Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 30 nov 2018 / 15:20 uur

Scholier geschorst om pesten docenten op Instagram

Het Frits Philips lyceum in Eindhoven heeft één scholier minder om te onderwijzen. De leerling plaatste foto’s van docenten op Instagram en werd geschorst.

De foto’s zouden ‘haatdragend’ zijn en de leraren een onveilig gevoel geven. Meer dan 800 jongeren volgden het account.

Tientallen foto’s

Eén van de accounts die werden aangemaakt is ‘Fuck Philips’, met daarop tientallen foto’s en memes, aldus leerlingen tegen RTL Nieuws. Wat er op de foto’s te zien is, wil de rector van de school, Wiel Spork, niet zeggen. „Maar van een aantal foto’s kregen we een onrustig, onveilig gevoel. Dat wil je niet en daarom hebben we gezegd: we schakelen de politie in.”

Daarna begon de ‘klopjacht’ naar de schuldige scholier(en). Met leerlingen die bekenden, werd een hartig woordje gesproken. Van een leerling was bewijs gevonden dat hij de foto’s had geplaatst.

Spork: „Pas toen we dat vertelden, gaf hij toe. Dan zeggen wij: het vertrouwen is weg.” De school zoekt nu uit waar de scholier zijn opleiding kan afmaken.

Gewoon doorgaan

Wie denkt dat de harde sancties hebben gewerkt, heeft het mis. Volgens RTL Nieuws worden op een ander Instagramaccount leerlingen opgeroepen om met ‘alle strijders’ door te gaan na de ‘van school getrapte broeder’. „De strijd is nog niet gestreden. De school is op zoek naar alle andere meme accounts en dus willen we jullie informeren.”

Vervolgens geeft de poster aan dat „docenten telefoons wel mogen afpakken, maar je niet forceren om deze te ontgrendelen.” Een nieuw, afgesloten fuckphilip-account heeft inmiddels alweer meer dan 600 volgers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Scholier geschorst om pesten docenten op Instagram
Sluiten