Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Spongebob Squarepants-bedenker overleden

Stephen Hillenburg bedacht het karakter in 1989 als ondersteuning voor zijn lessen marinebiologie. De bedenker van tekenfilmfiguur Spongebob Squarepants is maandag op 57-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van de spierziekte ALS.

,,We zijn ontzettend verdrietig door het nieuws dat Steve Hillenburg is overleden na een strijd tegen ALS”, stelt Nickelodeon, de zender die SpongebobSquarepants uitzendt, in een reactie die door Variety is gepubliceerd. ,,Hij was een gewaardeerde vriend en creatieve collega van iedereen bij Nickelodeon. Onze warme gedachten gaan naar zijn gehele familie.”

Stephen Hillenberg. Foto: ANP

Bikinibroek

,,De originele personages en de wereld van Bikinibroek (de fictieve wereld waarin Spongebob leeft, red.) zullen ons nog lang herinneren aan de waarde van optimisme, vriendschap en de eindeloze kracht van verbeelding."

Vorig jaar maart maakte Hillenburg bekend te lijden aan ALS, de dodelijke spierziekte waaraan ook Stephen Hawking is overleden.

De eerste aflevering van Spongebob Squarepants werd uitgezonden in 1999 en er zijn inmiddels meer dan 250 afleveringen van de animatieserie uitgezonden. Ook produceerde, schreef en regisseerde hij de film Spongebob: The Movie, die in 2004 uit kwam. Het vervolg The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water kwam uit in 2015 en werd ook door Hillenberg geschreven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.