In het nieuws

Het jaar van Josylvio: 'Ik heb 2018 echt gekilled'

Het jaar van Josylvio: 'Ik heb 2018 echt gekilled'

Josylvio

Foto van 'Julia Onclin'

17 DEC 2018

De ene na de andere hit op YouTube en Spotify, je nieuwe album Hella Cash is platina en je hebt meegedaan aan Expeditie Robinson: 2018 was je beste jaar tot nu toe. Tegelijkertijd heeft de fame je geen spat veranderd en ben je nog steeds die guy van vroeger. Hoe blijft rapper Josylvio toch met beide benen op de grond staan?

Het jaar van

In de serie Het jaar van interviewen Metro-verslaggevers een persoon voor wie 2018 heel bijzonder was. In deel 3: Julia Onclin en Josylvio.

,,Als je me een jaar geleden gevraagd had wat ik van Josylvio vond, had ik je aangekeken en gevraagd wie in hemels naam Josylvio is. Dat komt doordat ik onder een steen leef of doordat mijn muzieksmaak simpelweg eentonig is. Kennis met Joost, zoals Josylvio eigenlijk heet, maakte ik pas tijdens zijn deelname aan Expeditie Robinson. Ik moet bekennen dat hij, toen hij de Expeditie na acht dagen verliet, nog steeds een volkomen vreemde voor me was. Maar goed, onder die steen ben ik inmiddels gelukkig vandaan gekropen… Voor Joost was dit jaar zijn succesvolste jaar tot nu toe. Van zijn nieuwe album Hella Cash tot het scoren van hits op onder andere Spotify en YouTube, Josylvio zat allesbehalve stil. Als kers op de taart mocht hij deelnemen aan Expeditie Robinson. Toen hij daar op dat eiland zat, begon hij zich pas te realiseren wat hij dit jaar allemaal geflikt heeft.”

Het jaar van Josylvio: 'Ik heb 2018 echt gekilled'

Josylvio en Julia Onclin

Topjaar

Ergens in een landhuis in de natuur bij Schoorl, Joost mag weten waar dat mooie stukje ligt, spreekt Metro de rapper wiens jaar niet meer stuk kan. Hij loopt me tegemoet in zijn blauwrode trainingspak, bibberend van de kou. Het is donker en kil en ik kan nog net de silhouetten van de bomen zien. Josylvio’s blote voeten worden ‘warm gehouden’ door de slippers die hij draagt. Eenmaal binnen ligt producer Esko onderuitgezakt op de bank. Op tafel staat een bakje met een stuk of twintig uitgedrukte sigaretten, daarnaast een pakje oreo’s en twee bakjes huzarensalade. De tv staat op TLC, maar het geluid staat uit. In de hoek van de kamer staat een winkeltas van Louis Vuitton en daaromheen liggen ongeopende pakketjes. ,,Dit moet je echt horen bro”, zegt Joost tegen zijn manager Brahim Fouradi. Een harde beat vult de kleine ruimte en het duurt niet lang of Brahims hoofd beweegt mee op de maat van de muziek. Wat je ook van Joost persoonlijk vindt, één ding is zeker: zijn muziek is goed.

Overbrugging

,,Ik heb dit jaar met mijn album Hella Cash echt een overbrugging gemaakt. Dat heb ik denk ik gedaan door heel breed te gaan in mijn publiek. Tegelijkertijd ben ik wel echt mezelf gebleven”, vertelt Joost. We zitten op een tweepersoonsbed in één van de slaapkamers die het huis rijk is. Josylvio leunt naar achteren met zijn rug tegen het hoofdeind van het bed zijn benen in kleermakerszit. Hij draait een jointje en tikt deze tegen het glas van zijn gouden horloge. ,,Hella Cash gaat over waar ik altijd over heb gerapt, plus de dingen die ik de afgelopen paar jaar heb meegemaakt. De carrière die ik heb. Het is een hele andere lifestyle dan daarvoor.”

Het jaar van Josylvio: 'Ik heb 2018 echt gekilled'

Het nieuwe album genaamd Hella Cash dat Joost eerder dit jaar uitbracht is platina. Dit was zijn reactie: ‘2018 WORDT ALLEEN MAAR MOOIER! HELLA PLAQUES. HELLA CASH ALBUM IS HELLA PLATINA. HELLA TRACKS ZIJN HELLA GOTU OF PLATINA. HELLA LOVE VOOR AL MIJN FANS, PRODUCERS/FEATURES EN TEAM!!’ Foto: Josylvio

De 26-jarige half-Egyptisch half-Nederlandse rapper groeide op in Naarden. Waar de stad bekend staat als ’t Gooi was dat voor Joost Theo Sylvio Yussef Abdelgalil Dowib, zoals de rapper heet, slechts een teken aan de wand. Hij groeide namelijk op in het ‘mindere’ gedeelte van Naarden. ,,Ik heb nooit echt mijn motivatie in school of werk gevonden en dat soort dingen. Als ik er maar goed geld mee kon verdienen was de motivatie daar. Echt ergens liefde voor hebben, dat heb ik nog nooit gehad, zoals ik dat wel heb voor wat ik nu doe”, vertelt Joost. Zijn rapcarrière begon 3 jaar geleden pas echt. Toch is 2018 een bijzonder succesvol jaar voor hem.

Hits

,,Catch Up is de meest bekeken Nederlandse YouTube-video. Dat is een vet dingetje. Ik heb dit kunnen doen met een kanaal dat ik in de eerste week van januari 2018 heb opgericht. Dat kanaal bestaat nog niet eens een jaar nu.” YouTube was niet de enige plek waar Josylvio hits scoorde. Ook op Spotify kun je niet meer om hem heen: meest gestreamde artiest in Nederland’, ‘Catch Up nummer 4 meest gestreamde track in Nederland’ en ‘Hey Meisje nummer 7 meest gestreamde track in Nederland. Waar hij dit succes aan te danken heeft?  ,,Echt hard werken, niet de studio uitkomen en je shows naar een volgend level proberen te tillen. Gewoon elke track waar je op komt killen. Je moet het beste uit jezelf halen. Ik ben gewoon een workaholic”, zegt Joost.

Het jaar van Josylvio: 'Ik heb 2018 echt gekilled'

Josylvio scoorde dit jaar de ene na de andere hit op Spotify. ‘Meest gestreamde artiest in Nederland’, ‘Catch Up nummer 4 meest gestreamde track in Nederland’ en ‘Hey Meisje nummer 7 meest gestreamde track in Nederland’ staan allemaal op zijn naam. Foto: Josylvio

Expeditie Robinson

Dat hij altijd bezig is een moeilijk stil kan zitten, was te zien tijdens zijn deelname aan Expeditie Robinson. ,,Ik kan niet chillen. Ik moet wat doen en ik ben altijd bezig. Al ben ik niet bezig, dan ben ik in mijn hoofd nog steeds bezig. Dan ben ik hele plannen aan het smeden.” Joost schiet in de lach. Hij laat zijn duim over de aansteker glijden er verschijnt een vlammetje. Hij kijkt naar het vuurtje alsof het een hypnotiserende werking heeft. ,,Mentaal is Robinson een van de zwaarste dingen die ik ooit heb gedaan. Iedereen zegt altijd dat het makkelijk is, maar ga maar eens 24 uur zitten niks doen. Kijk, dat eten zoeken en vuur maken dat klinkt heel kaka nu, maar dat heb je zo gedaan. Het kost wel heel veel energie om het te doen, maar het vult je dag niet. Voor de rest doe je niks, ben je in gesprek met elkaar en denk je na. Ik ben iemand die alleen maar keihard gaat en ineens sta je op de handrem. Die handrem zit vast en dat is wel even helemaal spacen.”

Het jaar van Josylvio: 'Ik heb 2018 echt gekilled'

Deelnemen aan Expeditie Robinson was voor Josylvio een moment waarop alles tot stilstand kwam. De realisatie van alles wat hij geflikt heeft, kwam toen pas. ,,Het is een stukje dankbaarheid en waardering dat je dan krijgt.” Foto: ANP

Uiteindelijk koos Joost er na 8 dagen Robinson zelf voor om zich weg te laten stemmen. ,,Mijn lichaam was helemaal op. Ik had al 9 dagen niet gepoept en zat er helemaal doorheen.” Toen Robinson begon zat hij net in de 27ste dag van de Ramadan. Dat maakte deelnemen aan Robinson nog zwaarder voor zijn lichaam. ,,Als ik terug kon in de tijd, dan had ik nog niet meegedaan en had ik gewacht tot een later stadium in mijn carrière. Het is een beetje cliché om te zeggen natuurlijk. Ik denk dat als ik mijn carrière al wat had uitgespeeld, wat je vaak ziet bij de mensen die aan Robinson meedoen, ik meer zen was geweest. Maar I got work to do, je weet toch, ik kan niet chillen. Ik zit daar niet voor de money, ik zit daar echt voor het spel. Maar ik kon me niet focussen op het spel want ik heb andere dingen”, vertelt Joost.

Loyaliteit

Hoewel hij Robinson graag had gewonnen, is hij ergens ook wel blij dat hij niet in de complotten terecht is gekomen. ,,Het is totaal niet mijn ding. Ik ben heel loyaal aan mensen. En ik voel me heel erg slecht behandeld als iemand niet loyaal aan mij is. Als iemand mij zou backstabben, ik weet niet of ik dat zou kunnen handelen zeg maar.” Joost steekt de joint in zijn handen, die inmiddels was uitgegaan, weer aan. Hij neemt geen trek maar ademt slechts de rook in. Hij is zichtbaar ontspannen en ik merk dat ik ook niet meer zo serieus ben. Als je hem zo ziet is hij eigenlijk een hele gewone jongen met een hele grote passie: muziek maken. Hij is zich er maar al te bewust van wat voor invloed de money en de fame op je kunnen hebben.

Het jaar van Josylvio: 'Ik heb 2018 echt gekilled'

Ook na zijn vertrek uit Expeditie Robinson heeft Josylvio nog contact met de andere expeditieleden. ,,Ik ga van de week naar Donny toe voor zijn verjaardag. Jody belde me direct toen het spel was afgelopen en Corry heb ik ook nog een paar keer gesproken.” Foto: ANP

Droom

,,Wanneer je succesvol bent en geld verdient, wordt iedereen je vriend. Iedereen doet aardig tegen je of je nou een klootzak bent of niet. Ik vind het heel belangrijk om bij mezelf te blijven en niet zo te worden. Ik zie heel veel in mijn omgeving dat jongens niet meer met hun beide benen op de grond staan. Dus ik wil wel echt weten van mezelf of ik nog diezelfde guy als vroeger ben.” Voor de nuchtere rapper is het bijzonder om te zien hoe in drie jaar tijd zijn droom is uitgekomen. ,,Dit was gewoon onrealistisch. Dit bestond gewoon niet voor mij. Het is heel raar. Ik had het vroeger nooit durven dromen. Twee jaar geleden was het hard dat ik zo die game in ben gekomen, maar ik had nooit gedacht dat ik zo’n level had kunnen halen. Het is wel heel tof om je plannen gewoon te zien werken.”

Stel, we spoelen vooruit naar 31 december 2018. Iedereen kijkt terug op het afgelopen jaar. Hoe kijkt hij terug? ,,Ik kijk wel echt met een big smile terug op 2018. Ik krijg er nu ook een big smile van op mijn gezicht en kriebels in mijn buik van hoe je het nu zo zegt. Ik heb het gewoon gekilled, dat denk ik. Ik heb alles gegeven en ik blijf het geven. Mijn YouTube-kanaal begon ik in de eerste week van januari 2018. Op 12 januari kwam mijn eerste single, Skittle Stacking,uit. Een paar dagen daarvoor releaste ik de documentaire van mijn album, waar Skittle Stacking onderdeel van uitmaakt. Die track is platina geworden. Daarna uploadde ik Catch Up op datzelfde kanaal en dat was een bomaanslag. Toen kwam het album uit en de rest is history.”


Twee doden in woning Hengelo, verdachte opgepakt

Twee doden gevonden in huis in Hengelo / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

26 MIN

De politie heeft na de vondst van twee lichamen in een huis aan de Julianalaan in het Gelderse Hengelo een verdachte aangehouden. De verdachte woont in hetzelfde huis. Hij had zich maandagochtend gemeld bij een ziekenhuis.

De politie kan nog niets zeggen over de identiteit van de slachtoffers en de verdachte. Het is ook niet duidelijk of de verdachte gewond is en zich in het ziekenhuis liet behandelen, zei een woordvoerster van de politie.

Onderzoek


Omzet jeugdzorg gestegen, toch kwart in rode cijfers

Beeld ter illustratie / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

46 MIN

Hoewel in de jeugdzorg vorig jaar de omzet is gestegen vergeleken met het jaar daarvoor en ook het aantal cliënten groter is geworden, kwam toch een kwart van die instellingen uit in de rode cijfers. Dat stelt inkoopcoöperatie Intrakoop.

Die organisatie baseert zich op de Jaarverslagenanalyse Jeugdzorg 2018, waarvoor 268 jaarverslagen van jeugdzorgorganisaties werden bekeken. Volgens de FNV stevent de jeugdzorg af op 'een ramp'.

Omzet en aantal cliënten gestegen


Keurmerk: 40 miljoen dieren per jaar hebben ‘beter leven’

Keurmerk: 40 miljoen dieren per jaar hebben ‘beter leven’, maar...

Foto's: Dierenbescherming

Foto van 'Erik Jonk'

VANDAAG, 07:00

Het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming blijft groeien en dus houden boeren hun dieren steeds diervriendelijker, zo blijkt uit maandag gepubliceerde jaarcijfers.

De Dierenbescherming verwacht komend jaar uit te komen op 40 miljoen dieren die per jaar volgens de criteria van het keurmerk worden gehouden. Dat zou een verdubbeling inhouden in nog geen vijf jaar tijd.

Is dat wel zo’n mooi getal?


Acht doden bij onrust na protesten in Chili

Protest in de Chileense stad Vaparaiso / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

2 UUR

Vijf mensen zijn zondag omgekomen tijdens een door plunderaars aangestoken brand in een kledingfabriek in de Chileense hoofdstad Santiago. Brandweermannen vonden de slachtoffers in de fabriek nadat ze het vuur hadden bestreden. Daarmee komt het totale aantal doden dit weekend op acht.

Drie mensen kwamen zaterdagavond (lokale tijd) om tijdens onlusten in Santiago door een brand in een supermarkt. Het vuur brak uit tijdens plunderingen, zei burgemeester Karla Rubilar zondagochtend vroeg.

„We moeten melden dat drie mensen zijn omgekomen bij een brand in een supermarkt. Twee mensen zijn in de vlammen omgekomen en een derde is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar is later overleden", vertelde Rubilar aan verslaggevers.


Nieuwe Brexitdeal voor Lagerhuis, rechter kijkt naar brieven Johnson

Premier Boris Johnson in zijn ambtswoning / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 UUR

De Britse regering doet maandagmiddag naar verwachting een nieuwe poging de brexitdeal voor te leggen aan het Lagerhuis.

Dat besloot zaterdag nog geen definitieve goedkeuring te geven aan de overeenkomst die premier Boris Johnson sloot met de EU. Londen moest daardoor opnieuw om uitstel vragen van de brexitdeadline.

Deal en wetgeving


Tijdens ADE was de stad van de liefhebbers

Lekker hard(style) ontsporen op Amsterdam Centraal bij Roughstate, met Ran-D / MNO Photo

Foto van 'Iris Hermans'

3 UUR

Ravende reporter Iris dook in de ADE-bubbel, met zo’n 400.000 andere liefhebber, ,,het is intelligent georganiseerd, zonder dat het te braaf is.”

Hoe dieper je Amsterdam Dance Event induikt, hoe heser je stem wordt, hoe viezer je nagels op een of andere manier worden, hoe stroever het ritsje van je heuptas dichtgaat, hoe strammer je kuiten en onderrug aanvoelen en hoe meer bultjes van al het zweten op je gezicht oppoppen. Ook dat is ADE. Maar ook hoe de hele stad gonst van de zin, hoe meer nieuwe (Insta)vrienden je erbij krijgt en hoe meer mooie herinneringen je opdoet. Júist dat is ADE.

Tijdens ADE is de stad van ons. Van de liefhebbers die vijf dagen en vijf nachten opgaan in de elektronische muziek. Waar (tijds)grenzen vervagen, het ontregelende de norm wordt en je soms niet meer weet of het dag of nacht is.


Video opgedoken van vandaag voorgeleide vader Ruinerwold

De boerderij waar het gezin jaren leefde / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 08:24

De 67-jarige vader die vorige week met zes meerderjarige kinderen werd gevonden in een huis in Ruinerwold wordt maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Hij hoort dan of hij langer moet blijven vastzitten, nadat hij donderdag was aangehouden.

Hij wordt verdacht van het medeplegen van wederrechtelijke vrijheidsberoving, mishandeling in de zin van het benadelen van de gezondheid van anderen en van witwassen.

Afgezonderd gezin


'Te weinig mensen leggen donorkeuze vast'

Je kunt zelf aangeven of je donor wil zijn / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 08:14

Sinds het aannemen van de nieuwe donorwet in februari vorig jaar hebben 508.000 mensen hun keuze ingevuld. Dit is mooi, maar nog niet genoeg, vindt het ministerie. Daarom staat de komende week, de Week van het Donorregister, in het teken van meer informatie.

In de wet, die op 1 juli volgend jaar van kracht wordt, staat dat iedereen die in Nederland woont én ouder is dan 18 jaar vanaf die datum in het Donorregister komt. Welke keuze iemand maakt, bepaalt hij of zij zelf. Wie geen keuze invult, komt vanaf 1 juli 2020 in het register te staan met ‘geen bezwaar tegen orgaandonatie’.

Voorlichtingsteams


Likeability of6

Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

3 UUR

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


like
user_761825ac10beda546b153b852684b47b5b948517_avataruser_9d7413a65ac5be6e146a6a2cf93bd5e9f241a2e2_avataruser_29224ea528b8c532bb2b7cf10fd234a319228450_avatar

Meer verdedigingsmiddelen in uitrusting boa's

De handhavers voerden actie voor middelen om zich te verdedigen tegen agressie / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 07:59

Pepperspray en eventueel een wapenstok. Als het aan minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) ligt, worden buitengewone opsporingsambtenaren (boa's) uitgerust met verdedigingsmiddelen.

Volgens de Volkskrant wordt onder leiding van de minister nog dit jaar een landelijke regeling 'voor de uitrusting en bewapening van boa's' opgesteld. Ook de politietop, die tot voor kort tegen bewapening van boa's was, is daarbij betrokken.

Een doorbraak


Zoektocht vermiste hockeyvader nog zonder resultaat
Likeability of2

Zoektocht vermiste hockeyvader nog zonder resultaat

De zoektocht naar de 53-jarige Sacco Tange, die sinds een week wordt vermist, heeft zondag niets opgeleverd. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De zoektocht naar de 53-jarige Sacco Tange uit Oosterhout, die sinds een week wordt vermist, heeft zondag niets opgeleverd.

Een speciaal zoekteam van 110 militairen en politieveteranen doorzocht samen met zo'n honderd vrijwilligers en een groep brandweerlieden een natuurgebied bij Den Hout, onder de rook van het Brabantse Oosterhout.

250 vrijwilligers


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Bangladesh stuurt duizenden vluchtelingen naar eiland

Bangladesh stuurt duizenden vluchtelingen naar eiland

Duizenden Rohingya-vluchtelingen in Bangladesh hebben ingestemd met een omstreden verhuizing naar een eiland voor de kust. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Duizenden Rohingya-vluchtelingen in Bangladesh hebben ingestemd met een omstreden verhuizing naar een eiland voor de kust. Een overheidscommissaris uit Cox's Bazar zei dat zo'n 6000 tot 7000 vluchtelingen hebben toegezegd naar Bhasan Char te willen gaan".

De autoriteiten willen in totaal zo'n 100.000 vluchtelingen naar het eiland in de Golf van Bengalen sturen. Critici zetten echter vraagtekens bij de bewoonbaarheid van Bhasan Char. Eilandbewoners zouden bijvoorbeeld kwetsbaar kunnen zijn als zware stormen overtrekken.

Overvolle vluchtelingenkampen


Ook bouwers in actie tegen stikstofaanpak
Likeability of3

Ook bouwers in actie tegen stikstofaanpak

Na de boeren wil ook de bouwwereld in actie komen tegen de aanpak van stikstofuitstoot. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Na de boeren wil ook de bouwwereld in actie komen tegen de aanpak van stikstofuitstoot. Op 30 oktober organiseert de nieuwe actiegroep Grond in Verzet een landelijke actiedag op het Malieveld in Den Haag.

Via Facebook hebben al 1300 mensen zich gemeld als deelnemer en nog eens bijna 8000 zeggen zich misschien aan te sluiten. Voor de manifestatie willen de initiatiefnemers sprekers uitnodigen van brancheorganisaties en vertegenwoordigers uit de politiek.

Schadelijke stoffen


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Honderden mensen lopen zwarte mars tegen handlanger Dutroux

Honderden mensen lopen zwarte mars tegen handlanger Dutroux

Honderden mensen protesteren in Brussel tegen de beslissing dat Michel Lelièvre (rechts) onder voorwaarden vervroegd kan vrijkomen. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Honderden mensen protesteerden zondag in Brussel met een zogenoemde ‘zwarte mars’ tegen de beslissing dat Michel Lelièvre, een handlanger van meervoudig moordenaar Marc Dutroux, onder voorwaarden vervroegd kan vrijkomen.

De mars werd exact 23 jaar na de witte mars gehouden. Toen trokken bijna 300.000 mensen door de straten van Brussel, in de nasleep van de affaire-Dutroux. Het was een van de grootste betogingen uit de Belgische naoorlogse geschiedenis.

25 jaar celstraf


Weduwnaar doet oproep: wie heeft trouwring van mijn vrouw gezien?

Weduwnaar doet oproep: wie heeft trouwring van mijn vrouw gezien?

Op Facebook doet weduwnaar Ozan Kanik een emotionele oproep, hij is namelijk de trouwring van zijn vrouw verloren. /Ozan Kanik

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Op Facebook doet weduwnaar Ozan Kanik een emotionele oproep. Hij is namelijk de trouwring van zijn vrouw verloren en kan deze sindsdien nergens meer vinden. Via de oproep hoopt hij in contact te komen met degene die de ring vindt. 

Ozan bleef de ring van zijn vrouw Cassiopea om zijn pink dragen, nadat zij overleed. Donderdag kwam zijn „grootste angst" tot werkelijkheid: hij verloor de ring. Zijn oproep op Facebook is al duizenden keren gedeeld.


Toch geen brexitbesluit – wat gebeurt er nu?

Toch geen Brexitbesluit, wat gebeurt er nu?

Wat een historisch brexitweekend had moeten zijn, leidde tot weer een verlenging van het ‘gebed zonder end’. /ANP

Foto van 'Roos Ravensbergen'

GISTEREN

Wat een historisch Brexitweekend had moeten zijn, leidde tot weer een verlenging van het ‘gebed zonder end’. Wat is er allemaal gebeurd rondom de Brexit? En hoe nu verder?

Vrijdag werd er dan eindelijk een deal gesloten tussen de Europese Unie en de Britse premier Boris Johnson over het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU. Europees Commissievoorzitter Juncker noemde de deal „een evenwichtige overeenkomst voor de EU en het Verenigd Koninkrijk en het bewijs van onze vastberadenheid oplossingen te vinden”. Johnson ging voor „een prachtige nieuwe deal die ons weer controle geeft”.

Stemming getorpedeerd


Politie pakt bestuurder aanrijding Deventer

Politie pakt bestuurder aanrijding Deventer

De politie heeft een 37-jarige man uit Deventer aangehouden voor het aanrijden van vijf voetgangers in zijn woonplaats. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De politie heeft een 37-jarige man uit Deventer aangehouden voor het aanrijden van vijf voetgangers in zijn woonplaats. Ze houdt er rekening mee dat deze man de aanrijding opzettelijk heeft veroorzaakt. Over zijn motief kan de politie in het belang van het onderzoek" nog niets zeggen.

De verdachte reed zondagmorgen rond 05.30 uur in op de voetgangers in het uitgaanscentrum van Deventer. Vijf mensen raakten gewond, van wie er vier naar het ziekenhuis werden gebracht. De vijfde werd ter plekke behandeld. Alle gewonden waren aanspreekbaar, meldde de politie. Door de actie raakten ook terrasmeubilair en terrasschotten beschadigd.

Getuigen


 Onrust bij Partij voor de Dieren 'leidt tot zetelverlies'

Onrust bij Partij voor de Dieren 'leidt tot zetelverlies'

PvdD-leden zijn verontrust over de jongste ontwikkelingen binnen de partij. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Het opstappen van boegbeeld Marianne Thieme en het onvrijwillige vertrek van partijvoorzitter Sebastiaan Wolswinkel leiden tot virtueel zetelverlies voor de Partij voor de Dieren. Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.

Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou de PvdD uitkomen op 4 zetels, terwijl de partij een week geleden in de peiling nog op 7 stond.

Partij beschadigd


We krijgen bepaald geen Elfstedentochtwinter

We krijgen bepaald geen Elfstedentochtwinter

Henk Angenent wint in 1997 de laatste Elfstedentocht. / Paul Vreeker | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

GISTEREN

Henk Angenent blijft, als de voorspellingen van Weeronline uitkomen, nog altijd de laatste Elfstedentochtwinnaar sinds 1997.

Wisselvallig. Overheersende zuidwestenwinden maakt de meeste dagen zachter dan normaal. Met die winterweervoorspelling van Weeronline, gisteren bekendgemaakt, moeten we het voorlopig doen. „De kans op een typisch wisselvallige en zachte Nederlandse winter is groot”, meldt Yannick Damen, woordvoerder van de weerdienst.

Eeuwige hoop