Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 19 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Wauw: op een ruiten-acht-kaart staan drie achten!

Heb jij ooit goed naar de ruiten acht van een traditioneel kaartspel gekeken. Er is namelijk iets bijzonders met deze speelkaart aan de hand, die op het eerste aanzicht erg normaal lijkt. Het is namelijk de enige kaart waar een verborgen getal te zien is. En dit is niet zomaar een getal; maar een acht.

https://twitter.com/demi1872/status/1063484455346671617

Can’t be unseen

Toen Twitteraar Demi1872 zijn bevinding met de wereld deelde, ontplofte het sociale medium. Hoe heeft iets dat zo duidelijk zichtbaar was zo lang verstopt kunnen blijven? De tweet werd dit weekend geplaatst en is tienduizenden keren geretweet.

De reacties op het verborgen cijfer in de witruimte van de speelkaart stromen binnen. De een lijkt het net iets beter in de gaten te hebben dan de ander. Maar als je de witruimte rond de middelste twee ruiten met een lijntje invult dan wordt het ineens een stuk beter zichtbaar.

Veruit de meeste gebruikers beantwoorden de vraag van de Twitteraar met hun huidige leeftijd. Ze zijn zichtbaar verbolgen over de verborgen acht. „Ik heb twee jaar in een casino gewerkt en vijf avonden per week met speelkaarten gewerkt. Ik sta versteld hoe ik dit nooit eerder heb kunnen zien tot nu," aldus een ex-croupier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.