Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 16 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

May heeft een nieuwe minister Brexitzaken benoemd

Nadat de voorbije dagen tal van ministers het kabinet van Theresa May hebben verlaten, is er nu eindelijk versterking. May heeft vrijdag een nieuwe minister van Brexitzaken benoemd.

Volksgezondheid

Het gaat om Stephen Barclay, voorheen onderminister van Volksgezondheid en partijgenoot van May. Volgens de Britse media staat de 46-jarige politicus bekend als zeer loyaal.

May heeft tot dusver al twee ministers van Brexitzaken versleten. De voorganger van Barclay, Dominic Raab, nam deze week ontslag uit protest tegen het principeakkoord met de EU. Hij was pas enkele maanden in functie: de eerste minister van Brexitzaken, David Davis, vertrok in juli. Hij was het oneens met de brexitstrategie van zijn politieke baas.

Het is niet de bedoeling dat Barclay met de EU gaat onderhandelen. De nieuwe minister moet zich volgens de woordvoerder van May onder meer bezighouden met de binnenlandse voorbereidingen op het Britse vertrek uit de Europese Unie. Ook is hij betrokken bij pogingen de deal door het parlement te krijgen. Het is nog onduidelijk of daar voldoende steun is.

Dalende beurzen

Als gevolg van alle Britse chaos daalden de Europese beurzen licht. Beleggers bleven voorzichtig door onder meer de brexitperikelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.