Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 2 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Acht autobranden in Nieuwegein, tieners opgepakt

In Nieuwegein brandden zaterdagavond acht auto’s volledig uit. Na de achtste brand zijn een jongen van 15 en een vrouw van 19 uit Nieuwegein opgepakt.

De branden vonden plaats in drie verschillende wijken. In de Carmenlaan, de Apolloburg, en de Titus Brandsmastraat. RTV Utrecht meldt dat de auto in de Titius Brandsmastraat zo volledig uitbrandde dat zelfs de voorkant van de wagen eruit lag. Het busje ernaast raakte ook beschadigd en moest met geweld worden opengemaakt om de brand te blussen.

Dertiende autobrand in anderhalve week

De politie verdenkt de jongen en de vrouw van het stichten van de achtste brand, en onderzoekt of zij ook betrokken waren bij de andere branden. Eerder op de avond verspreidde de politie via Burgernet een signalering van een andere mogelijke dader. Zo worden inwoners gevraagd uit te kijken naar een man met donkere huidskleur, donkere kleding, met muts, baard en snor.

Vrijdag brandde in Nieuwegein ook al drie auto’s uit. Het door de politie verspreidde signalement heeft echter nog niks opgeleverd. Woensdag vond in Utrecht de dertiende autobrand in anderhalve week plaats.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.