Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 20 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Virgil van Dijk troost scheidsrechter na wedstrijd

Dat was een behoorlijk opmerkelijk beeld na het eindsignaal van het Nations League-duel tussen Duitsland en Nederland. De Roemeense scheidsrechter, Ovidiu Hategan, barstte in tranen uit.

Wat was er aan de hand? Hategan was zo emotioneel omdat zijn moeder net was overleden. Virgil van Dijk liet zich van zijn meest empathische kant zien en gaf de Roemeen een knuffel. Ook sprak hij hem met wat bemoedigende woorden toe.

https://twitter.com/TheEuropeanLad/status/1064655393266311168

Empathische aanvoerder

De beelden van de verdediger van Liverpool die tijdens de match ook trefzeker was, gingen al snel de hele wereld over. Iedereen was het erover eens; Van Dijk is zowel tijdens de wedstrijd als daarbuiten een grote held.

Eerder deze week kwam de aanvoerder van het Nederlands elftal ook al met een vriendelijke daad in het nieuws. Toen gebeurde het voor aanvang van de wedstrijd tegen Frankrijk. De 10-jarige Kim die meekwam om het volkslied te zingen kreeg het koud. Van Dijk gaf haar direct zijn trainingsjasje om op te warmen, zo werd het ook voor haar een dag om nooit meer te vergeten.

Het Nederlands elftal werd maandag tegen alle verwachtingen in groepswinnaar in een loodzware groep met Frankrijk en Duitsland in de A-divisie van de Nations League. Door de remise op Duitsland gaat Oranje nu door naar de halve finale van het nieuwe landentoernooi. Op 5 of 6 juni neemt de nationale ploeg het op tegen een andere groepswinnaar, dit kan Engeland, Portugal of Zwitserland worden.

En omdat het niet vaak genoeg herhaald kan worden: Duitsland is gedegradeerd naar de B-divisie met daarin minder sterke voetballanden zoals Finland, Noorwegen en Wales.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.