Metro
Metro Nieuws 27 dec 2018 / 19:09 uur

Automobilist ongeluk A10 reed in op motor

De automobilist die afgelopen zondag op de ringweg A10 bij Amsterdam betrokken raakte bij een ongeluk blijft langer vastzitten. Het ongeluk kostte twee mensen op een motor het leven. Volgens een onderzoek ging er aan het ongeluk een verkeersruzie vooraf.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de 52-jarige bestuurder uit Krommenie van doodslag. De verdachte zou door de motor zijn afgesneden bij het Coenplein, waarop verdachte de vangrail zou hebben geraakt. Uit verklaringen van getuigen blijkt de verdachte vervolgens achter de motorrijder aan te zijn gegaan en meerdere keren in richting van de motor hebben gestuurd.

Trappende bewegingen

RTL Nieuws schrijft dat de motorrijder hierop trappende bewegingen maakte naar de verdachte in de auto. Verdachte zou tijdens een laatste poging in te sturen de motor hebben geraakt.

Tijdens deze verkeersruzie reden de verdachte en de motorrijder tussen de 100 en 130 kilometer per uur. De 44-jarige motorbestuurder en de 34-jarige vrouw die achterop de motor zat kwamen hierbij om het leven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Automobilist ongeluk A10 reed in op motor
Sluiten