Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Raymond van Barneveld stopt met darten

2019 maakt hij nog vol, maar daarna is de sportwereld een held armer: darter Raymond van Barneveld heeft aangekondigd met pensioen te gaan. In 2020 stopt hij.

Dankbaar

Op Twitter vertelt hij over zijn beslissing. „Voor meer dan 35 jaar heb ik aan de top van de dartwereld gestaan", schrijft hij. „Met veel diepte- en hoogtepunten." Hij denkt terug aan de vele mensen die hij heeft ontmoet en alle landen die hij heeft gezien. „Deze sport heeft me alles gebracht waar ik op hoopte en daar ben ik dankbaar voor. Maar ik heb besloten dat 2019 mijn laatste dartjaar zal zijn."

Van Barneveld hoopt in 2019 nog alle tijd te hebben zijn fans te zien en afscheid te kunnen nemen, voordat hij zijn dartpijlen voor de laatste keer neer zal leggen.

Raymond van Barneveld stopt met darten
Van Barneveld laat weten dankbaar voor de afgelopen 35 jaar te zijn / ANP

Vijfvoudig wereldkampioen

De sporter is vijfvoudig wereldkampioen, vier keer bij de British Darts Organisation (BDO) en één keer bij de Professional Darts Corporation (PDC). Daarnaast won hij drie keer de wereldtitel bij de World Darts Federation (WDF). Ook de Europese titel was een keer voor hem. Hij is de enige die de wereldtitel bij de zowel de BDO, de PDC als de WDF won.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.