Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 21 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Scheermesjes gevonden in pot met witte bonen

Een man uit Emmen deed een wel heel vreemde ontdekking. Hij kocht bij de Lidl een pot witte bonen in tomatensaus, en ontdekte na het openen twee scheermesjes verstopt tussen de bonen.

Robbie Orsel zei tegenover RTV Drenthe erg geschrokken te zijn van zijn vondst. „Ik wilde de bonen samen met mijn kinderen opeten. Het zweet breekt me uit als ik denk wat er had kunnen gebeuren, want dat hadden we vrijwel zeker niet overleefd.”

Onderzoek afwachten

Volgens Orsel lijkt het erop dat de mesjes opzettelijk in de pot met bonen zijn verstopt. Lidl heeft laten weten het voorval erg serieus te nemen. „Dit moet tot op de bodem uitgezocht worden” aldus Christine Braun, woordvoerder van Lidl Nederland. „Maar het lijkt ons zeer onwaarschijnlijk dat iemand deze mesjes expres in de winkel in de pot heeft gestopt. Daar zijn tot nu toe geen aanwijzingen voor.”

Braun vervolgt dat er een onderzoek is gestart bij de leverancier. „Er kan namelijk van alles aan de hand zijn. Er kan wat mis zijn gegaan in het productieproces, misschien is er iets afgebroken en niet opgemerkt door de metaaldetector.  Maar voor het antwoord hoe dit heeft kunnen gebeuren, zullen we het onderzoek moeten afwachten.”

https://www.facebook.com/bpeemmerhout/posts/524333644751471

Vooralsnog lijkt het erop dat er geen andere vreemde vondsten zijn gedaan in andere potten met eten. „We zijn erg blij dat meneer naar de winkel is gekomen, zodat we het probleem meteen kunnen aanpakken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.