Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 10 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

16-jarige aangehouden voor Italiaans discodrama

Een 16-jarige jongen is aangehouden voor het drama dan een paar dagen geleden plaatsvond in een Italiaanse disco. Er vielen zes doden in het gedrang om de club uit te komen. Meer dan honderd mensen raakten gewond.

Pepperspray

Volgens de Italiaanse krant La Repubblica wordt de jongen ervan verdacht de paniek veroorzaakt te hebben, waardoor een aanwezigen een poging deden om de club te verlaten. Hij zou met pepperspray gespoten hebben.

De jongen zit momenteel in hechtenis. Dat hij aanwezig was in de discotheek kan echter nog niet bewezen worden, de politie kwam bij hem uit op basis van getuigenissen. De 16-jarige is aangehouden vanwege de aanwezigheid van cocaïne, heroïne en grote hoeveelheden contant geld in zijn huis.

Contant geld

In de discotheek waren honderden mensen aanwezig voor een optreden van een bekende Italiaanse rappers. Volgens de Italiaanse krant waren er veel meer mensen dan toegestaan in het pand. De capaciteit van de concertzaal zou 469 bedragen, terwijl er zo’n 680 kaarten verkocht waren. Een groep jongens vertelde aan de krant dat ze binnen konden komen door contant geld aan een medewerker te geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.