In het nieuws

Het jaar van Josylvio: 'Ik heb 2018 echt gekilled'

Het jaar van Josylvio: 'Ik heb 2018 echt gekilled'

Josylvio

Foto van 'Julia Onclin'

17 DEC 2018

De ene na de andere hit op YouTube en Spotify, je nieuwe album Hella Cash is platina en je hebt meegedaan aan Expeditie Robinson: 2018 was je beste jaar tot nu toe. Tegelijkertijd heeft de fame je geen spat veranderd en ben je nog steeds die guy van vroeger. Hoe blijft rapper Josylvio toch met beide benen op de grond staan?

Het jaar van

In de serie Het jaar van interviewen Metro-verslaggevers een persoon voor wie 2018 heel bijzonder was. In deel 3: Julia Onclin en Josylvio.

,,Als je me een jaar geleden gevraagd had wat ik van Josylvio vond, had ik je aangekeken en gevraagd wie in hemels naam Josylvio is. Dat komt doordat ik onder een steen leef of doordat mijn muzieksmaak simpelweg eentonig is. Kennis met Joost, zoals Josylvio eigenlijk heet, maakte ik pas tijdens zijn deelname aan Expeditie Robinson. Ik moet bekennen dat hij, toen hij de Expeditie na acht dagen verliet, nog steeds een volkomen vreemde voor me was. Maar goed, onder die steen ben ik inmiddels gelukkig vandaan gekropen… Voor Joost was dit jaar zijn succesvolste jaar tot nu toe. Van zijn nieuwe album Hella Cash tot het scoren van hits op onder andere Spotify en YouTube, Josylvio zat allesbehalve stil. Als kers op de taart mocht hij deelnemen aan Expeditie Robinson. Toen hij daar op dat eiland zat, begon hij zich pas te realiseren wat hij dit jaar allemaal geflikt heeft.”

Het jaar van Josylvio: 'Ik heb 2018 echt gekilled'

Josylvio en Julia Onclin

Topjaar

Ergens in een landhuis in de natuur bij Schoorl, Joost mag weten waar dat mooie stukje ligt, spreekt Metro de rapper wiens jaar niet meer stuk kan. Hij loopt me tegemoet in zijn blauwrode trainingspak, bibberend van de kou. Het is donker en kil en ik kan nog net de silhouetten van de bomen zien. Josylvio’s blote voeten worden ‘warm gehouden’ door de slippers die hij draagt. Eenmaal binnen ligt producer Esko onderuitgezakt op de bank. Op tafel staat een bakje met een stuk of twintig uitgedrukte sigaretten, daarnaast een pakje oreo’s en twee bakjes huzarensalade. De tv staat op TLC, maar het geluid staat uit. In de hoek van de kamer staat een winkeltas van Louis Vuitton en daaromheen liggen ongeopende pakketjes. ,,Dit moet je echt horen bro”, zegt Joost tegen zijn manager Brahim Fouradi. Een harde beat vult de kleine ruimte en het duurt niet lang of Brahims hoofd beweegt mee op de maat van de muziek. Wat je ook van Joost persoonlijk vindt, één ding is zeker: zijn muziek is goed.

Overbrugging

,,Ik heb dit jaar met mijn album Hella Cash echt een overbrugging gemaakt. Dat heb ik denk ik gedaan door heel breed te gaan in mijn publiek. Tegelijkertijd ben ik wel echt mezelf gebleven”, vertelt Joost. We zitten op een tweepersoonsbed in één van de slaapkamers die het huis rijk is. Josylvio leunt naar achteren met zijn rug tegen het hoofdeind van het bed zijn benen in kleermakerszit. Hij draait een jointje en tikt deze tegen het glas van zijn gouden horloge. ,,Hella Cash gaat over waar ik altijd over heb gerapt, plus de dingen die ik de afgelopen paar jaar heb meegemaakt. De carrière die ik heb. Het is een hele andere lifestyle dan daarvoor.”

Het jaar van Josylvio: 'Ik heb 2018 echt gekilled'

Het nieuwe album genaamd Hella Cash dat Joost eerder dit jaar uitbracht is platina. Dit was zijn reactie: ‘2018 WORDT ALLEEN MAAR MOOIER! HELLA PLAQUES. HELLA CASH ALBUM IS HELLA PLATINA. HELLA TRACKS ZIJN HELLA GOTU OF PLATINA. HELLA LOVE VOOR AL MIJN FANS, PRODUCERS/FEATURES EN TEAM!!’ Foto: Josylvio

De 26-jarige half-Egyptisch half-Nederlandse rapper groeide op in Naarden. Waar de stad bekend staat als ’t Gooi was dat voor Joost Theo Sylvio Yussef Abdelgalil Dowib, zoals de rapper heet, slechts een teken aan de wand. Hij groeide namelijk op in het ‘mindere’ gedeelte van Naarden. ,,Ik heb nooit echt mijn motivatie in school of werk gevonden en dat soort dingen. Als ik er maar goed geld mee kon verdienen was de motivatie daar. Echt ergens liefde voor hebben, dat heb ik nog nooit gehad, zoals ik dat wel heb voor wat ik nu doe”, vertelt Joost. Zijn rapcarrière begon 3 jaar geleden pas echt. Toch is 2018 een bijzonder succesvol jaar voor hem.

Hits

,,Catch Up is de meest bekeken Nederlandse YouTube-video. Dat is een vet dingetje. Ik heb dit kunnen doen met een kanaal dat ik in de eerste week van januari 2018 heb opgericht. Dat kanaal bestaat nog niet eens een jaar nu.” YouTube was niet de enige plek waar Josylvio hits scoorde. Ook op Spotify kun je niet meer om hem heen: meest gestreamde artiest in Nederland’, ‘Catch Up nummer 4 meest gestreamde track in Nederland’ en ‘Hey Meisje nummer 7 meest gestreamde track in Nederland. Waar hij dit succes aan te danken heeft?  ,,Echt hard werken, niet de studio uitkomen en je shows naar een volgend level proberen te tillen. Gewoon elke track waar je op komt killen. Je moet het beste uit jezelf halen. Ik ben gewoon een workaholic”, zegt Joost.

Het jaar van Josylvio: 'Ik heb 2018 echt gekilled'

Josylvio scoorde dit jaar de ene na de andere hit op Spotify. ‘Meest gestreamde artiest in Nederland’, ‘Catch Up nummer 4 meest gestreamde track in Nederland’ en ‘Hey Meisje nummer 7 meest gestreamde track in Nederland’ staan allemaal op zijn naam. Foto: Josylvio

Expeditie Robinson

Dat hij altijd bezig is een moeilijk stil kan zitten, was te zien tijdens zijn deelname aan Expeditie Robinson. ,,Ik kan niet chillen. Ik moet wat doen en ik ben altijd bezig. Al ben ik niet bezig, dan ben ik in mijn hoofd nog steeds bezig. Dan ben ik hele plannen aan het smeden.” Joost schiet in de lach. Hij laat zijn duim over de aansteker glijden er verschijnt een vlammetje. Hij kijkt naar het vuurtje alsof het een hypnotiserende werking heeft. ,,Mentaal is Robinson een van de zwaarste dingen die ik ooit heb gedaan. Iedereen zegt altijd dat het makkelijk is, maar ga maar eens 24 uur zitten niks doen. Kijk, dat eten zoeken en vuur maken dat klinkt heel kaka nu, maar dat heb je zo gedaan. Het kost wel heel veel energie om het te doen, maar het vult je dag niet. Voor de rest doe je niks, ben je in gesprek met elkaar en denk je na. Ik ben iemand die alleen maar keihard gaat en ineens sta je op de handrem. Die handrem zit vast en dat is wel even helemaal spacen.”

Het jaar van Josylvio: 'Ik heb 2018 echt gekilled'

Deelnemen aan Expeditie Robinson was voor Josylvio een moment waarop alles tot stilstand kwam. De realisatie van alles wat hij geflikt heeft, kwam toen pas. ,,Het is een stukje dankbaarheid en waardering dat je dan krijgt.” Foto: ANP

Uiteindelijk koos Joost er na 8 dagen Robinson zelf voor om zich weg te laten stemmen. ,,Mijn lichaam was helemaal op. Ik had al 9 dagen niet gepoept en zat er helemaal doorheen.” Toen Robinson begon zat hij net in de 27ste dag van de Ramadan. Dat maakte deelnemen aan Robinson nog zwaarder voor zijn lichaam. ,,Als ik terug kon in de tijd, dan had ik nog niet meegedaan en had ik gewacht tot een later stadium in mijn carrière. Het is een beetje cliché om te zeggen natuurlijk. Ik denk dat als ik mijn carrière al wat had uitgespeeld, wat je vaak ziet bij de mensen die aan Robinson meedoen, ik meer zen was geweest. Maar I got work to do, je weet toch, ik kan niet chillen. Ik zit daar niet voor de money, ik zit daar echt voor het spel. Maar ik kon me niet focussen op het spel want ik heb andere dingen”, vertelt Joost.

Loyaliteit

Hoewel hij Robinson graag had gewonnen, is hij ergens ook wel blij dat hij niet in de complotten terecht is gekomen. ,,Het is totaal niet mijn ding. Ik ben heel loyaal aan mensen. En ik voel me heel erg slecht behandeld als iemand niet loyaal aan mij is. Als iemand mij zou backstabben, ik weet niet of ik dat zou kunnen handelen zeg maar.” Joost steekt de joint in zijn handen, die inmiddels was uitgegaan, weer aan. Hij neemt geen trek maar ademt slechts de rook in. Hij is zichtbaar ontspannen en ik merk dat ik ook niet meer zo serieus ben. Als je hem zo ziet is hij eigenlijk een hele gewone jongen met een hele grote passie: muziek maken. Hij is zich er maar al te bewust van wat voor invloed de money en de fame op je kunnen hebben.

Het jaar van Josylvio: 'Ik heb 2018 echt gekilled'

Ook na zijn vertrek uit Expeditie Robinson heeft Josylvio nog contact met de andere expeditieleden. ,,Ik ga van de week naar Donny toe voor zijn verjaardag. Jody belde me direct toen het spel was afgelopen en Corry heb ik ook nog een paar keer gesproken.” Foto: ANP

Droom

,,Wanneer je succesvol bent en geld verdient, wordt iedereen je vriend. Iedereen doet aardig tegen je of je nou een klootzak bent of niet. Ik vind het heel belangrijk om bij mezelf te blijven en niet zo te worden. Ik zie heel veel in mijn omgeving dat jongens niet meer met hun beide benen op de grond staan. Dus ik wil wel echt weten van mezelf of ik nog diezelfde guy als vroeger ben.” Voor de nuchtere rapper is het bijzonder om te zien hoe in drie jaar tijd zijn droom is uitgekomen. ,,Dit was gewoon onrealistisch. Dit bestond gewoon niet voor mij. Het is heel raar. Ik had het vroeger nooit durven dromen. Twee jaar geleden was het hard dat ik zo die game in ben gekomen, maar ik had nooit gedacht dat ik zo’n level had kunnen halen. Het is wel heel tof om je plannen gewoon te zien werken.”

Stel, we spoelen vooruit naar 31 december 2018. Iedereen kijkt terug op het afgelopen jaar. Hoe kijkt hij terug? ,,Ik kijk wel echt met een big smile terug op 2018. Ik krijg er nu ook een big smile van op mijn gezicht en kriebels in mijn buik van hoe je het nu zo zegt. Ik heb het gewoon gekilled, dat denk ik. Ik heb alles gegeven en ik blijf het geven. Mijn YouTube-kanaal begon ik in de eerste week van januari 2018. Op 12 januari kwam mijn eerste single, Skittle Stacking,uit. Een paar dagen daarvoor releaste ik de documentaire van mijn album, waar Skittle Stacking onderdeel van uitmaakt. Die track is platina geworden. Daarna uploadde ik Catch Up op datzelfde kanaal en dat was een bomaanslag. Toen kwam het album uit en de rest is history.”


President Oeganda wil orale seks verbieden

Van orale seks krijg je wormen, zo weet hij ©Getty Images

Foto van 'Jelmer Visser'

24 MIN

Meestal mag je als inwoner van een land zelf bepalen wat je met je mond doet onder de lakens. Volgens president Yoweri Museveni moet hier verandering in komen, hij stelt dat de mond bedoeld is 'om mee te eten' en niet voor oraal geslachtsverkeer.

Kwade tongen van buitenaf zouden de Oegandese bevolking ervan overtuigen om elkaar oraal te bevredigen, zo verklaarde hij afgelopen week. Dit soort onbehoorlijke handelingen ziet hij dan ook graag de pijp uitgaan in het Afrikaanse land, zo meldt actualiteitensite Yen.com.

Algemene waarschuwing


Koningsdag tien graden kouder dan Pasen

Koningsdag tien graden kouder dan Pasen

Koningsdag tien graden kouder dan Pasen. /ANP

Foto van 'Metro'

2 UUR

Ben je al helemaal in de zomerse sferen? Juich dan niet te hard, het wordt namelijk een flink stuk kouder. En net op Koningsdag zijn de weergoden ons niet goedgezind.

Het weer is deze Paasdagen heerlijk (met plaatselijke temperaturen van 25 tot 27 graden Celsius), maar dat is niet van lange duur. Het wordt met Koningsdag zo'n 14 tot 16 graden. Daarmee is het zo'n tien graden kouder dan Tweede Paasdag. Maar, baal niet te hard: voor de tijd van het jaar zijn het wel hele normale temperaturen, meldt Weeronline

April doet wat-ie wil


Meer festivalplezier met minder plastic

Strijd tegen plastic op de festivals deze zomer

Foto van 'Erik Jonk'

17 APR 2019

Met DGTL in Amsterdam-Noord en Paaspop in Schijndel wordt het festivalseizoen vanaf vrijdag officieel afgetrapt. Vele duizenden mensen staan te trappelen van ongeduld (wij ook!).

Met Lipton Ice Tea richten we de blik dit paasweekend op house- en technofestival DGTL. Dat festival is bijna uitverkocht, maar Metro en Lipton geven voor vier gelukkigen nog kaarten voor zaterdag weg. Ga daarvoor naar de prijsvraaglink onderaan dit artikel en beleef het eerste festival samen met je beste vrienden.

Vriendschapsgevoel


Dit is er bekend over de aanslagen in Sri Lanka

Dit is er bekend over de aanslagen in Sri Lanka

In Sri Lanka zijn zondag acht aanslagen gepleegd bij verschillende kerken en hotels. Hierbij zijn zeker 290 doden gevallen en 500 mensen gewond geraakt. Onder de slachtoffers is één Nederlandse vrouw van 54 jaar.  /ANP

Foto van 'Metro'

2 UUR

In Sri Lanka zijn zondag acht aanslagen gepleegd bij verschillende kerken en hotels. Hierbij zijn tot nu toe zeker 290 doden gevallen en 500 mensen gewond geraakt. Onder de slachtoffers is één Nederlandse vrouw van 54 jaar. Maandag was er een nieuwe explosie in een kerk in de buurt van Colombo. Bij deze ontploffing raakte niemand gewond.

Volgens de Sri Lankaanse regering zijn moslimextremisten van de radicale National Thowheeth Jama'ath (NTJ) verantwoordelijk voor de aanslagen van zondag. De Sri Lankaanse regering denkt dat de terreurgroep is geholpen door een internationaal netwerk van terroristen. Volgens forensisch experts zijn de zes aanslagen uitgevoerd door zeven zelfmoordterroristen.

De daders lijken zich te hebben gericht op katholieken, rijken en toeristen – daarnaast lijkt het erop dat de operatie goed is voorbereid.


Ga los op Awakenings, Melt en Knaldrang met CJP

Foto: Photo Company

In samenwerking met

In samenwerking met

17 APR 2019

Yaaay, het festivalseizoen is geopend! Na een winter vol heimwee naar magische buitenfeestjes, kun je los. Want met deze temperaturen willen we niets liever dan dansen met de zon op je bol, op de meest bijzondere locaties en met de dikste line-ups. Waar bouw jij deze zomer een feestje? CJP helpt je op weg met de lekkerste (festival)deals. Deze week met Awakenings Easter Sunday, het Duitse Melt Festival en Knaldrang voor oranje party garantie. Scoor je tickets snel, want de acties gelden maar tot 24 april. Nog geen CJP? Bestel ‘m direct onderaan deze pagina.

Win: 50x2 tickets Awakenings

Ga na je Easter Sunday brunch door naar de Amsterdamse Gashouder voor een nacht vol beukende techno beats, met o.a. Reinier Zonneveld en Sam Paganini. Let op: maak kans op tickets tot vrijdag 12.00 uur. Daarna maakt CJP de winnaars bekend. https://www.cjp.nl/win/2019/04/awakenings-easter-sunday/81318/


Sri Lanka: Nog een explosie in kerk Colombo

Sri Lanka: Nog een explosie in kerk Colombo

St Sebastian's Church. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 UUR

Bij een kerk in de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo heeft maandag nog een explosie plaatsgevonden. Dat gebeurde volgens een getuige van persbureau Reuters terwijl de explosieven opruimingsdienst daar actief was. De explosieven zouden in een busje hebben gelegen.

Het is nog onduidelijk of er slachtoffers zijn gevallen.

Later meer. 


Win 4 kaarten voor Carré Cirque

Foto van 'Metro'

15 APR 2019

Deze zomer staat Carré tien dagen lang in het teken van Carré Cirque. Dit fenomenale theaterspektakel bevat de meest indrukwekkende internationale nouveau cirque voorstellingen. Wil jij dit meemaken? Vul dan hieronder jouw gegevens in en maak kans op 4 kaarten voor de show van 2 juli.


Kinderen van eigenaar Jack&Jones gedood in Sri Lanka

Kinderen van eigenaar Jack&Jones gedood in Sri Lanka

Anders Holch Povlsen met zijn vrouw. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 12:28

De aanslagen in Sri Lanka hebben ook het leven gekost aan drie kinderen van de rijkste man van Denemarken, Anders Holch Povlsen (46). Deense media berichten dat het gezin op vakantie was in Sri Lanka.

Het is niet bekend hoe oud de omgekomen kinderen van Povlsen zijn. Een woordvoerder van het bedrijf bevestigde de dood van de kinderen van de zakenman, maar wilde verder niet in detail treden.

Modeketen Bestseller


Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

19 APR 2019

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


Sri Lanka: radicale groep NTJ achter aanslag

Radicale groep NTJ achter aanslag in Sri Lanka

In Sri Lanka zijn zondag acht aanslagen gepleegd bij verschillende kerken en hotels. /ANP

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 11:32

Volgens de Sri Lankaanse regering is de radicaal-islamitische groep National Thowheeth Jama'ath (NTJ) verantwoordelijk voor de aanslagen van zondag. Dat maakte regeringswoordvoerder en minister Rajitha Senaratne maandag bekend.

NTJ

De NTJ is een relatief onbekende groep, die eerder in verband is gebracht met de vernieling van boeddhistische beelden. Een hoge politiefunctionaris zou recentelijk hebben gewaarschuwd dat de organisatie van plan was aanslagen te plegen.


Lichamen drie ervaren bergbeklimmers gevonden

Lichamen drie ervaren bergbeklimmers gevonden

Rocky Mountains, ter illustratie. /Pixabay

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 10:49

Er zijn zondag drie lichamen van ervaren bergbeklimmers gevonden in de Canadese Rocky Mountains, melden verschillende Canadese media. De 36-jarige Amerikaan Jess Roskelley en Oostenrijkers David Lama (28) en Hansjörg Auer (35) werden afgelopen dinsdag overvallen door een lawine. Eerder waren de drie al als vermist opgegeven.

Het ging om drie ervaren bergbeklimmers, die verbonden waren aan het merk The North Face. Ze beklommen de bijna 3300 meter hoge berg Howse Peak.

'David leefde voor de bergen'


Vader (71) en zoon (32) verdrinken bij reddingsactie

Vader (71) en zoon (32) verdrinken bij reddingsactie

Vader (71) en zoon (32) verdrinken bij reddingsactie. Foto ter illustratie. /Unsplash

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 08:38

Een vader en zoon die in Australië als vrijwillige strandwachten werkten, zijn overleden na een reddingsactie. Ross Powell (71) en zoon Andrew (32) verdronken volgens de autoriteiten toen ze een toerist uit het water probeerden te halen.

De toerist raakte in nood in de buurt van The Twelve Apostles, een beroemde rotsformatie voor de zuidkust. De twee redders rukten uit met een bootje, maar het bootje sloeg om.

Vader (71) en zoon (32) verdrinken bij reddingsactie

The Twelve Apostles, de plek waar de reddingsactie plaatsvond. /Google Maps


Politie haalt man onder douche vandaan in Schiedam
Likeability of5

Politie haalt man onder douche vandaan in Schiedam

Foto ter illustratie. /Pixabay

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 07:14

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een man onder de douche vandaan gehaald in Schiedam. Een vreemde situatie, want de man stond niet onder zijn eigen douche.

Onbekend persoon voor een woning


lol
user_45bab2de7df1732c6aa7b3cd3f7401a4495778b6_avatar

Vier doden door verkeersongeluk A1 bij Deventer

Vier doden door verkeersongeluk A1 bij Deventer

Vier doden door verkeersongeluk A1 bij Deventer. Foto ter illustratie. /ANP

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 07:02

Op de A1, ter hoogte van Deventer, zijn maandagmorgen vier mannen van begin twintig om het leven gekomen bij een ongeval, dat meldt de politie. De politie wil de exacte identiteit van de slachtoffers nog niet geven in verband met het lopende onderzoek en uit medeleven met de nabestaanden.

Het gaat om een eenzijdig ongeval. Een auto is, door een nog onbekende oorzaak tegen matrixborden gebotst en daarna in brand gevlogen.

Staphorst


Geforceerd glimlachen op werk slecht voor gezondheid

Geforceerd glimlachen op werk slecht voor gezondheid

Geforceerd glimlachen op werk slecht voor gezondheid /Colourbox

Foto van 'Metro'

GISTEREN

De klant is natuurlijk koning, maar pas op: die geforceerde glimlach moet je niet te vaak laten zien. Zeker niet wanneer de emotie niet oprecht is. Waarom? Uit onderzoek, dat onlangs verscheen in Journal of Occupational Health Psychology, blijkt dat geforceerd glimlachen slecht is voor je gezondheid.

Meer lachen, meer alcohol

Onderzoekers aan de Universiteit van Pennsylvania en Buffalo onderzochten de impact van de geforceerde glimlach op de werkvloer. Het blijkt dat hoe meer het personeel tijdens de werkuren gedwongen wordt om die ongemeende glimlach te laten zien, hoe meer alcohol zij na werk consumeren.


Nederlandse vrouw (54) was op vakantie met gezin

Vrouw (54) die na aanslag overleed, was met gezin

Politieagent voor het Shangri-La Hotel in Colombo. /ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

De 54-jarige Nederlandse vrouw die omkwam bij de aanslagen in Sri Lanka, was op vakantie met haar gezin. Samen met haar man en kinderen bezocht ze het eiland.

Dat zegt de Nederlandse ambassadeur op Sri Lanka tegen RTL Nieuws. De vrouw kwam om het leven bij de bomaanslag op het Cinnamon Grand Hotel in Colombo. „Ze was in een hotel waar een bom afging. Dat heeft ze niet overleefd", aldus de ambassadeur. Er is contact met de familie.

Waarschijnlijk geen andere Nederlandse slachtoffers


Politie bevrijdt hondje uit gloeiend hete auto
Likeability of3

Politie bevrijdt hondje uit gloeiend hete auto

Een Jack Russell. Foto ter illustratie. /Pixabay

Foto van 'Metro'

GISTEREN

De politie in Weert heeft zondag een hondje uit een gloeiend hete auto gehaald. De Jack Russell bewoog volgens de politie bijna niet meer. Met een temperatuur van ruim veertig graden Celsius was het dan ook veel te warm voor het beestje.

De hond zat al lang in de auto en was bevangen door de hitte, aldus de politie.

Proces-verbaal


lolsaddislike
user_45bab2de7df1732c6aa7b3cd3f7401a4495778b6_avataruser_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Yes! Paasmaandag mogelijk eerste officiële zomerdag

Yes! Paasmaandag mogelijk eerste officiële zomerdag

Het strand van een Scheveningen is een gewilde plek voor veel Nederlanders zodra de eerste zonnestraaltjes zich laten zien

Foto van 'Naomi Defoer'

GISTEREN

Als je dacht dat het zaterdag en zondag al warm was, dan heb je het mis. Maandag, tijdens tweede Paasdag, is er namelijk kans op 25 (!) graden. Als het kwik in De Bilt tot dit punt stijgt, wordt dit de eerste officiële zomerse dag van het jaar. Trek die supersoaker en bikini maar vast uit de kast!

Als de thermometer in De Bilt boven de 24,7 graden uitkomt, is tweede paasdag bovendien de warmste paasmaandag ooit. De weerdienst gaat uit van maximaal 24,8 graden. Dit houdt in dat het record van 18 april 1949 sneuvelt.

Zon


Paus spreekt urbi et orbi uit tijdens Paasmis
Likeability of5

Paus spreekt urbi et orbi uit tijdens Paasmis

Alleen na kerst, tijdens Pasen en tijdens de verkiezing voor de nieuwe paus spreekt Paus Franciscus de heilige woorden 'urbi et orbi' uit

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Onder het toeziend oog (en oor) van tienduizenden gelovigen sprak Paus Franciscus op het plein voor de Sint Pieterkathedraal de traditionele woorden urbi et orbi. Hiermee wordt de paasmis gevierd.

Over de vrolijke viering lag een zwarte deken door de aanslagen op Sri Lanka, waarbij drie katholieke kerken het doelwit waren. De paus sprak van „wreed geweld" en verklaarde dat hij zich verbonden voelt met de slachtoffers die door „rouw en pijn" zijn geraakt met Pasen. Na het traditionele urbi et orbi zei hij: „Ik vertrouw de Heer hen toe die tragisch om het leven zijn gekomen en bid voor de gewonden en allen die lijden door deze dramatische gebeurtenis.''

Belangrijkste feest


like
user_45bab2de7df1732c6aa7b3cd3f7401a4495778b6_avatar