Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 24 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Eindstand 3FM Serious Request: 1.308.889 euro

De vijftiende editie van 3FM Serious Request heeft 1.308.889 euro opgebracht. Het was de eerste keer dat de actie in deze nieuwe vorm plaatsvond. Er was dit jaar geen Glazen Huis.

Maandag druppelden de dj’s langzaam binnen bij TivoliVredenburg Utrecht, de standplaats van de actie.

Familie en vrienden

Een makkelijke tocht is het niet geweest voor de dj’s. Gelukkig werden ze gesteund door half Nederland, die erop was getrokken om ze te ondersteunen. Ook familie en vrienden kwamen langs op de route.

Ook de radioapparatuur maakte het niet makkelijker: de dj’s liepen namelijk met acht kilo op hun rug rond. Gelukkig was daar ook al snel een oplossing voor bedacht.

De Lifeline

In september kondigde 3FM al aan het roer om te gooien. Het karakteristieke Glazen Huis moest het veld ruimen voor een nieuwe concept: De Lifeline.

Het draaide dit jaar niet meer om de dj’s, maar om de acties van de Nederlanders. In plaats van een aantal dj’s in het Glazen Huis, trokken drie duo’s het land in. In duo’s liepen Sander Hoogendoorn, Eva Koreman, Jorien Renkema, Rob Janssen, Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen vanuit de uithoeken van Nederland naar Utrecht.

Onderweg belichtten ze de acties in verschillende steden en zo liepen ze het land door. Er werd 24/7 radio gemaakt. „Je hoeft niet meer naar het Glazen Huis toe, wij komen naar jou toe", zei 3FM-dj Sander Hoogendoorn eerder in zijn ochtendshow.

Drie doelen

Ook werd er niet op één doel, maar op drie doelen binnen het Rode Kruis gefocust. De opbrengst gaat naar reanimatiecursussen, bescherming bij natuurgeweld en noodhulp bij conflicten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.