Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 20 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Familie spoordrama praat over ingezameld geld

Stichting Treinongeval Oss en de getroffen families overleggen voor het eerst samen over de bestemming van het ingezamelde geld. Het is donderdag drie maanden geleden dat de stint met kinderen erin op een trein botste. Bij het drama kwamen vier kinderen om het leven, een begeleidster en een ander kind raakten zwaargewond.

Zware klap

Nog diezelfde dag startte een online doneeractie voor de slachtoffers en nabestaanden. Initiatiefnemer Nick Nietveld gaf aan te willen helpen. „Ik moet iets doen”, zei hij destijds tegen Metro. „De nabestaanden en familie hebben nu al zo’n zware klap te verduren, en dan moet de financiële klap nog komen.”

Dus wilde hij tienduizend euro per slachtoffer inzamelen. Dat de actie zo hard zou lopen had hij echter niet verwacht, het eindbedrag staat namelijk op een ruime 250.000 euro.

Wensen

De gesprekken staan voor januari gepland. Dan gaat de Stichting kennis maken met de families en inventariseren van de wensen zijn. „We hebben echt even gewacht met het inplannen van zo’n eerste gesprek”, zegt Peter Taylor Parkins, secretaris van de stichting. „Want de families hadden de laatste tijd wel wat anders aan het hoofd dan deze doneeractie. Hoe goed die natuurlijk ook bedoeld is.”

Taylor Parkins weet dat veel inwoners van Oss een standbeeld of monument voor de slachtoffers willen. Toch hebben de nabestaanden hierin het laatste woord.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.