Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 7 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Pakistan zet vrijgesproken Asia Bibi op vliegtuig’

De Pakistaanse Asia Bibi is vrijgelaten en vertrokken uit Pakistan. Ze zou onderweg zijn naar ‘een land in Europa’. Zo zijn er geruchten dat er een speciale ambassadeur vanuit Nederland naar Pakistan is gekomen om Bibi op te halen.

Nederlandse ministerie kan niets bevestigen

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken kan niets bevestigen en doet er voorlopig in het belang van de zaak het zwijgen toe. Bibi werd vorige week door het Pakistaanse hooggerechtshof vrijgesproken van de aanklacht godslastering.

Het Kamerlid Joël Voordewind van de ChristenUnie zegt met grote stelligheid dat Bibi naar Europa onderweg is. Hij baseert zich op verschillende bronnen in Pakistan en op de advocaat van Bibi, die sinds kort in Nederland is. Voordewind kan niet bevestigen dat Bibi op weg is naar Nederland.

Profeet Mohammed beledigd

Asia Bibi zat acht jaar in de dodencel in Pakistan, omdat ze tegenover twee andere vrouwen de profeet Mohammed zou hebben beledigd. Bibi is christen. Vorige maand werd ze alsnog vrijgesproken bij gebrek aan bewijs, maar dat schoot veel radicale moslims in het verkeerde keelgat. Haar familie vreesde dat Bibi zou worden vermoord.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.