Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 22 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Structurele rekeningontduiker krijgt Tinder-verbod

Paul Gonzales (45) uit de Verenigde Staten mag zich niet meer op Tinder en andere datingapps melden. Dat is geen beslissing van zijn partner, maar van de rechtbank. De man liet zijn dates namelijk stuk voor stuk met een dure rekening achter.

Luxe etentje

Na een galant kennismakingsgesprekje stelde hij steevast voor om ‘zijn slachtoffer’ luxe mee uit eten te nemen. Hij bestelde dan een duur gerecht en nam vervolgens snel de benen, waarna zijn date voor het dure afspraakje moest betalen.

,,Ik was niet heel boos, maar ik dacht vooral: overkomt mij dit nu echt?”, vertelt een van de minimaal elf dates, Carol Meredith, tegenover CNN. De manager van het restaurant bood haar uiteindelijk aan de rekening te betalen.

218 dollar

Een ander – die anoniem wil blijven – zegt. ,,Het was vernederend en frustrerend. Ik bleef met een heel naar gevoel achter." Dit slachtoffer had bovendien een rekening van 218 dollar (zo’n 190 euro) om te betalen.

Het werkgebied van Gonzales was vooral Los Angeles. Het onvermijdelijk gebeurde dus dat hij op een keer iemand tegenkwam die hem zou herkennen, in dit geval de manager van een van de restaurants waar hij een dergelijke stunt had uitgehaald."

Dine-and-dash-dater

Aanvankelijk werd er jaren cel geëist tegen de dine-and-dash-dater, zoals zijn bijnaam inmiddels luidt. Het werden uiteindelijk vier maanden en dus een Tinder-verbod.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.