Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 1 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Stint terecht van de weg gehaald

Volgens de rechter is de Stint terecht van de openbare weg gehaald. Dat is het vonnis in het kort geding dat was aangespannen.

Niet onredelijk

Tot zeker de jaarwisseling moeten de Stints in de garage blijven staan. Op 1 oktober werden ze van de weg gehaald, naar aanleiding van een dodelijk ongeluk dat in september met de elektrische bolderkar plaatsvond. Na dat ongeluk werd duidelijk dat het voertuig vaker incidenten had gehad en dat was voor minister Cora van Nieuwenhuizen voldoende om een verbod op te leggen.

De rechter bevestigde het standpunt van de minister; dat er inderdaad twijfel is over de veiligheid van de Stint en dat er nader onderzoek nodig is. „De minister overweegt dat de verkeersveiligheid alle andere belangen aan de kant zet en dat is niet onredelijk.”

Onjuiste informatie

Het besluit van de minister om de Stint van de weg te halen was „gebaseerd op meerdere ernstige incidenten die verband houden met de rem. De Stints konden alleen stoppen door de contactsleutel om te draaien, soms terwijl hij op maximale snelheid reed”. Over dat besluit is overigens ook nog niet uitgepraat: van Nieuwenhuizen moet zich donderdag namelijk verantwoorden in debat over gang van zaken. Ze zou namelijk onjuiste informatie aan de Kamer hebben verstrekt, dat schrijft RTL Nieuws, en daarvan hebben geweten.

Het duurt nog zeker twee maanden voordat het onderzoek naar de veiligheid van het voertuig is afgerond, daarom zijn de Stints zeker tot die tijd nog niet bruikbaar. Er reden zo’n 3500 Stints rond in Nederland, ze werden voornamelijk door kinderdagverblijven en postbezorgers gebruikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.