Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 2 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Ook Transavia overweegt toeslag voor rolkoffers

Na prijsvechters Ryanair en Wizzair, stelt ook Transavia een onderzoek in naar de mogelijkheden om een toeslag in te voeren op grotere stukken handbagage.

Dat leidt vaak tot woede en frustratie van passagiers die graag handige rolkoffers mee aan boord willen nemen zonder daarvoor bij te betalen, zo bleek gisteren. „Ordinaire geldklopperij”, was overal te horen. Reizigers willen de stijgende kosten van ruimbagage vermijden en niet hoeven wachten op hun koffer op de band.

Minder vertraging

Maar volgens Ryanair loopt alles op ‘rolletjes’. „De weerstand bij passagiers valt reuze mee. Zij kunnen met alleen een kleine handtas sneller door de security en zijn vlugger aan boord. Irritatie bij het instappen door opstoppingen en overvolle bagagerekken wordt voorkomen. Daardoor zijn er ook minder vertragingen en kunnen we veel beter op tijd vliegen”, aldus een woordvoerster.

De Telegraaf schrijft dat TUIfly en Corendon de regels voor handbagage voorlopig nog niet gaan wijzingen. „Bij ons blijft het gratis” aldus Petra Kok van TUI. „We houden wel scherper in de gaten of er per persoon slechts één stuk handbagage meegaat” voegt Steven van der Heijden van Corendon toe.

Actie

Transavia noemt het toenemende aantal grote stukken handbagage wel een probleem. „Opstoppingen in de cabine en vertragingen zijn niet in het belang van de reizigers. We kijken serieus naar andere opties” stelt zegsman Norbert Cappetti.

Cappetti vervolgt dat er wordt gekeken naar het verkennen van het toegestane formaat, de afmetingen en het gewicht. „Daarnaast kijken we ook naar eventuele toeslagen. Een concreet besluit is echter nog niet genomen. Maar duidelijk is dat we wel actie gaan nemen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ook Transavia overweegt toeslag voor rolkoffers
Sluiten