Metro
Metro Nieuws 3 nov 2018 / 13:16 uur

Indiase tijger die 13 mensen doodde, doodgeschoten

In India is een tijger doodgeschoten die waarschijnlijk 13 mensen heeft gedood. Dat melden Indiase media.

Al twee jaar zaten jagers en boswachters aan achter T1, zoals de 6-jarige tijgerin werd genoemd. Maar steeds wist de vrouwelijke tijger uit handen van de jagers te blijven. Toen zij en haar twee welpjes twee maanden geleden drie mensen doodde, werd er een klopjacht gestart.

Calvin Klein

Het heeft de Indiase autoriteiten veel moeite gekost om de tijgerin te vangen. Er waren meer dan honderd camera’s opgesteld en paarden en geiten werden aan bomen gebonden om het beest en haar twee welpen te lokken.

Vorige maand werd zelfs een luchtje van Calvin Klein ingezet. Het mannenparfum Obsession bevat namelijk civeton van de civetkat, een ingrediënt dat tijgers aantrekt. Maar ook dat was tevergeefs.

Verdovingspijl

Vrijdag was het raak. Een van de natuurbeheerders laat weten dat een team zich langs een weg in de westelijke staat Maharashtra had opgesteld waar de tijger al eerder was gespot. In eerste instantie werd ze met een verdovingspijl geraakt. Toen ze daarna aanviel werd ze alsnog doodgeschoten.

Veel activisten hadden er op aangedrongen dat de Indiase regering de jacht op het dier moest verbieden. Maar het Hooggerechtshof oordeelde dat het boswachters en jagers niet verboden kon worden.

Reageer op artikel:
Indiase tijger die 13 mensen doodde, doodgeschoten
Sluiten