Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Brech’s dna bij Nicky op 17 plekken gevonden

Het dna van Jos Brech is op 17 plekken op de kleding van Nicky Verstappen teruggevonden. Onder meer op de tailleband en de onderbroek, ook op de pyjamabroek zat een spoor. De kledingstukken zaten binnenstebuiten en de onderbroek achterstevoren.

Twijfel

Deskundigen twijfelen echter aan de sporen die op de kleding zijn gevonden, schrijft De Telegraaf. De sporen die gevonden zijn, kunnen namelijk ook op kledingstukken zijn gekomen door onschuldig contact voor het overlijden van de jongen. Of na het overlijden. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

In het rapport staat dat niet kan worden aangegeven of de sporen een relatie tot de zaak hebben, evenmin kan worden gezegd op welk moment de sporen op de kleding zijn gekomen.

Onduidelijk

Wat voor dna-sporen precies zijn gevonden, is onduidelijk. Naast dna werden ook 25 haren of haarsporen op het lichaam van Nicky aangetroffen. Drie daarvan zijn mogelijk terug te voeren op Brech.

Brech is inmiddels al elf keer verhoord en heeft volgens zijn advocaat Gerald Roethof drie dingen verklaard: „Ik heb Nicky niet meegenomen. Ik heb Nicky niet misbruikt. Ik heb Nicky niet gedood." Woensdag is de eerste niet-inhoudelijke zitting in de zaak Nicky Verstappen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.