In het nieuws

Het jaar van Josylvio: 'Ik heb 2018 echt gekilled'

Het jaar van Josylvio: 'Ik heb 2018 echt gekilled'

Josylvio

Foto van 'Julia Onclin'

17 DEC 2018

De ene na de andere hit op YouTube en Spotify, je nieuwe album Hella Cash is platina en je hebt meegedaan aan Expeditie Robinson: 2018 was je beste jaar tot nu toe. Tegelijkertijd heeft de fame je geen spat veranderd en ben je nog steeds die guy van vroeger. Hoe blijft rapper Josylvio toch met beide benen op de grond staan?

Het jaar van

In de serie Het jaar van interviewen Metro-verslaggevers een persoon voor wie 2018 heel bijzonder was. In deel 3: Julia Onclin en Josylvio.

,,Als je me een jaar geleden gevraagd had wat ik van Josylvio vond, had ik je aangekeken en gevraagd wie in hemels naam Josylvio is. Dat komt doordat ik onder een steen leef of doordat mijn muzieksmaak simpelweg eentonig is. Kennis met Joost, zoals Josylvio eigenlijk heet, maakte ik pas tijdens zijn deelname aan Expeditie Robinson. Ik moet bekennen dat hij, toen hij de Expeditie na acht dagen verliet, nog steeds een volkomen vreemde voor me was. Maar goed, onder die steen ben ik inmiddels gelukkig vandaan gekropen… Voor Joost was dit jaar zijn succesvolste jaar tot nu toe. Van zijn nieuwe album Hella Cash tot het scoren van hits op onder andere Spotify en YouTube, Josylvio zat allesbehalve stil. Als kers op de taart mocht hij deelnemen aan Expeditie Robinson. Toen hij daar op dat eiland zat, begon hij zich pas te realiseren wat hij dit jaar allemaal geflikt heeft.”

Het jaar van Josylvio: 'Ik heb 2018 echt gekilled'

Josylvio en Julia Onclin

Topjaar

Ergens in een landhuis in de natuur bij Schoorl, Joost mag weten waar dat mooie stukje ligt, spreekt Metro de rapper wiens jaar niet meer stuk kan. Hij loopt me tegemoet in zijn blauwrode trainingspak, bibberend van de kou. Het is donker en kil en ik kan nog net de silhouetten van de bomen zien. Josylvio’s blote voeten worden ‘warm gehouden’ door de slippers die hij draagt. Eenmaal binnen ligt producer Esko onderuitgezakt op de bank. Op tafel staat een bakje met een stuk of twintig uitgedrukte sigaretten, daarnaast een pakje oreo’s en twee bakjes huzarensalade. De tv staat op TLC, maar het geluid staat uit. In de hoek van de kamer staat een winkeltas van Louis Vuitton en daaromheen liggen ongeopende pakketjes. ,,Dit moet je echt horen bro”, zegt Joost tegen zijn manager Brahim Fouradi. Een harde beat vult de kleine ruimte en het duurt niet lang of Brahims hoofd beweegt mee op de maat van de muziek. Wat je ook van Joost persoonlijk vindt, één ding is zeker: zijn muziek is goed.

Overbrugging

,,Ik heb dit jaar met mijn album Hella Cash echt een overbrugging gemaakt. Dat heb ik denk ik gedaan door heel breed te gaan in mijn publiek. Tegelijkertijd ben ik wel echt mezelf gebleven”, vertelt Joost. We zitten op een tweepersoonsbed in één van de slaapkamers die het huis rijk is. Josylvio leunt naar achteren met zijn rug tegen het hoofdeind van het bed zijn benen in kleermakerszit. Hij draait een jointje en tikt deze tegen het glas van zijn gouden horloge. ,,Hella Cash gaat over waar ik altijd over heb gerapt, plus de dingen die ik de afgelopen paar jaar heb meegemaakt. De carrière die ik heb. Het is een hele andere lifestyle dan daarvoor.”

Het jaar van Josylvio: 'Ik heb 2018 echt gekilled'

Het nieuwe album genaamd Hella Cash dat Joost eerder dit jaar uitbracht is platina. Dit was zijn reactie: ‘2018 WORDT ALLEEN MAAR MOOIER! HELLA PLAQUES. HELLA CASH ALBUM IS HELLA PLATINA. HELLA TRACKS ZIJN HELLA GOTU OF PLATINA. HELLA LOVE VOOR AL MIJN FANS, PRODUCERS/FEATURES EN TEAM!!’ Foto: Josylvio

De 26-jarige half-Egyptisch half-Nederlandse rapper groeide op in Naarden. Waar de stad bekend staat als ’t Gooi was dat voor Joost Theo Sylvio Yussef Abdelgalil Dowib, zoals de rapper heet, slechts een teken aan de wand. Hij groeide namelijk op in het ‘mindere’ gedeelte van Naarden. ,,Ik heb nooit echt mijn motivatie in school of werk gevonden en dat soort dingen. Als ik er maar goed geld mee kon verdienen was de motivatie daar. Echt ergens liefde voor hebben, dat heb ik nog nooit gehad, zoals ik dat wel heb voor wat ik nu doe”, vertelt Joost. Zijn rapcarrière begon 3 jaar geleden pas echt. Toch is 2018 een bijzonder succesvol jaar voor hem.

Hits

,,Catch Up is de meest bekeken Nederlandse YouTube-video. Dat is een vet dingetje. Ik heb dit kunnen doen met een kanaal dat ik in de eerste week van januari 2018 heb opgericht. Dat kanaal bestaat nog niet eens een jaar nu.” YouTube was niet de enige plek waar Josylvio hits scoorde. Ook op Spotify kun je niet meer om hem heen: meest gestreamde artiest in Nederland’, ‘Catch Up nummer 4 meest gestreamde track in Nederland’ en ‘Hey Meisje nummer 7 meest gestreamde track in Nederland. Waar hij dit succes aan te danken heeft?  ,,Echt hard werken, niet de studio uitkomen en je shows naar een volgend level proberen te tillen. Gewoon elke track waar je op komt killen. Je moet het beste uit jezelf halen. Ik ben gewoon een workaholic”, zegt Joost.

Het jaar van Josylvio: 'Ik heb 2018 echt gekilled'

Josylvio scoorde dit jaar de ene na de andere hit op Spotify. ‘Meest gestreamde artiest in Nederland’, ‘Catch Up nummer 4 meest gestreamde track in Nederland’ en ‘Hey Meisje nummer 7 meest gestreamde track in Nederland’ staan allemaal op zijn naam. Foto: Josylvio

Expeditie Robinson

Dat hij altijd bezig is een moeilijk stil kan zitten, was te zien tijdens zijn deelname aan Expeditie Robinson. ,,Ik kan niet chillen. Ik moet wat doen en ik ben altijd bezig. Al ben ik niet bezig, dan ben ik in mijn hoofd nog steeds bezig. Dan ben ik hele plannen aan het smeden.” Joost schiet in de lach. Hij laat zijn duim over de aansteker glijden er verschijnt een vlammetje. Hij kijkt naar het vuurtje alsof het een hypnotiserende werking heeft. ,,Mentaal is Robinson een van de zwaarste dingen die ik ooit heb gedaan. Iedereen zegt altijd dat het makkelijk is, maar ga maar eens 24 uur zitten niks doen. Kijk, dat eten zoeken en vuur maken dat klinkt heel kaka nu, maar dat heb je zo gedaan. Het kost wel heel veel energie om het te doen, maar het vult je dag niet. Voor de rest doe je niks, ben je in gesprek met elkaar en denk je na. Ik ben iemand die alleen maar keihard gaat en ineens sta je op de handrem. Die handrem zit vast en dat is wel even helemaal spacen.”

Het jaar van Josylvio: 'Ik heb 2018 echt gekilled'

Deelnemen aan Expeditie Robinson was voor Josylvio een moment waarop alles tot stilstand kwam. De realisatie van alles wat hij geflikt heeft, kwam toen pas. ,,Het is een stukje dankbaarheid en waardering dat je dan krijgt.” Foto: ANP

Uiteindelijk koos Joost er na 8 dagen Robinson zelf voor om zich weg te laten stemmen. ,,Mijn lichaam was helemaal op. Ik had al 9 dagen niet gepoept en zat er helemaal doorheen.” Toen Robinson begon zat hij net in de 27ste dag van de Ramadan. Dat maakte deelnemen aan Robinson nog zwaarder voor zijn lichaam. ,,Als ik terug kon in de tijd, dan had ik nog niet meegedaan en had ik gewacht tot een later stadium in mijn carrière. Het is een beetje cliché om te zeggen natuurlijk. Ik denk dat als ik mijn carrière al wat had uitgespeeld, wat je vaak ziet bij de mensen die aan Robinson meedoen, ik meer zen was geweest. Maar I got work to do, je weet toch, ik kan niet chillen. Ik zit daar niet voor de money, ik zit daar echt voor het spel. Maar ik kon me niet focussen op het spel want ik heb andere dingen”, vertelt Joost.

Loyaliteit

Hoewel hij Robinson graag had gewonnen, is hij ergens ook wel blij dat hij niet in de complotten terecht is gekomen. ,,Het is totaal niet mijn ding. Ik ben heel loyaal aan mensen. En ik voel me heel erg slecht behandeld als iemand niet loyaal aan mij is. Als iemand mij zou backstabben, ik weet niet of ik dat zou kunnen handelen zeg maar.” Joost steekt de joint in zijn handen, die inmiddels was uitgegaan, weer aan. Hij neemt geen trek maar ademt slechts de rook in. Hij is zichtbaar ontspannen en ik merk dat ik ook niet meer zo serieus ben. Als je hem zo ziet is hij eigenlijk een hele gewone jongen met een hele grote passie: muziek maken. Hij is zich er maar al te bewust van wat voor invloed de money en de fame op je kunnen hebben.

Het jaar van Josylvio: 'Ik heb 2018 echt gekilled'

Ook na zijn vertrek uit Expeditie Robinson heeft Josylvio nog contact met de andere expeditieleden. ,,Ik ga van de week naar Donny toe voor zijn verjaardag. Jody belde me direct toen het spel was afgelopen en Corry heb ik ook nog een paar keer gesproken.” Foto: ANP

Droom

,,Wanneer je succesvol bent en geld verdient, wordt iedereen je vriend. Iedereen doet aardig tegen je of je nou een klootzak bent of niet. Ik vind het heel belangrijk om bij mezelf te blijven en niet zo te worden. Ik zie heel veel in mijn omgeving dat jongens niet meer met hun beide benen op de grond staan. Dus ik wil wel echt weten van mezelf of ik nog diezelfde guy als vroeger ben.” Voor de nuchtere rapper is het bijzonder om te zien hoe in drie jaar tijd zijn droom is uitgekomen. ,,Dit was gewoon onrealistisch. Dit bestond gewoon niet voor mij. Het is heel raar. Ik had het vroeger nooit durven dromen. Twee jaar geleden was het hard dat ik zo die game in ben gekomen, maar ik had nooit gedacht dat ik zo’n level had kunnen halen. Het is wel heel tof om je plannen gewoon te zien werken.”

Stel, we spoelen vooruit naar 31 december 2018. Iedereen kijkt terug op het afgelopen jaar. Hoe kijkt hij terug? ,,Ik kijk wel echt met een big smile terug op 2018. Ik krijg er nu ook een big smile van op mijn gezicht en kriebels in mijn buik van hoe je het nu zo zegt. Ik heb het gewoon gekilled, dat denk ik. Ik heb alles gegeven en ik blijf het geven. Mijn YouTube-kanaal begon ik in de eerste week van januari 2018. Op 12 januari kwam mijn eerste single, Skittle Stacking,uit. Een paar dagen daarvoor releaste ik de documentaire van mijn album, waar Skittle Stacking onderdeel van uitmaakt. Die track is platina geworden. Daarna uploadde ik Catch Up op datzelfde kanaal en dat was een bomaanslag. Toen kwam het album uit en de rest is history.”


Greenpeace: ING steekt het meeste geld in steenkool

Greenpeace: ING steekt het meeste geld in steenkool

In een kleine drie jaar leende de bank 2,6 miljard euro aan negen bedrijven die kolencentrales bouwen. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

46 MIN

Van de Nederlandse financiële instellingen steekt ING het meeste geld in steenkool. In een kleine drie jaar leende de bank 2,6 miljard euro aan negen bedrijven die kolencentrales bouwen.

Pensioenfonds ABP staat op de tweede plek, gevolgd door verzekeraar Nationale Nederlanden. Dat meldt Greenpeace zondag na onderzoek.

Opvallend


2019 op drie na zonnigste jaar ooit

2019 op drie na zonnigste jaar ooit

Tot nu toe heeft ze zon zo’n 1909 uur geschenen. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

1 UUR

Pas drie keer eerder heeft Nederland zo’n zonnig jaar gehad als in 2019. Met nog ruim drie weken te gaan, eindigt dit jaar op de vierde plaatst van zonnigste jaren sinds het begin met de metingen. Dat meldt Weeronline.

Tot nu toe heeft ze zon zo’n 1909 uur geschenen, waardoor een top drie notering lastig wordt. Om dat te halen moet de zon zich dit jaar nog minstens 47 uur laten zien. Dat komt neer op ongeveer twee uur per dag en dat lijkt er deze grauwe dagen niet echt niet te zitten.

2003 zonnigste jaar ooit


Zo maak je de mooiste foto’s in het donker
Likeability of5

Zo maak je de mooiste foto’s in het donker

Het Amsterdam Light Festival. / ANP

In samenwerking met Huawei

6 DEC 2019

Heb jij een passie voor fotografie? Geef je dan op voor de fotografieworkshop van Huawei op dinsdag 10 december (17.00 – 19.00 uur).

Waar? Je gaat mee op een luxe boot in Amsterdam, met heerlijke hapjes en drankjes vaar je langs de lichtkunstwerken van het Amsterdam Light Festival!

Hoe? Met het Huawei smartphone leer je van een expert de mooiste foto’s in het donker te maken. Handig, als jij juist tijdens de donkere feestdagen toch de meest bijzondere pics wilt maken. Je krijgt eerst een workshop en daarna mag je de opgedane kennis zelf uitproberen door objecten van het Amsterdam Light Festival te fotograferen. Zo stap je de luxe boot af met de mooiste content!


like
user_8aac6f37190987eeec9a0c0e200b1b8994fc4c15_avatar

Noord-Korea voert test uit op 'ontmantelde' basis

Noord-Korea voert test uit op 'ontmantelde' basis

Satellietbeeld van de raketbasis in Sohae in 2012. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

1 UUR

Noord-Korea heeft een ‘zeer belangrijke test’ uitgevoerd op de raketbasis Sohae in het westen van het land. De wetenschappelijke organisatie die betrokken is bij de ontwikkeling van de raketten noemt de test van ‘grote waarde’.

Volgens experts is het aannemelijk dat Noord-Korea een test uitvoerde met een raketmotor en dit keer geen raket heeft afgeschoten. Zuid-Korea dat doorgaans als eerste melding maakt van een raketlancering door het buurland, heeft nog niet gereageerd.

Akkoord met VS


Win! Jimmy Choo Urban Hero eau de parfum van 100 ml

Win! Jimmy Choo Urban Hero eau de parfum van 100 ml

In samenwerking met Jimmy Choo

5 DEC 2019

Wil je als man met een lekker geurtje de feestdagen in? Of wil je je man of vriend juist verrassen met een heerlijke parfum?

Jimmy Choo en Metro geven 5 flesjes met de nieuwste geur van Jimmy Choo weg. Speciaal voor de feestdagen natuurlijk! Je kunt tot en met woensdag 11 december meedoen en maakt zo kans op deze uiterst gebalanceerde mannengeur.


Zeker 43 mensen omgekomen bij fabrieksbrand New Delhi

Zeker 43 mensen omgekomen bij fabrieksbrand New Delhi

Een van de slachtoffers van de brand wordt naar het mortuarium gebracht. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

2 UUR

Bij een grote brand in een fabriek in het centrum van de Indiase hoofdstad New Delhi zijn zeker 43 mensen omgekomen. De meeste slachtoffers zijn arbeiders, die in de fabriek lagen te slapen toen de brand uitbrak.

De brand brak rond 05.30 uur plaatselijke tijd uit. Het vuur is inmiddels uit, maar de zoektocht naar slachtoffers of overlevenden gaat door.

Buiten bewustzijn


Bananenkunstwerk opgegeten door bezoeker

Bananenkunstwerk opgegeten door bezoeker

Het bananenkunstwerk is gemaakt door Maurizio Cattelan en heet ‘Comedian’. /ANP

Foto van 'Metro'

3 UUR

De banaan die met ducttape tegen een muur van een kunstbeurs in Miami was geplakt, is opgegeten. Donderdag werd het bananenkunstwerk nog voor 120.000 dollar verkocht.

De banaan is opgegeten voor performancekunstenaar David Dutana. Op een filmpje op zijn Instagram is te zien hoe hij de inmiddels bruin geworden banaan opeet, onder het toeziend oog van een groepje geschokte omstanders.

Instructiedocument


Dronken wasbeer waggelt over kerstmarkt
Likeability of5

Dronken wasbeer waggelt over kerstmarkt

Of deze wasbeer momenteel zijn kater uitslaapt is niet bekend / Colourbox

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Van de glühwein afblijven is altijd moeilijk, zo ook voor een Duitse wasbeer. Hij waggelde dronken over een kerstmarkt in het Duitse Erfurt. 

Op een kerstmarkt verwacht je misschien een opvoering van het kerstverhaal. Of een koor dat Stille Nacht net niet helemaal zuiver ten gehore brengt. Een dronken wasbeer is een minder voorkomend verschijnsel.

Glühwein


lol
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Likeability of6

Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

5 DEC 2019

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


likelove
user_025c4c0ef950b5c1bb712ce3b6799df36b85ba8a_avataruser_2895189b950331c781bc37ce073361230ac0b69c_avataruser_e873a16bc9365ca54e429854a44c5ab39150346d_avatar

+3


McDonald's komt met niet vegetarische vegaburger
Likeability of3

McDonald's komt met niet vegetarische vegaburger

McDonald's komt met niet vegetarische vegaburger / ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

„We hopen dat vegetariërs het prima vinden dat onze vegaburgers niet helemaal vega zijn", zegt de Nieuw-Zeelandse McDonald's. De nieuwe - niet zo - vegetarische burger is pas gelanceerd.

De nieuwe McVeggie wordt gefrituurd met hetzelfde materiaal, waar ook kip in gekookt wordt. De keten hoopt dat vegetariërs dat oké vinden, schrijft The GuardianDe ingrediënten in de burger zijn wel allemaal vega. De burger bestaat namelijk uit gemixte groenten en kaas.

Flexitariërs


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Top 2000 top 5 bekend: om 23.59 zingen we...

Drukte in het Top2000 café tijdens het aftellen naar het nieuwe jaar / ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Voor de zeventiende keer wordt het jaar afgesloten met de legendarische woorden Anywhere the wind blows. Bohemian Rhapsody van Queen staat weer op één. Danny Vera is de hoogste nieuwe binnenkomer ooit!

Dat heeft NPO Radio 2 bekend gemaakt in de uitzending. Zaterdag opende het Top 2000 café de deuren voor de onthulling van de hoogst genoteerde platen in de lijst der lijsten van dit jaar. De Eagles zijn met Hotel California op nummer twee beland.

Opvallende nieuwe binnenkomer is de Nederlandse Danny Vera, die met zijn Rollercoaster op de vierde plek staat. Volgens Radio 2 is hij de hoogste nieuwe binnenkomer óóit. Tot nu toe was dat Adele met Someone Like You in 2011.


Britten ontevreden met trieste kerstboom
Likeability of3

Britten ontevreden met trieste kerstboom

/ Screenshot Twitter cobm123

Foto van 'Metro'

GISTEREN

De misschien wel meest bekende kerstboom van Engeland heeft de takken laten hangen. De boom op Trafalgar Square ziet er bijzonder triest uit.

De inmiddels bejaarde boom, die zo'n 90 jaar geleden een gift was van Oslo, staat traditiegetrouw rond de Kerst op het beroemde plein in Londen. In de decembermaand is de boom mooi verlicht en staat het voor de vriendschap tussen de twee steden.


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

NASA weet zon er van 'dichtbij' op te zetten

NASA weet zon er van 'dichtbij' op te zetten

De zon op slechts 24 miljoen kilometer afstand / ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Nog nooit zijn we zo dicht bij de zon geweest als in augustus vorig jaar. Toen wist een ruimtesonde op een luttele 24 miljoen kilometer afstand van de zon een kiekje te maken. 

De ruimtesonde, Parker genaamd, werd vorig jaar gelanceerd en moet als dichtste ooit bij de zon in de buurt komen, schrijft NASA. Dat staat overigens pas voor over een paar jaar op het programma, eerst moet Parker nog nieuwe ontdekkingen doen over de ster.

NASA weet zon er van 'dichtbij' op te zetten

NASA weet zon er van 'dichtbij' op te zetten / ANP


Hier in Nederland is de grootste kans op treinvertraging
Likeability of3

Hier in Nederland is de grootste kans op treinvertraging

/ ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Waar je in Nederland op de trein stapt, heeft een grote invloed op de vertraging die je reis kan hebben. In Groningen of Friesland rijden de treinen namelijk vaak op tijd, waar Brabanders juist een grotere kans hebben op vertraging.

Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws en Vertraagd.com. Veel Brabantse stations scoren lager dan gemiddeld op punctualiteit. Op geen enkel station rijdt meer dan 96 procent van de treinen op tijd. In het Noorden van het land ziet dat er heel anders uit: daar rijden de treinen namelijk vaker op tijd.

Station Sneek staat daarbij stipt op één. Van alle 393 Nederlandse stations hebben de treinen in Sneek een 'op tijd-percentage' van 98,9 procent. Ook de rest van dat traject doet het goed: Koudum-Molkwerum, Sneek Noord, Hindeloopen, Workum en Stavoren staan met Sneek in de top zes.


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Nog steeds onrust Den Haag: dertien mensen aangehouden

Nog steeds onrust Den Haag: dertien mensen aangehouden

De politie verricht een aanhouding in Duindorp. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Het is nog steeds niet klaar met de onrust in Den Haag. Vrijdagavond en -nacht heeft de politie wederom mensen aangehouden. Het gaat om dertien mensen die zijn aangehouden voor brandstichting, voorbereidingen daartoe en het gooien van zwaar vuurwerk. Ze zitten allemaal nog vast. 

Vooral in de omgeving van Duindorp en Scheveningen is het afgelopen week erg onrustig geweest. Dit is het gevolg van het besluit van de gemeente om geen vergunning te geven voor vreugdevuren tijdens de jaarwisseling.

Op heterdaad betrapt


Banaan met ducttape verkocht voor 135.000 euro
Likeability of5

Banaan met ducttape verkocht voor 135.000 euro

De bedenker is kunstenaar Maurizio Cattelan, die graag provoceert met zijn werk. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Een enigszins opmerkelijk kunstwerk werd deze week op een beurs in Miami verkocht. Het gaat om een banaan die met ducttape tegen de muur was geplakt. 

De bedenker is kunstenaar Maurizio Cattelan, die graag provoceert met zijn werk.

Meerdere edities


lol
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Twitter start samenwerking met Stichting 113 Zelfmoordpreventie

Twitter start samenwerking met Stichting 113 Zelfmoordpreventie

Dit moet het eenvoudiger maken om hulp te vinden voor mensen die dit nodig hebben. /ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Twitter start een samenwerking met Stichting 113 Zelfmoordpreventie om geestelijke gezondheidszorg in Nederland te ondersteunen. Dit moet het eenvoudiger maken om online hulpmiddelen te vinden voor mensen die hulp nodig hebben. 

Zoek je vanaf nu op Twitter naar termen die een link hebben met zelfmoord of zelfverwonding? Dan krijg je als eerste zoekresultaat een aansporing om hulp te zoeken. Deze melding bevat de contactgegevens van Stichting 113 Zelfmoordpreventie. Dit is een hulplijn waar mensen terecht kunnen voor ondersteuning.

Benodigde ondersteuning


ING gaat 150 servicepunten in winkels sluiten
Likeability of3

ING gaat 150 servicepunten in winkels sluiten

Waar het servicepunt verdwijnt, komt op de meeste plekken een geldautomaat. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

ING gaat het aantal servicepunten volgend jaar sterk verminderen. Van de 380 punten, sluiten er 150 in winkels als Bruna en Primera. 

Waar het servicepunt verdwijnt, komt op de meeste plekken een geldautomaat.

Nieuwe formule


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Sluiten we 2019 af met Bohemian Rhapsody? Top 2000 zaterdag bekend

Sluiten we 2019 af met Bohemian Rhapsody? Top 2000 zaterdag bekend

Jan-Willem Roodbeen mag op Eerste Kerstdag aftrappen om 08.00 uur met de nummer 2000. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Sluiten we het jaar wederom af met de welbekende 'Bohemian Rhapsody'? Of wordt het een ander nummer? Aan het einde van de middag wordt het bekendgemaakt. 

Het top 2000 Café opent zaterdag de deuren voor de onthulling van de hoogst genoteerde platen in de top 2000 van dit jaar. NPO Radio 2 maakt tijdens de eerste radio-uitzending van dit jaar vanuit het café bekend of we 31 december voor de zeventiende keer afsluiten met Queens 'Bohemian Rhapsody'.

Stemfinaledag