Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 22 nov 2018 / 13:19 uur

Vuurwerkmeldpunt is uit geknald: Ons doel is bereikt

Als je komende maand last hebt van vuurwerk, dan moet je weer gewoon ‘ouderwets’ contact opnemen met de politie. Het Meldpunt Vuurwerkoverlast maakt er namelijk een einde aan.

Toestemming

Inmiddels hebben de gemeenten toestemming vanuit Den Haag om het vuurwerk zelf aan banden leggen. „We hebben ons doel bereikt", stelt mede-oprichter en Rotterdamse wethouder Arno Bonte (GroenLinks).

Sinds juni mogen gemeentes vuurwerkvrije zones instellen, die net zo groot zijn als de gemeente zelf. „Lange tijd gaf de politiek in Den Haag niet thuis, maar inmiddels zijn er gelukkig wel maatregelen genomen om vuurwerkoverlast aan te pakken."

Onder andere Amsterdam en Rotterdam hebben gretig gebruik gemaakt van deze optie. De komende oud & nieuw zijn er juist speciale zones waarin particulieren wel vuurwerk mogen afsteken. „Er zijn meer gemeenten die zullen volgen", denkt Bonte. ,,Het is een mooie stap voor een veilige jaarwisseling zonder overlast."

50.000 meldingen

Het meldpunt ging in 2011 de lucht in als initiatief van verschillende GroenLinks-fracties. Afgelopen jaar kwamen er met de jaarwisseling zo’n 50.000 klachten binnen. Deze zullen nu dus weer gewoon naar de lokale politie moeten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vuurwerkmeldpunt is uit geknald: Ons doel is bereikt
Sluiten