Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 16 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Witte Huis en Trump verliezen rechtszaak van CNN

CNN-verslaggever Jim Acosta mag in de toekomst gewoon weer de persmomenten van het Witte Huis bijwonen. Met die beslissing heeft een Amerikaanse rechtbank de actie van het Witte Huis teruggedraaid.

Vorige week werd de perspas voor het Witte Huis van Acosta afgenomen nadat hij op ‘ongeoorloofde wijze’ had gereageerd toen de stagiaire van het Witte Huis hem de microfoon had willen afpakken. Later veranderde de verklaring. Zo zou hij andere journalisten hinderen in hun werk door eindeloos het woord te voeren.

Persvrijheid

Na deze persconferentie – de eerste na de Congresverkiezingen – kondigde CNN direct aan er een zaak van te maken. Volgens de omroep is de actie van het Witte Huis in strijd met de persvrijheid. De rechter gaf hen hierin gelijk.

CNN stelt in een verklaring dat het nog niet klaar is wat betreft de rechtelijke battle tussen het Witte Huis en de pers, omdat Trump de laatste tijd meerdere journalisten zou gedreigd hebben hun pas af te pakken. Acosta is zelf vooral blij dat hij weer terug mag keren. ,,Laten we weer aan het werk gaan."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.