Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 1 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Quote 500: rijken zijn nog rijker geworden dit jaar

De allerrijksten van Nederland zijn nog rijker geworden in het afgelopen jaar. Het vermogen van alle namen op de lijst van de Quote 500 steeg met 11,6 procent naar 163 miljard euro. Gemiddeld hebben de mensen op de lijst zo’n 326 miljoen euro.

De rijkste Nederlander is Charlene de Carvalho-Heineken met 12,8 miljard euro aan vermogen. In totaal staan er 29 miljardairs op de lijst, rekende Quote uit. De ‘armste’ rijke Nederlander ziet 80 miljoen op de bankrekening staan. Zo’n 9 miljoen euro meer dan vorig jaar.

Koning

Er staan ook heel wat rijke families op de lijst van het bekende blad. De rijkste familie heeft 22 miljard euro aan vermogen. Ook de koninklijke familie staat op de lijst der lijsten. We vinden de koning en zijn familie op nummer 11 met een vermogen van 1,1 miljard euro.

Opvallend zijn de oprichters van Adyen. Dat is een leverancier gespecialiseerd in veilige betaalsystemen. De hoogste binnenkomer is oprichter John Caspers met 77 miljoen euro op plek 42. Maar ook zijn mede-oprichter en broer staan op de lijst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.