Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Britse tiener in cel om honderden valse bommeldingen

Een 19-jarige Britse jongen is tot drie jaar cel veroordeeld omdat hij honderden valse bommeldingen bij scholen deed, meldt Sky News. Een van die meldingen was bij een vlucht van United Airlines van Londen naar San Francisco. Dat leidde tot een onderzoek door de FBI.

De tiener heeft bekend dat hij in maart dit jaar naar 457 scholen een bommelding stuurde, met daarbij een verzoek om losgeld. Ook zijn eigen onderwijsinstelling West Herts College, waar hij een opleiding volgde voor IT’er, kreeg een e-mail. Het leidde tot de evacuatie van zo’n 2000 studenten.

Pijpbom

Toen het onderzoek naar de gearresteerde Brit al liep, stuurde hij nog eens een massamail naar een paar honderd scholen in het Verenigd Koninkrijk en de VS. Daarin stond dat hij een pijpbom op hun terrein had verstopt. Ook refereerde hij in zijn e-mail naar het bloedbad in 1999 op Columbine High School in de VS. Het leidde volgens de rechter tot "grote paniek".

Minecraft

De Brit was eenzaam en in de war, bleek tijdens de rechtszaak. Hij werd volgens zijn advocaat beïnvloed door hackers die hij leerde kennen bij het onlinespel Minecraft. De rechter heeft hem tot drie jaar cel veroordeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.