Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 8 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Kindermishandelaar herkenbaar in beeld gebracht

De man die eind september een jongen van zes naar de grond werkte met een kniestoot heeft zich niet gemeld bij de politie.

De Amsterdamse politie gaf hem een week de tijd om zich te melden, anders zou hij herkenbaar in beeld gebracht worden. Tijdens de uitzending van Bureau 020 op AT5 voegden ze de daad bij het woord.

https://www.youtube.com/watch?v=PoAx9Mci2I0

Kindermishandeling

Het voorval vond plaats op vrijdagmiddag 7 september op het Mercatorplein in Amsterdam bij een supermarkt omstreeks half vier. Op de beveiligingsbeelden is te zien hoe een man zichtbaar geïrriteerd raakt van een jongetje van zes die tegen hem aan botst.

In een paar seconden reageert de verdachte zeer agressief en pakt hij het kind bij zijn hoofd om hem vervolgens met een knietje tegen de grond te werken. Na een paar onvriendelijke woorden en gebaren tegen de buurvrouw, die op het kind paste, verlaat hij de omgeving.

Ingrijpend instrument

„De beslissing om iemand herkenbaar op beeld te tonen, wordt niet zomaar genomen. Het wordt echt gezien als een hele ingrijpende maatregel om achter iemands identiteit te komen", vertelt een woordvoerder tegen AT5.

De politie is er dus nog niet achter wie deze kindermishandelaar is. De verdachte is tussen de 24 en 30 jaar oud. Hij is ongeveer 1,80 meter lang en heeft een slank postuur. Tijdens de kniestoot droeg hij een groene trui met een grote witte opdruk en een grijze pet. Daaronder droeg hij een blauwe broek en deels witte sportschoenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.