Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 dec 2018 / 21:14 uur

Arrestaties na naaktfoto op piramide Egypte

In Egypte hebben de autoriteiten twee mensen aangehouden nadat er een rel was ontstaan over een pikante foto op de beroemde piramide Cheops.

De twee mensen zouden de man en een vrouw op de afbeelding hebben geholpen het duizenden jaren oude bouwwerk te beklimmen, bericht nieuwssite Al-Ahram.

Naakt

Op de gewraakte foto is te zien hoe een Deense fotograaf en een onbekende vrouw naakt op elkaar liggen op het circa 140 meter hoge wereldwonder. Zij maakten ook een video waarop te zien is hoe ze ’s nachts het bouwwerk beklimmen. Dat filmpje is op YouTube al 4,5 miljoen keer aangeklikt.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken zegt dat inmiddels een man is opgepakt die werkt bij de piramide. Hij liet zich omgerekend bijna 200 euro betalen voor zijn diensten. De autoriteiten arresteerden ook een vrouw die een bemiddelende rol zou hebben gespeeld. Het beklimmen van de piramides is streng verboden.

Reageer op artikel:
Arrestaties na naaktfoto op piramide Egypte
Sluiten