Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 5 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Vuurwerkaso’s moeten meldplicht krijgen’

Mensen die gepakt zijn met illegaal vuurwerk moeten een meldplicht krijgen tijdens de jaarwisseling. De politie hoopt dat de veiligheid voor agenten zo verbeterd wordt.

Personen die een meldplicht krijgen, moeten zich uren voor de jaarwisseling melden op het politiebureau en mogen pas ruim na twaalf uur weer naar huis.

Zwaar middel

,,Als je mensen een meldplicht oplegt, kunnen ze tijdens de jaarwisseling ook niet met vuurwerk gooien”, zegt Ruud Verkuijlen, programmamanager Geweld tegen Politieambtenaren tegen de NOS naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.

De bevoegdheid om meldplicht op te leggen, ligt bij de burgemeesters. ,,Het is een zwaar middel, maar gemeenten lopen een groot risico als zich illegaal vuurwerk in een woning bevindt. Er moeten dan huizenblokken en woningen worden ontruimd. Het is wat ons betreft het overwegen waard.”

Afgelopen weekend moest er al een jongen worden geopereerd na het afsteken van vuurwerk en tijdens Halloween is de ME in Zoetermeer met vuurwerk bekogeld. ,,De risico’s van het vuurwerk zijn erg groot”, zegt Verkuijlen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.