Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 2 nov 2018 / 13:49 uur

Politie pakt ‘lingeriedief’ met lok-bh

In Hengelo heeft een politieagent een handig lokmiddel gebruikt om een ‘lingeriedief’ op te sporen. De agent liet een bh met een zendertje aan een waslijn hangen, waarna de dief op heterdaad kon worden betrapt. Bij de dief thuis werd nog meer vrouwenondergoed aangetroffen.

Geen kwajongensstreek

De agent kreeg in augustus een melding van een vrouw die zei dat haar lingerie van de waslijn was verdwenen. Hoewel er eerst vanuit werd gegaan dat het om een kwajongensstreek ging, kwam daar snel verandering in toen er een paar dagen later een bos bloemen zonder naamkaartje bij de deur lag. Het zorgde ervoor dat de vrouw niet meer alleen durfde te gaan slapen.

Er werden camera’s opgehangen, gericht op het balkon. Volgens RTV Oost was het eind september raak. De dief was alleen niet herkenbaar in beeld. Op zoek naar een andere oplossing kwam Hamhuis op een slim idee.  „Als de politie gebruik maakt van lok-fietsen, waarom dan geen lok-bh?”

Bekende van de politie

De agent hing de bh met zender en al aan de lijn. Na twee dagen sloeg de dief opnieuw toe, en deze keer konden agenten de man aanhouden.

De man is bij de politie bekend vanwege een aantal zedenzaken. In zijn huis trof de politie ondergoed aan van meerdere vrouwen. De man was geen bekende van het slachtoffer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Politie pakt ‘lingeriedief’ met lok-bh
Sluiten