Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 nov 2018 / 05:33 uur

Opnieuw bombardement door Saudi-Arabië op Jemen

Saudi-Arabië lijkt zich niets te hebben aangetrokken van de oproep van de Verenigde Staten om te stoppen met luchtaanvallen op Jemen. De door Saudi-Arabië geleide coalitie heeft een bombardement uitgevoerd vlakbij de internationale luchthaven van de Jemenitische hoofdstad Sanaa.

De raketaanval van Saudi-Arabië was vooral gericht op een lanceerplaats van drones en ballistische raketten, zei een zegsman van de coalitie op al-Ekhbaria TV. Volgens een andere televisiezender die onder controle van de Houthi’s valt, zouden tot nu toe zeker dertig aanvallen zijn uitgevoerd op doelen in het gebied rond de luchthaven. Het gebied wordt beheerd door Houthi’s.

Geweld en honger

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zei woensdag dat hij wil dat er een einde komt aan het geweld in Jemen. Hij roept Saudi-Arabië op te stoppen met luchtaanvallen op bewoonde gebieden in Jemen. Ook de door Iran gesteunde Houthi-rebellen moeten hun raketaanvallen op Saudi-Arabië staken. Hij wil dat er volgende maand vredesonderhandelingen over de burgeroorlog in Jemen worden opgestart.

Vorige week waarschuwde de Verenigde Naties nog dat een hongersnood van ‘ongekende grote’ in Jemen dreigt uit te breken. Zo’n veertien miljoen mensen dreigen volledig afhankelijk te worden van voedselhulp om te kunnen overleven.

Reageer op artikel:
Opnieuw bombardement door Saudi-Arabië op Jemen
Sluiten