Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Rode Kruis: niet genoeg handtekeningen voor Jemen

Het Rode Kruis wil meer handtekeningen voor Jemen. Tot nu toe hebben ruim 8700 mensen de petitie van de hulporganisatie getekend om meer aandacht te vestigen op het land, maar dat is nog niet voldoende.

De situatie in Jemen wordt volgens het Rode Kruis steeds nijpender en hongersnood is nu een reëel scenario met vreselijke gevolgen.

Belangrijke rol in Veiligheidsraad

Het Rode Kruis nam naar eigen zeggen een zeer ongebruikelijke stap voor de hulporganisatie door een petitie te starten. Daartoe werd onder meer besloten omdat Nederland dit jaar lid is van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties en van daaruit invloed kan uitoefenen. Nederland zit nog een paar maanden in de Veiligheidsraad en daarom is het volgens het Rode Kruis belangrijk om nu aan te dringen bij de Nederlandse overheid om zich hard te maken voor deze zaak.

Het Rode Kruis roept de politiek op om zich hard te blijven maken voor de verbetering van de situatie in Jemen en tegen wapenleveranties aan de strijdende partijen. Het Rode Kruis gaat de steunbetuigingen overbrengen aan minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.