In het nieuws

De #ophef van 2018: van Dotan tot Gordon

Waar was in 2018 allemaal #ophef over?

Foto van 'Jelmer Visser'

27 DEC 2018

Het jaar 2018 zit er alweer bijna op. En wat was het weer een jaar. Natuurlijk gaat er in Nederland geen jaar voorbij zonder een groot aantal dwaze discussies, tranentrekkende tirades, krankzinnige conflicten, stupide statements, kansloze kronkels en een opinieoverschot. Kortom: #ophef

Nu zou dit stuk bijzonder lang worden als elk #ophef-onderwerp aan bod zou komen, dus daarom heeft Metro een selectie gemaakt. Per maand is er een onderwerp uitgelicht. Dit is deel een van het #ophef-jaaroverzicht, waar werd bij de koffieautomaat over gepraat in de maanden januari tot en met juni?

Januari: Rian van Rijbroek

De grote #ophef van januari vond plaats tijdens een uitzending van Nieuwsuur: niet het programma waar je dit direct zult verwachten. Bij een onderwerp over Russische hackers en cybercriminaliteit was een 'expert' aangeschoven die luisterde naar de naam Rian van Rijbroek. Een autoriteit op dit gebied die al voor vele geheime diensten gewerkt zou hebben en een boek erover had geschreven.

Het probleem was echter dat deze mevrouw alles uit haar duim zoog. Nederland zou aan de rand van een cybercatastrofe staan, het voornaamste doelwit van de hackers waren de geldautomaten. Door deze te kraken, zouden ze op gezette tijden zomaar contant geld 'uitspuwen', ook moesten we onze betalingsapps van onze telefoon verwijderen en was draadloos internet de vijand. Gelukkig konden we met de zogenaamde 'smart block chain'-cybersecurity-technologie konden we voor maximaal 97 procent 'cyberveilig' worden.

De uitzending zorgde vooral scheve gezichten van de echte techexperts. Rijbroek had eveneens een boek geschreven met de ontluisterende titel Cybersecurity en Cybercrime, waar zowaar nog meer aan rammelde. Hele passages waren rechtstreeks gekopieerd van Wikipedia, er stonden talloze onjuistheden in en de zaken die wel hout sneden bleken plagiaat.

Mede-auteur en oud-minister Willem Vermeend werd ernstig in verlegenheid gebracht en gaf een legendarisch interview aan de Volkskrant, vervolgens raakte hij in conflict met Van Rijbroek. Na een paar dagen #ophef werd het boek uit de handel genomen. Van de Brabantse 'tech-expert' is sindsdien niets meer vernomen.

Februari: Gordon's biografie

Eigenlijk zou je een volledig #ophef-jaaroverzicht kunnen wijden aan de uitspraken, kronkels, conflicten en avonturen van Gordon. De normaal zo bescheiden bn'er die bekendstaat om zijn stabiele privéleven bracht eind februari een biografie uit met de titel Gordon. Vooraf zei hij al dat zijn verhalen voor een hoop roering zouden zorgen, dit bleken profetische woorden te zijn. Hij kreeg het aan de stok met familieleden, vrienden, exen, bn'ers en Erik de Zwart.

De rode draad - of witte lijn - van de kritiek? De verhalen in het boek zouden een verzinsel zijn van een fantast met een cocaïneverslaving. Dit werd ook op hoge poten kenbaar gemaakt door de slachtoffers van het 'smaadschrift' zoals John Ewbank, Gerard Joling en Winston Gerschtanowitz. Uiteindelijk kreeg de zanger wat hij wilde; een hoop gratis publiciteit. Zijn autobiografie werd een bestseller, maar er moesten wel enkele passages in de latere drukken worden gewijzigd. Dit kwam door zijn bloedeigen broer die dreigde met een kort geding.

2018 was sowieso een bewogen jaar voor de zanger die dit jaar 50 werd. Met een hoop bombarie liep zijn relatie diezelfde maand op de klippen. Of relatie? Zijn vermeende ex beweerde dat hier geen sprake van was. Uiteindelijk moest de rechter eraan te pas komen om het definitieve antwoord te geven. Uit de ontluisterende appgesprekken bleek dat er wél sprake was van een romantische en intieme relatie. Dit najaar had hij een nieuwe liefde van zijn leven gevonden; het 24-jarige Zuid-Afrikaanse model Ryk Du Preez. Wat er toen gebeurde zal niemand echt verbazen.

Maart: Suit Supply-poster

Begin maart kreeg Nederland te maken met een onorthodox en confronterend aanzicht in het straatbeeld: mannen in pakken die zoenen. De reclamecampagne van modemerk SuitSupply maakte behoorlijk wat tongen los. Homoseksualiteit is natuurlijk helemaal prima, maar ermee te koop lopen in een bushalte ging voor sommigen toch écht te ver. Hoe moet je dit immers aan je kinderen uitleggen? Als dappere daad van verzet werden er over het hele land posters afgeplakt en vernield.

Ook op sociale media kreeg het kledingconcern een hoop kritiek te verduren. Sommigen gingen zelfs zo ver dat ze hun like op de pagina van Suit Supply op Instagram en Facebook introkken. Ook homobelangenorganisatie COC mengde zich in de discussie, zij stelden dat de postercampagne liet zien dat er nog behoorlijk wat te winnen valt op het gebied van homo-emancipatie in Nederland.

En hoewel Suit Supply een beetje ophef na een postercampagne wel gewend is, kwam de kritiek voor hen toch een als een verrassing. De climax van het conflict vond plaats op het stationsplein van Nijmegen. Toen de katholieke actiegroep Chivitas Christiana protesteerde tegen 'homopropaganda', ontstond er een tegendemonstratie. De tien strijders voor het traditionele gezinswaarden werden omringd door tientallen zoenende mensen die het niet - of niet geheel - eens waren met hun standpunten.

April: Dotan

Singer-songwriter Dotan werd kop van Jut nadat bekend werd hij nogal wat zaken uit zijn duim gezogen had. De meest opmerkelijke hiervan was de laatste levenswens van doodzieke kankerpatiënt Aron Leegwater eind 2015. De 15-jarige jongen zou niet lang meer te leven hebben en wilde voor zijn dood graag zijn idool ontmoeten. Aron werd naar de Ziggo Dome gebracht en had hier een meet and greet met de artiest. Het enige probleem: Aron Leegwater had helemaal geen kanker en bestond niet.

Toen journalisten van de Volkskrant Dotan als een fantast ontmaskerden, was het land te klein. Niet alleen had hij allerlei zaken verzonnen, hij maakte eveneens gebruik van een trollenleger met minstens 140 nepfans die al sinds 2011 actief waren. En dit ging er allesbehalve zachtzinnig aan toe. Het was een fikse rel waarin het imago van de artiest in recordtijd volledig instortte.

Om de brand te blussen verscheen Dotan aan tafel in RTL Late Night. Op televisie ging hij 'diep door het stof', hij zou slachtoffer zijn geworden van een overijverige pr-ploeg en stelde naïef en onzeker te zijn. Ook benadrukte hij zijn leven gebeterd te hebben en schoon schip te willen maken. Er zouden niet nog meer lijken uit de kast komen, zo beloofde hij. Toch bleek ook deze belofte niks waard.

Een onwaarschijnlijke ontmoeting met de Amerikaanse fan Alicia tijdens een vliegreis zou wel hebben plaatsgevonden. Toch reisden ook bij dit virale verhaal vele vraagtekens. Dit verhaal kon door tourschema's te analyseren en het terugkerende typische taalgebruik van de zanger in e-mails worden ontkracht. Wat ook niet meehielp is dat hij in 2014 in de trein kennelijk exact hetzelfde met een fan had meegemaakt. Met de staart tussen de benen heeft Dotan Nederland verlaten; naar verluidt vertoeft hij nog steeds in Israel.

Mei: Cheetahs van Beekse Bergen

In Safaripark Beekse Bergen is het mogelijk om met je eigen auto een ritje langs wilde dieren te maken. Een belangrijke regel van zo'n autosafari is dat je in je wagen blijft. Deze memo had een Frans gezin blijkbaar niet helemaal begrepen toen zij oog in oog kwamen te staan met de jachtluipaarden van het dierenpark. Het incident werd door een getuige gefilmd en van commentaar voorzien.

Op de beelden is te zien hoe het gezin met kinderen beslopen wordt door de roofdieren. Het gaat allemaal maar net goed, met meer geluk dan wijsheid weten de Franse toeristen zich in veiligheid te brengen. De video is inmiddels meer dan 7 miljoen keer bekeken en de meningen waren verdeeld; sommigen vinden het de slechtste ouders op aarde, anderen menen dat het de domste ouders van de planeet zijn.

Safari Park Beekse Bergen keurde de levensgevaarlijke wandeling af, maar gaat niets veranderen. Zij doen een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van hun bezoekers. Ook de filmer kreeg ervan langs, hij zou veel te weinig gedaan hebben om de waaghalzen te redden. Sommigen beweren zelfs dat hij vervolgd moest worden voor nalatigheid.

Toch weet het OM dit te sussen, zij zien geen grond om hem ergens voor te vervolgen. Luipaardenprints zorgden in de maand mei ook nog om een andere reden voor #ophef.

Juni: Hup Marokko

Het wereldkampioenschap voetbal van 2018 gaat de boeken in als het tweede internationale toernooi zonder Oranje. Toch een gemis, zeker de FIFA had besloten om juist meer landen deel te laten nemen. Een WK zonder Nederland brengt een aantal problemen met zich mee. Voor bedrijven is het zuur omdat ze geen geld kunnen verdienen met oranje prullaria zoals wuppies, brulshirts, ludieke muziekinstrumenten en toeterhoeden.

Voor wie juichen we eigenlijk; België? Nah, dat is niet echt een land. Duitsland? Voor onze grote rivaal? Echt niet. Marokko misschien? Zeker! Toegegeven: deze #ophef hebben we wellicht een beetje zelf veroorzaakt. De 'Hup Marokko'-voorpagina van de Metro van 15 juni is met kop en schouders de meestbesprokene en controversiële van dit jaar geworden.

Bij velen schoot onze voorpagina in het verkeerde keelgat, onze sociale media man had een dagtaak aan gevatte antwoorden geven op de tsunami van kritiek. Onze redactie zou bestaan uit linkse landverraders die hun eigen geboorteland verloochenden. Gelukkig voor ons bleef het aantal opzeggingen van abonnementen binnen de perken. Er was ook een oproep tot een boycot, maar ook daar hebben we weinig van gemerkt. Wellicht heeft dit ook te maken met het feit dat Metro een gratis krant is.

Veel heeft de Marokkaanse ploeg overigens niet aan onze steun gehad. Hoewel de verwachtingen hoog waren, kwam het elftal met spelers als Hakim Ziyech, Nordin Amrabat en Karim El-Amhadi niet verder dan twee nederlagen tegen Iran en Portugal en een knap gelijkspel tegen Spanje. Met slechts een punt werden zij laatste in de poule.

Dit is deel een van het #ophef-jaaroverzicht van 2018, het tweede deel is hier te lezen.


Maarten van der Weijden: ‘Ik stel makkelijk hoge doelen’

Maarten van der Weijden: ‘Ik stel makkelijk hoge doelen’

Maarten van der Weijden: ‘Ik stel makkelijk hoge doelen’

Foto van 'Amarins de Boer'

3 UUR

4078 baantjes moest Maarten van der Weijden donderdag op vrijdag zwemmen om het 24-uursrecord te verbreken. Maar na 3156 baantjes kan hij niet meer. „Achteraf startte ik misschien te snel.”

Onvermoeibaar lijkt Maarten van der Weijden (38) tot halverwege zijn wereldrecordpoging om in een etmaal minimaal 101,9 kilometer af te leggen. Met als achterliggend doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar kanker. Donderdagavond 19.00 uur springt hij het Oosterhoutse zwembadwater in en de hele nacht gaat het goed. Hij haalt rondetijden waar hij van tevoren van droomt: 1,21 per 50 meter, en zodra de zon weer opkomt, terugzakken naar 1,24.

Misschien heb ik mezelf wel te veel blindgestaard op het moment dat ik halverwege zou zijn, denkt Van der Weijden een dag later. Het is zaterdagmiddag, de pijn is – op wat keelpijn en zere knieën na van de duizenden malen keren – voorbij. „Die eerste twaalf uren gingen echt goed en volgens plan”, blikt hij terug. „Ik dacht dat het niet meer fout kon gaan.”


11 doden in Brazilië door zwaarste regenval ooit

11 doden in Brazilië door zwaarste regenval ooit

Beeld van een eerdere overstroming in Brazilië. / Getty Images

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Al zeker elf mensen zijn sinds donderdag in de zuidoostelijke Braziliaanse deelstaat Minas Gerais door noodweer om het leven gekomen. Sinds een paar dagen regent het daar hevig en de stad Belo Horizonte is zelfs al geteisterd door aardverschuivingen. 

Zestien mensen worden volgens de brandweer nog vermist en ongeveer 2500 mensen zijn ontheemd geraakt.

Overstromingen


Automobilisten zetten stomdronken bestuurster aan kant van de weg
Likeability of5

Automobilisten zetten stomdronken bestuurster aan kant van de weg

De vrouw had bijna acht keer meer gedronken dan is toegestaan. / ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

De politie heeft zaterdagmiddag een vrouw uit Rijsbergen op de snelweg A16 bij Dordrecht aangehouden omdat ze stomdronken achter het stuur zat. De vrouw had bijna acht keer meer gedronken dan is toegestaan.

De 53-jarige vrouw slingerde over de weg en had meerdere rijstroken nodig. Een paar andere automobilisten hebben haar al rijdend naar de vluchtstrook begeleid en tot stoppen gedwongen.

Toen de politie ter plaatse was, bleek dat de vrouw een alcoholpromillage van 3,9 (1720 Ug/l) in haar bloed had. Dat is veel te veel, want bestuurders mogen maximaal 0,5 promille (220 Ug/l) alcohol in hun bloed hebben.


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Dierenasiel zoekt dringend baasje voor 'stoutste kat ter wereld'
Likeability of5

Dierenasiel zoekt dringend baasje voor 'stoutste kat ter wereld'

„De dierenarts is het ermee eens... ze is gewoon rotkat." / Facebook Mitchel County Animal Rescue

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Een Amerikaans dierenasiel doet uit pure wanhoop een oproep om een baasje te vinden voor naar eigen zeggen „de stoutste kat ter wereld". 

Dierenasiel Mitchell County Animal Rescue in North Carolina heeft woensdag de oproep op Facebook gedeeld.

Rotkat


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Producer Carpool Karaoke: 'James Corden rijdt wél zelf'

Producer Carpool Karaoke: 'James Corden rijdt wél zelf'

Een producer van de show doet een boekje open en reageert op alle heisa. / ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Toen afgelopen week het nieuws naar buiten kwam dat James Corden niet zelf rijdt tijdens zijn populaire Carpool Karaoke, ontplofte het internet. Een producer van de show doet nu een boekje open en reageert op alle heisa. 

Op een video die een fan op Twitter deelde, is te zien dat de auto van James Corden tijdens de opnames van het populaire onderdeel van The Late Late Show op extra wielen staat en voortgetrokken wordt door een vrachtwagen.

Leugen


Chinese president waarschuwt: coronavirus verspreidt zich heel snel
Likeability of3

Chinese president waarschuwt: coronavirus verspreidt zich heel snel

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De Chinese president Xi Jinping waarschuwt dat de verspreiding van het dodelijke coronavirus „versnelt".

China wordt volgens hem geconfronteerd met een „ernstige situatie". Dat meldden staatsmedia zaterdag. Inmiddels zijn er al ruim 1300 mensen besmet met coronavirus, ook in Frankrijk, de Verenigde Staten, Singapore en Japan. Er zijn al 41 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Evenementen geannuleerd


sad
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Honderden demonstranten op de Dam tegen 5G
Likeability of5

Honderden demonstranten op de Dam tegen 5G

De deelnemers zijn bang dat dit tot allerlei gezondheidsproblemen gaat leiden. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Honderden mensen hebben zich zaterdagmiddag op de Dam in Amsterdam verzameld om te demonstreren tegen de komst van het 5G-netwerk. De actievoerders zijn bang voor de straling van antennes die er voor het netwerk bij zullen komen.

Deze straling zou niet goed zijn voor mensen en het milieu.

Wereldwijd


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Tiener (16) slingert over snelweg met lachgas in auto
Likeability of3

Tiener (16) slingert over snelweg met lachgas in auto

Er lagen in de auto dertien lachgasflessen. / ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Een 16-jarige jongen uit Almere heeft in de nacht van donderdag op vrijdag meerdere bekeuringen gekregen. De tiener reed zonder rijbewijs en mogelijk onder invloed van lachgas over de snelweg.

Dat schrijft de Landelijke Eenheid Noordwest van de politie op Facebook.

Lachgasflessen


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Likeability of6

Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

24 JAN 2020

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


likelove
user_025c4c0ef950b5c1bb712ce3b6799df36b85ba8a_avataruser_2895189b950331c781bc37ce073361230ac0b69c_avataruser_e873a16bc9365ca54e429854a44c5ab39150346d_avatar

+3


UMCG trekt eerdere waarschuwing over vitamine B12 in
Likeability of5

UMCG trekt eerdere waarschuwing over vitamine B12 in

De onderzoekers zeggen nu dat mensen met een tekort aan vitamine B12 juist wél voedingssupplementen moeten slikken. / Getty Images

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Onderzoekers van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) waarschuwden eerder voor de gezondheidsrisico's van te veel vitamine B12. Inmiddels komt het UMCG hier op terug.

De onderzoekers zeggen nu dat mensen met een tekort aan vitamine B12 juist wél voedingssupplementen moeten slikken.

Onrust


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Steeds meer vraag naar mondkapjes op Schiphol vanwege coronavirus

Steeds meer vraag naar mondkapjes op Schiphol vanwege coronavirus

De kapjes worden vooral preventief aangeschaft. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Er is steeds meer vraag naar mondkapjes bij de apotheken op Schiphol vanwege het coronavirus. Volgens een medewerkster van de Boots apotheek op de luchthaven is de verkoop van de kapjes flink toegenomen.

„Je merkt wel dat mensen bang zijn", zegt ze. „De kapjes worden vooral preventief aangeschaft. Normaal zijn er ook wel zeven verschillende soorten mondkapjes te bestellen, maar nu kunnen we nog maar één soort krijgen. Er is ook meer vraag naar desinfecterende gel." Ook bij de apotheek van KLM Health Services is meer vraag naar mondkapjes.

Naast Aziatische mensen komen ook steeds meer crews van luchtvaartmaatschappijen langs voor de kapjes. Op Schiphol zijn geen maatregelen genomen vanwege het coronavirus. De KLAM geeft de reizigers wel het advies goed op hun hygiëne te letten en goed de handen te wassen.


Nederlanders opgepakt na illegale straatrace in Duitsland.
Likeability of5

Nederlanders opgepakt na illegale straatrace in Duitsland

Nederlanders opgepakt na illegale straatrace in Duitsland. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De Nederlandse bestuurders van vijf auto's hebben in Zuid-Duitsland voor een levensgevaarlijke situatie gezorgd door met hoge snelheden over een snelweg en door een stad te scheuren. 

De vijf mannen reden met opvallende gesponsorde bolides, negeerden een rood licht en gooiden een rookbom uit de auto, melden Duitse media. De Duitse politie kon de racende Nederlanders in Weilheim tot stoppen dwingen.


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Chaos in China; bewusteloze mensen op straat en tekort doktoren.

Chaos in China; bewusteloze mensen op straat en tekort doktoren

Chaos in China; bewusteloze mensen op straat en tekort doktoren. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Er heerst chaos in China. Door de uitbraak van het coronavirus worden onderbemande ziekenhuizen overspoeld met mensen en liggen er bewusteloze mensen op straat. Ook is er een groot tekort aan beschermende pakken.

Ziekenhuizen in Wuhan, de grootste besmettingshaard, zouden de toestroom van patiënten niet meer aankunnen. Er zijn niet genoeg bedden om alle mensen op te kunnen vangen en er is een groot tekort aan doktoren en ander medisch personeel.

Inmiddels zijn er al ruim 1300 mensen besmet met het coronavirus. Daarnaast zijn er al 41 mensen overleden als gevolg van de ziekte. Ook het personeel dat in de ziekenhuizen werkt, loopt gevaar. Infectieziektenspecialist Jiang Jijun overleed aan een hartstilstand tijdens het verzorgen van de patiënten en een zwangere verpleegster kreeg het virus.


Film Bad Boys for Life trekt volle zalen.

Film Bad Boys for Life trekt volle zalen

Film Bad Boys for Life trekt volle zalen. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De nieuwe actiefilm Bad Boys for Life blijft het onverminderd goed doen in de Nederlandse bioscopen. Het derde deel in de actiereeks met Will Smith en Martin Lawrence in de hoofdrollen trok in twee dagen tijd al meer dan 66.000 bezoekers.

De film staat daarmee boven aan de lijst met best bekeken titels van dit moment. Dat blijkt zaterdag uit de cijfers van de Nederlandse bioscopen.

Het is het eerste deel in dertien jaar tijd in de reeks. De film werd geregisseerd door het Belgische dertigersduo Bilall Fallah en Adil El Arbi, die doorbraken met de rauwe dramafilms Black en Patser (waarin Ali B een bijrol speelde). Actieproducent Jerry Bruckheimer vroeg het tweetal daarna Bad Boys III te maken.


Man vlucht van operatietafel na blunder chirurg.

Man vlucht van operatietafel na blunder chirurg

Man vlucht van operatietafel na blunder chirurg. Foto: ANP.

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Voor veel mensen is dit hun grootste angst; je ligt op de operatietafel op het punt om onder zeil gebracht te worden en de chirurg die de operatie uitvoert, leest in plaats van jouw naam de naam van een andere patiënt voor. Het overkwam Henk Hesen (53).

Hesen lag op de operatietafel van een ziekenhuis in Arnhem toen men erachter kwam dat er sprake was van een persoonsverwisseling. Hij had een afspraak voor een dotterbehandeling.

Eenmaal op de operatietafel werd hij steeds aangesproken als 'meneer Poort'. Toen de arts ook nog vroeg hoe het hem na zijn hartoperatie was vergaan, besloot Hesen de benen te nemen. Hij had namelijk nog nooit een hartoperatie gehad.


Coronavirus nu ook aangetroffen in Frankrijk, Australië en Maleisië.

Coronavirus nu ook aangetroffen in Frankrijk, Australië en Maleisië

Coronavirus nu ook aangetroffen in Frankrijk, Australië en Maleisië. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Het coronavirus is nu ook voor het eerst vastgesteld in Australië, Maleisië en Frankrijk. 

Een persoon die vorige week van Wuhan naar Melbourne is gereisd, draagt het virus bij zich. Nog zeven mensen worden onderzocht in Australië. Dat schrijft de krant Herald Sun. In Maleisië is de ziekte bij drie mensen aangetroffen.

Het coronavirus brak uit in China en heeft aan zeker 41 mensen het leven gekost. In China hebben 1287 mensen het virus. Zaterdag werd bekend dat ook een dokter uit Wuhan aan de gevolgen van het virus is overleden.


Doden door zware aardbeving Zuidoost-Turkije.
Likeability of3

Doden door zware aardbeving Zuidoost-Turkije

Doden door zware aardbeving Zuidoost-Turkije. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

In het zuidoosten van Turkije zijn vrijdag mensen om het leven gekomen doordat het gebied werd getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 6.8.

Het dodental is inmiddels opgelopen naar twintig, meldt de rampenbestrijdingsdienst. Er zijn zeker 920 mensen gewond geraakt.

Het epicentrum lag zo'n 200 kilometer ten noordoosten van Gaziantep. Volgens het European-Mediterranean Seismological Centre (EMSC) vond de beving plaats op een diepte van 15 kilometer.


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Meer boetes uitgedeeld voor wangedrag in het verkeer.
Likeability of5

Meer boetes uitgedeeld voor wangedrag in het verkeer

Meer boetes uitgedeeld voor wangedrag in het verkeer. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Weginspecteurs van Rijkswaterstaat geven steeds vaker boetes voor wangedrag in het verkeer. Dat blijkt uit cijfers die Rijkswaterstaat voor De Telegraaf verzamelde.

De zogenoemde snelwegboa’s schreven het afgelopen jaar een recordaantal van 3447 boetes uit voor zaken als het negeren van een rood kruis, oneigenlijk stilstaan of rijden op de vluchtstrook.

„Het aantal bekeuringen dat onze collega’s uitschreven is daarmee verdubbeld. Dat betekent dat het gedrag van weggebruikers er niet beter op is geworden", aldus de woordvoerder van Rijkswaterstaat.


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Instagrammer laat zien hoe influencers content maken

Het perfecte kiekje schiet je niet zomaar / Pexels

Foto van 'Ingelise de Vries'

24 JAN 2020

De meest mooie foto's worden ons dagelijks op Instagram voorgeschoteld. Maar net als bij een professionele fotoshoot, is het soms knap lastig om het perfecte kiekje te schieten.

Tank Sinatra vond het daarom tijd om de consument eens een kijkje achter de schermen te geven. Op 10 januari lanceerde hij een Instagram-account waarop te zien is hoe mensen zich laten filmen en fotograferen.

De meest opvallende dingen komen voorbij. Mensen die fanatiek aan het dansen zijn zonder muziek, dieren in de spotlights en er wordt op heel wat objecten geklommen voor de beste hoek.