar is er de Kerstinzegene 2, nu met haar eigen kerstman erbij.

,,Ik was altijd al wel gelukkig met fijne familie, vrienden en mijn hengsten, er ontbrak eigenlijk maar een ding.” Steffi dacht dat ze de rest van haar leven alleen zou blijven, ,,en niet dat ik daar depri van werd ofzo, maar ik dacht gewoon dat het niet meer in mijn leven zou passen, en ik ben natuurlijk ook geen standaard mens.” Juist daarom waarschijnlijk wist ze de harten te veroveren van miljoenen kijkers. Met haar nuchterheid, humor en charmante lompheid zette ze zichzelf in de zelfspotlights. En natuurlijk met die rode stralende wangetjes waar de Zwitsalbaby jaloers op kan zijn. Ze zijn eigenlijk zo rood vanwege psoriasis, verklapt ze, ,,maar ik smeer er ook elke dag Nivea op, uit die blauwe pot.”

Eerste zoen

Daten is niet zo haar ding, op Tinder heeft ze welgeteld een uur gezeten. Ze schudt haar krullenhoofd, ,,dat is echt zo’n vleeskeuring.” Sterker nog: toen ze de brieven van Yvon kreeg, heeft ze niet, of pas veel later, naar de foto’s gekeken. En toen ging het snel, zeker tijdens de speeddate, waar ze ‘kortsluiting in haar hoofd’ voelde toen ze hovenier Roel in de ogen keek.

Lekker op de trekker met Harrold en Roel / KRO-NCRV

Haar eerste ooit was op de boerderij, evenals vijftien jaar later op 15juli: de eerste zoen met Roel, na het keuzemoment, waar ze een man de gelukkigste van Brabant en omstreken maakte, een ander de verdrietigste, al pakte sympathieke Harrold zijn verlies als een echte man en vertrok fier op zijn blauwe trekker. Het contact is nog altijd goed, ,,we zijn met zijn allen vrienden geworden, het voelde die week ook als vakantie in eigen huis.” Ze is op haar gevoel afgegaan, ,,je kunt zoveel dingen van te voren bedenken en gaan invullen, maar als je wil dat het in de liefde werkt, moet je dat opzij zetten, en dat heb ik voor de eerste keer in mijn leven gedaan.”

Gelukkig maar, want het leven is nog leuker geworden voor Steffi. ,,Het grootse voordeel, al klinkt dat ook zo zakelijk, is dat je dingen kunt delen.” Veel heeft het prille stel niet nodig, al moet Steffi voor ‘hun gezamenlijke hobby’ wel twee supermarkten langs, want Triple Karmeliet voor hem, Weisinger voor haar, ,,Die halve liters, weet je wel? Mijn moeder grapte al dat we op moesten letten geen alcoholisten te worden samen, maar zo erg is het ook niet, hoor.” En als supermarktcadeautje bananen en tijgernootjes voor Roel, ,,vindt-ie lekker.” Geen Netflix-serie (nog) voor hen,, ,,we hebben altijd zat te lullen” en dat begon al vanaf 15juli, toen alles in het geniep moest tot de laatste uitzending op 2 december. Dat had wel wat, ,,alles achter de gordijnen doen...” Het ging bijna mis toen de hoefsmid onverwacht op de stoep stond. Hop, Roel de garage in en het appen kon beginnen. ,,Hij is bijna weg.. Nog even... Nu echt!”

Plaaggeest en polo's

Haar vader komt binnenwippen. Zelfde bouw als zijn dochter, zelfde guitige blik in de ogen. Hij gaat zo naar de hoevendokter, vertelt hij, ,,voor mijn eigen voeten” en Steffi laat hem snel even de net gekochte Party zien, ,,ik wist dat ik erin stond, leuk verhaal geworden wel.” Ze kan alleen maar lachen om wat over haar wordt geschreven. Zo ging het op Twitter vaak over haar polo’s die ze tijdens BZV altijd droeg (,,zitten gewoon lekker, zeker in de zomer”) en werd ze vergeleken met de plaaggeest van Bassie en Adriaan. Ze wrijft even over haar jukbeenderen, ,,ik vind wel dat ze gelijk hadden, grappig toch?” Over haar kapsel werd ook van alles geschreven en ze haalt haar hand er even doorheen. ,,Het is heel dik en droog, een beetje een Roy Donders-kapsel. Ik doe er Perfecte Krul in van Andrélon en dan vind ik het wel best.”

Wat minder grappig zou zijn, is wanneer mensen aan haar familie komen, ,,dat is ook de reden waarom ik even heb moeten nadenken om mee te doen.” Expeditie Robinson lijkt haar trouwens nog wel wat, ,,ik ben heel nieuwsgierig naar wat het met je doet om helemaal niets te hebben, maar waarom zouden ze mij daarvoor vragen?”

Alle Steffi's de stal uit

Ze vond het ‘heel maf’ om zichzelf op televisie terug te zien, ,,normaal heb ik veel meer humor, ik dacht echt dat mensen mij keisaai zouden vinden.” Soms kon ze wel onder de tafel kruipen van schaamte, ,,maar dan kreeg ik de dag erna zo veel positieve reacties!” Ja, het zal vást wat met haar zelfbeeld te maken hebben, maar dat weet ze zelf ook wel. ,,Och, je moest eens weten hoeveel berichten ik heb gekregen van mensen die zich in mij herkenden en precies wisten wat ik nodig zou hebben.” Goedbedoeld allemaal, ,,maar ik ben echt oké met mezelf.” Dan wel geen supermodel (,,hoeft ook niet”), wel een rolmodel voor alle Steffi’s die nog in de stal zitten. Kom eruit! En geef je op voor het nog altijd zo populaire KRO-NCRV programma, ,,Ze helpen je waar ze kunnen om het te laten slagen. Baby nummer 69 ofzo is net geboren, petje af voor de programmamakers en vooral voor Yvon, zij doet zo veel voor ons. Ik vind het rot om te lezen hoe zij soms wordt weggezet. Zíj maakt het programma, vind ik, niet wij.” Met de hele ‘BZV-familie’, zoals ze het liefkozend noemt, is er veel contact, van appgroepen tot BZV-afterparties en ze wrijft zich verheugd in de handen, ,,de nieuwjaarsborrel komt er ook weer aan.”

Vlak voor het keuzemoment en de eerste zoen met Roel / KRO-NCRC

Waar je de Boekelse ’s nacht voor kunt wakker maken? Simpel, ,,als een paard een veulen krijgt.” Hoe Steffi ontbijt? Ook simpel, yoghurt met wat muesli. ,,Ik moet een beetje aan de lijn denken, ik heb de bouw van mijn vader en ben een echte stresseter.” En daarnaast houdt ze ook van die Bragondische (of Bourbanste) gezellige levensstijl die begint als de vijf in de klok zit. Biertje erbij, ,,en dan komt dat tapasplankje met worst en kaas er ook weer vanzelf bij.”

Van vleeskeuringen houdt ze niet, van hengstenkeuringen wel, al was die van twee weken geleden wel haar dieptepunt van 2018. ,,Het was gewoon kut, geen van mijn talentvolle paarden is naar de hoofdkeuring gegaan. Alsof het gordijn vlák voor het hoogtepunt valt, na zo’n lange voorbereiding.” Ze is nu tien jaar bezig en soms zit het mee, en soms niet, maar gelukkig is daar nu haar Roel die haar ‘behoorlijk relativeert’, ,,anders zou ik zo nog drie dagen lang met mijn vader kunnen doorzeuren over die keuring.”

Mooie hengsten

Dat ze goed voor haar dieren zorgt, blijkt wel als je oog in oog met ze staat. De rust zelve en glanzend van gezondheid, door ‘veel beweging, goede brokken en kuil uit Friesland’. Ze aait een grote hengst over zijn snuit. ,,Paarden zijn altijd mijn passie geweest en vooral hengsten vind ik mooi. Ze zijn ruiger, gespierder en veel brutaler.” Lekker mannelijk dus, net als haar Roel, want hoewel ze zelf al 186 centimeter telt, is hij ‘gelukkig nog langer’. Haar wangen krijgen er spontaan een roodtint bij,  ,,ik vind hem een echte kerel, gewoon stoer.” Ja hoor, de kortsluiting is er nog steeds. Die eerste keer dat ze hem zag, eergisteren en vanavond weer, ,,dan komt-ie logeren.”

Allebei een glanzende huid/vacht, de een door Nivea, de ander door goede brokken

Steffi heeft een achtergrond in de verpleegkunde en een aantal jaar stervensbegeleiding gedaan. Dankbaar en zwaar tegelijkertijd, ,,daardoor wil ik nog meer het leven vieren, ik heb zo vaak gezien hoe het dan over kan zijn, ik wil van elke dag een feestje maken.” Verhagen’s stamkroeg is dan ook met regelmaat het decor en podium voor mooie avonden. Speciaalbiertjes erbij, karaoke op, ,,en keivals met mijn duetvriendin Trijntje Oosterhuis en Marco Borsato meeblèren. Mensen denken volgens mij dat hier elke week een bruiloft is of iets, met altijd zoveel vrienden op bezoek.”

Tegeltje

Ondanks haar nieuwe bekendheid, is Steffi nog gewoon wie en wat ze is, en dat is meer dan goed. Doe maar normaal, dan doe je maf genoeg, zou op haar tegeltje staan. Ze denkt nog even na en weet er nog wel een. ,,Je kunt alleen maar spijt hebben van de dingen die je niet hebt gedaan. Niet bang zijn, durf risico’s te nemen. Maar past er zekers niet op, of wel?”


Passagiers cruise walgen van IJmuiden: 'Leek wel sociale woningbouw'
Likeability of5

Passagiers cruise walgen van IJmuiden: 'Leek wel sociale woningbouw'

Archieffoto van een cruiseschip in IJmuiden. / ANP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

Passagiers van een Britse 'mystery cruise' zijn niet bepaald onder de indruk geraakt van het Nederlandse IJmuiden. Passagiers mopperden over hoe lelijk de plekken die ze bezoeken, waaronder IJmuiden, eigenlijk zijn.

Het idee achter de 'mystery cruise' is om mensen een aantal onontdekte pareltjes te laten zien. Maar erg tevreden zijn de passagiers van de luxe, elfdaagse boottocht van bijna 1600 euro niet.

IJmuiden


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Jongen (12) moet operatie ondergaan na enorme stomp in testikels
Likeability of3

Jongen (12) moet operatie ondergaan na enorme stomp in testikels

Foto: Pixabay

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Een twaalfjarige jongen uit het Britse Hartlepool moet een operatie ondergaan, omdat hij op school 'voor de grap' een enorme stomp in zijn edele delen heeft gekregen.

Bailey Summers kreeg de stomp als grapje vanuit de nieuwe 'Bangkok-hype'. De grap is om een medescholier te vragen wat de hoofdstad van Thailand is. Het antwoord op die vraag is Bangkok, waarbij 'bang' het geluid van een stomp of knal is en 'kok' lijkt op het Engelse woord 'cock', wat penis betekent.

Voor eeuwig kwijt


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

'Opgepakte jongeren met bivakmutsen en vuurwapen speelden in clip'

'Opgepakte jongeren met bivakmutsen en vuurwapen speelden in clip'

Foto: Pixabay

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De politie in Rotterdam heeft vrijdagavond een groepje jongeren met bivakmutsen, vuurwapens en grote kapmessen opgepakt. Zij verklaarden achteraf dat ze bezig waren met het filmen van een clip voor een rapper.

De politie kreeg vrijdagavond rond 21.45 uur meldingen van ongeruste ooggetuigen van het voorval op het Prinsenplein. Bij het zien van de politie gingen de jongeren er meteen vandoor. Bij een achtervolging, waarbij een jongen onderweg een kapmes van bijna een halve meter weggooide, werd een waarschuwingsschot gelost. De 17-jarige jongen uit Barendrecht kon toen worden opgepakt.

Kapmes en vuurwapen


Rotterdamse man mishandelt lesbische vrouw met sigarettenpeuk
Likeability of2

Rotterdamse man mishandelt lesbische vrouw met sigarettenpeuk

Foto: ANP Xtra

Foto van 'Metro'

GISTEREN

In Rotterdam is een 34-jarige Rotterdammer opgepakt nadat hij een lesbische vrouw had mishandeld, vermoedelijk vanwege haar seksuele geaardheid.

De vrouw was met haar vriendin uit eten toen de man obscene gebaren en opmerkingen richting het stel begon te maken. In eerste instantie negeerde het stel hem, maar na een tijdje heeft een van de vrouwen hem aangesproken op zijn gedrag.

Sigarettenpeuk


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Stokoude veteranen weggestuurd bij herdenking: 'Ons hart brak'

Stokoude veteranen weggestuurd bij herdenking: 'Ons hart brak'

Foto: ANP Royal Images

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Vier Britse oorlogsveteranen zijn vrijdagavond weggestuurd bij de Airborne-herdenking in Arnhem. De vier hadden geen toegangspassen en de vip-ruimte was vol, dus daarom werden ze teruggestuurd naar het hotel.

„Elk jaar kijken we uit naar de viering. We sparen het hele jaar om het geld voor de reis naar Nederland bij elkaar te sprokkelen", zo vertelt de 96-jarige Britse marineveteraan Simeon Mayou aan Omroep Gelderland. „Met veel verdriet zijn we omgekeerd en terug naar ons hotel gegaan. Er zaten wél mensen die tijdens de oorlog nog niet eens geboren waren, maar wij mochten niet naar binnen. Ons hart brak."

Onterend


Tweede Kamer: dubbel paspoort voor landgenoten in Groot-Britannië
Likeability of3

Tweede Kamer: dubbel paspoort voor landgenoten in Groot-Britannië

Een anti-brexit demonstrant tijdens een demonstratie voor het parlement in Londen, op 12 september 2019. / AFP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Nederlanders in Groot-Britannië moeten een dubbele nationaliteit kunnen aannemen, vindt een meerderheid van de Tweede Kamer. 

De onzekerheid over de brexit dwingt tot deze 'uitzonderlijke maatregel', stellen D66, VVD, GroenLinks, PvdA en 50PLUS. Zij dienen daarom een brexit-noodwet in 'omdat de Britse politiek het dreigt te laten afweten'.

Beschermen


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Sinterklaas komt per trein naar Apeldoorn

Sinterklaas komt per trein naar Apeldoorn

Een stoomlocomotief tijdens het stoomtreinfestival Terug naar Toen. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Sinterklaas komt dit jaar voor het eerst niet per boot, maar per trein aan bij zijn officiële entree in Nederland. De goedheiligman maakt gebruik van de diensten van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij om Apeldoorn te bereiken.

Daar vindt op 16 november de landelijke intocht plaats. Meerdere partijen die bij een besloten bijeenkomst waren over het festijn, bevestigen dit tegenover de Stentor.

Te klein


Prins Charles ontmoet Arnhemse kinderen

Prins Charles ontmoet Arnhemse kinderen

De Britse prins Charles tijdens de opening van de gerestaureerde toren van de Eusebiuskerk. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

In Arnhem heeft een groep schoolkinderen gepraat met de Britse kroonprins Charles over de slag om Arnhem. Charles noemde het belangrijk dat de jongste generaties zich verdiepen in de geschiedenis van vrijheid.

De kinderen spraken voor een schoolproject met 32 mensen die de Slag destijds meemaakten. Die gesprekken verwerkten zij in tekeningen die op een expositie in de Eusebiuskerk te zien zijn.

Parachute


Likeability of6

Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

20 SEP 2019

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


like
user_761825ac10beda546b153b852684b47b5b948517_avataruser_9d7413a65ac5be6e146a6a2cf93bd5e9f241a2e2_avataruser_29224ea528b8c532bb2b7cf10fd234a319228450_avatar

'Mogelijk anonieme advocaten zware strafzaken'

'Mogelijk anonieme advocaten zware strafzaken'

Een rechter loopt door de gang van de rechtbank in Rotterdam. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De kans bestaat dat advocaten, officieren van justitie en rechters anoniem zware strafzaken moeten gaan behandelen om de veiligheid te garanderen.

Dat zegt voorzitter Henk Naves van de Raad voor de Rechtspraak in een interview met het televisieprogramma EenVandaag naar aanleiding van de moord op advocaat Derk Wiersum.

Open vizier


Politie heeft supersnelle wagens, maar kan ze niet allemaal gebruiken

Foto ter illustratie. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

GISTEREN

De supersnelle auto's die de politie heeft gekocht om beter jacht te maken op criminelen en verkeersvandalen zijn prachtig, maar ze kunnen niet allemaal worden gebruikt. Dat bevestigt een woordvoerder van de Nationale Politie naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.

De bestuurders van de auto's moeten een speciale bijscholing volgen, omdat de wagens met 272 pk om bijzondere rijvaardigheidseigenschappen vragen. De politieacademie heeft een achterstand opgelopen bij het opleiden en bijscholen van de chauffeurs die de auto's moeten kunnen besturen en daardoor kunnen niet in alle regio's de auto's worden ingezet. Volgens de politie zijn er nu zeventig geleverd, maar de woordvoerder kan niet zeggen hoeveel er nu worden gebruikt.

Vervanger van de Volvo V70


Grootste herriestad van Nederland is Utrecht
Likeability of3

Grootste 'herriestad' van Nederland is Utrecht

Utrecht. / Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer'

GISTEREN

De grootste herriestad van Nederland? Utrecht! De gemeente scoort het slechtst op geluidsoverlast, blijkt uit onderzoek naar omgevingslawaai van De Monitor en Pointer, vergeleken door KRO-NCRV.

Gemeenten zijn verplicht om iedere vijf jaar de geluidsbelasting in kaart te brengen. Het Europees Milieuagentschap verzamelt die cijfers. Daaruit blijkt dat 20 procent van de bewoners in Utrecht en omliggende gemeenten, zoals Nieuwegein en Houten, wordt blootgesteld aan niveaus van 55 tot 60 decibel per dag. Dat maakt Utrecht, in vergelijking met andere gemeenten, de meeste lawaaiige plek van Nederland.

De tweede plek is verrassend genoeg voor Hilversum. Je zou denken dat Amsterdam ergens hoog bovenaan staat, maar gek genoeg valt onze hoofdstad ergens in de middenmoot. Waar je naartoe moet verhuizen als je rustiger wil wonen? Almere. Daar wordt het minst geluidsoverlast gemeten. Ze zeggen niet voor niets: 'accepteren of naar Almere'...


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

'Marc Dutroux vraagt om vervroegde vrijlating'

ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Marc Dutroux (62) probeert opnieuw vervroegd vrij te komen. Dat schrijven Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad.

Op 17 oktober buigt de strafuitvoeringsrechtbank in Brussel zich over de vraag. Dutroux zit in de gevangenis van Nijvel een straf van 23 jaar uit.

Zes moorden


Steeds meer 65-plussers werken nog: al een kwart miljoen

Steeds meer 65-plussers werken nog: al een kwart miljoen

In 2018 hadden 255 duizend 65-plussers betaald werk, een aantal dat in een stijgende lijn zit. /Unsplash

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Mensen worden steeds ouder én er komen steeds meer oudere mensen bij. Sinds 2003 nam het aantal 65-plussers zelfs met bijna de helft toe: van 2,1 miljoen naar 3,2 miljoen in 2018. En veel van hen werken nog. In 2018 hadden 255 duizend 65-plussers betaald werk, een aantal dat ook in een stijgende lijn zit. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. 

Vooral 65-jarigen doen het goed op de arbeidsmarkt, ruim 1 op de 3 van hen werkt nog voor z'n brood. Maar ook 70-plussers werken nog, alhoewel de meeste werkende 65-plussers jonger zijn dan 70. In 2018 waren 88 duizend 70-plussers aan het werk.

Verhoogde AOW-leeftijd


Politie slingert 28 deelnemers trouwstoet op de bon in Amsterdam
Likeability of6

Politie slingert 28 deelnemers trouwstoet op de bon in Amsterdam

De bestuurders kregen bekeuringen voor hinderlijk rijgedrag, het blokkeren van de kruising en parkeren op de stoep. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

20 SEP 2019

De Amsterdamse politie heeft de bestuurders van 28 auto's in een trouwstoet op de bon geslingerd vanwege asociaal rijgedrag.

Dat gebeurde op de kruising van de Insulindeweg en de Sumatrastraat in Amsterdam Oost. De bestuurders kregen bekeuringen voor hinderlijk rijgedrag, het blokkeren van de kruising en parkeren op de stoep.

Ook staken ze vuurwerk af, maar omdat het niet duidelijk werd wie dat had gedaan werd niemand daarvoor bekeurd. Dat zegt een woordvoerder van de politie na berichtgeving van AT5.


like
user_ea6f18687d4bcd126a7b2feadee879b472a171a8_avataruser_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Trump: 'Europese landen moeten IS-gevangenen terugnemen'
Likeability of3

Trump: 'Europese landen moeten IS-gevangenen terugnemen'

Donald Trump dreigt met de vrijlating van IS-gevangenen als Europese landen ze niet terugnemen. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

20 SEP 2019

President Donald Trump heeft de Europese landen op het hart gedrukt hun landgenoten terug te nemen die zich bij IS hebben aangesloten. Die zitten nu veelal gevangen in kampen in het noorden van Syrië, die door de VS financieel worden ondersteund.

„Op een gegeven moment zal ik helaas moeten zeggen, ofwel nemen jullie ze terug ofwel laten we ze vrij aan jullie grenzen”, zei Trump in het Witte Huis.

Grote dienst bewezen


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Verzet tegen het weren van pers bij liquidatieproces

Verzet tegen het weren van pers bij liquidatieproces

Rechtbanktekening van strafzaak Marengo. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

20 SEP 2019

De journalistenvakbond NVJ en het Genootschap van Hoofdredacteuren verzetten zich tegen het weren van de pers bij de zaak tegen de voortvluchtige Ridouan Taghi.

De zittingen in de strafzaak Marengo, zoals de zaak officieel heet, op 24 en 26 september zijn niet toegankelijk voor pers en publiek, zo maakte de rechtbank in Amsterdam vrijdag bekend. De journalisten zijn het principieel oneens met het besluit.

‘Belangrijk dat rechtsgang openbaar blijft’


'Verdachte moord op Wiersum tussen 20 en 25'

'Verdachte moord op Wiersum tussen 20 en 25'

/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

20 SEP 2019

De verdachte van de moord op advocaat Derk Wiersum is vermoedelijk tussen de 20 en 25 jaar oud. Dat meldt de politie vrijdag.

Eerder zei de politie dat de vermoedelijke schutter een jonge man van tussen de 16 en 20 jaar oud was.

Een woordvoerster van de politie zei dat de vermoedelijke leeftijd van de verdachte is bijgesteld op basis van tips die over de zaak zijn binnengekomen. Ze kon niets zeggen over het aantal tips dat de politie heeft gekregen.


Groep feestvierders toch naar Area 51 gekomen
Likeability of3

Groep feestvierders toch naar Area 51 gekomen

Sommige feestgangers droegen ruimtepakken en maskers van buitenaardse wezens. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

20 SEP 2019

Een groep feestvierders is vrijdag naar Area 51 gekomen, de geheimzinnige testlocatie van de Amerikaanse luchtmacht. Mensen verzamelden zich vrijdag bij het terrein in Nevada als reactie op het Facebook-evenement 'Storm Area 51'.

In juni maakte initiatiefnemer Matty Roberts het evenement op Facebook aan onder het motto 'zo'n grote groep kunnen ze niet stoppen', maar later zei hij een bestorming te ontmoedigen. „Ik wil alleen maar een feestje van weirdo’s bij elkaar in de woestijn.”

Gekke kostuums


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar