Metro
Metro Nieuws 9 nov 2018 / 08:00 uur

‘Jos B. niet meer verdacht van moord’

Jos B., de man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, wordt niet meer verdacht van moord maar van doodslag. Er zouden onvoldoende aanwijzingen zijn voor voorbedachten rade om de jongen van het leven te beroven.

Dat bevestigen bronnen tegenover De Limburger. Bij doodslag kan iemand maximaal 15 jaar krijgen. Voor moord kan iemand tot maximaal levenslang worden veroordeeld.

Later stadium

Het OM sluit niet uit dat in een later stadium de verdachte alsnog moord ten laste wordt gelegd, meldt de regionale krant.

Van de 55-jarige B. zijn dna-sporen gevonden op de kleding van de 11-jarige Nicky. B. werd op 26 augustus gearresteerd door de Spaanse politie. Dat gebeurde na een tip van een Nederlander, die hem van een opsporingsfoto had herkend.

Advocaat

Nicky Verstappen werd 20 jaar geleden gevonden op de Brunssummerheide in Limburg. De doodsoorzaak is nooit met zekerheid vastgesteld, maar er zijn aanwijzingen dat Nicky door verstikking om het leven is gekomen.

Brechs advocaat Gerald Roethof wil tot de pro-formazitting op 12 december niet inhoudelijk ingaan op de zaak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Jos B. niet meer verdacht van moord’
Sluiten