Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Studente door kogel geraakt tijdens netflixen

Een buitenlandse studente (23) in Amsterdam Zuidoost zat vorige week nietsvermoedend op de bank te netflixen, tot zij ineens werd opgeschrikt door een kogel die haar hoofd schampte. De studente dacht dat het om een vallende lamp ging, tot zij merkte dat er bloed langs haar gezicht droop.

Na het incident werd de studente onwel en is zij overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek. Daar bleek dat zij geen blijvend letsel heeft opgelopen. Uit angst besloot zij toch haar studie af te breken en terug te keren naar haar land van herkomst.

Raadsel

Het incident werd dinsdagavond besproken tijdens het programma Opsporing Verzocht. Een woordvoerder van de politie liet in het programma weten de zaak zeer serieus te nemen. „Als ze een fractie anders had gezeten, was het misschien heel anders afgelopen.”

Wie de kogel heeft afgevuurd is voor de politie vooralsnog een raadsel. „Waarschijnlijk is er geschoten vanaf de straat of vanuit een auto. Maar je moet wel heel goed kunnen richten om dan iemand op zo’n hoogte expres te kunnen raken.” De studente woonde op de achtste verdieping.

Geen gerichte actie

Volgens het NFI werd de kogel waarschijnlijk van een afstand van 285 meter afgevuurd. De schutter moet daarom minstens een paar straten verderop hebben gestaan. „Misschien was er sprake van een ruzie waarbij een wapen is getrokken.”

De politie vraagt mensen die iets gezien hebben zich te melden. Zij gaat vooralsnog niet uit van een gerichte actie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.