Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 15 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

We blijven telefoon gebruiken in het verkeer

Ondanks alle waarschuwingen blijven we het lastig vinden om onze mobiele telefoon met rust te laten in het verkeer. 38 procent van de Nederlanders gebruikt ‘m in de auto. En onder fietsers ligt dat percentage nog veel hoger.

Verweven

Dat meldt RTL Nieuws. De helft van de Nederlanders (49 procent) gebruikt z’n mobiele telefoon terwijl ze fietsen. Jongeren van 18 tot 24 jaar doen het zelfs nog vaker. 75 procent van hen blijft fietsend bellen en appen, blijkt uit onderzoek van Deloitte.

Volgens Deloitte raakt het gebruik van mobiele telefoons ‘steeds meer verweven in allerlei dagelijkse bezigheden’. „Zo ook in het verkeer, wat ernstige gevolgen kan hebben. Het is niet voor niets dat de minister volgend jaar een appverbod op de fiets wil introduceren", zegt het bedrijf.

Werk en vrienden

Het bedrijf onderzocht ook wanneer we onze telefoon nog meer veelvuldig gebruiken. En wat blijkt: ook tijdens werkuren (90 procent) en zelfs in gesprek met familie of vrienden (68 procent) vinden we het lastig om onze telefoon te laten liggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.