Metro
Metro Nieuws 30 nov 2018 / 20:39 uur

Taco Bell vertrekt na anderhalf jaar uit Nederland

Slecht nieuws voor liefhebbers van de nacho’s, taco’s en burrito’s van Taco Bell. Per direct sluit de keten de Nederlandse vestigingen.

Het is misschien wel de kortste romance tussen ons land en een buitenlandse fastfoodketen: er zitten pas sinds anderhalf jaar vestigingen van Taco Bell in Nederland.

‘Herstructurering’

Het bedrijf bevestigt de sluiting na berichtgeving in het Eindhovens Dagblad, maar spreekt de hoop uit de drie restaurants snel weer te kunnen openen. De plotselinge sluiting is volgens Taco Bell ingegeven door een „managementherstructurering” van de franchisenemer.

Taco Bell had in Nederland restaurants in Breda, Tilburg en Eindhoven waarvan de eerste ruim anderhalf jaar geleden openging. Het bedrijf had de ambitie uitgesproken om door te groeien naar vijftig restaurants door heel Nederland.

Vacatures online

De beslissing om de restaurants te sluiten lijkt recent te zijn genomen. De keten had nog diverse vacatures online staan en stuurde begin deze maand nog een tweet dat een manager voor de vestiging in Eindhoven werd gezocht.

Het van oorsprong Amerikaanse Taco Bell serveert Mexicaans eten. Het bedrijf heeft meer dan 7000 restaurants wereldwijd, waarvan ruim 400 buiten de VS.

Ga jij de keten missen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Taco Bell vertrekt na anderhalf jaar uit Nederland
Sluiten