In het nieuws

Heeft je date een raar gebit? Gewoon eerlijk zeggen!

Vind je hem niets? Eerlijk zeggen en weer doorrr! / foto van pexels.com mentatdgtl

Foto van 'Iris Hermans'

7 NOV 2018

First Dates deelneemster liet op haar eigen manier blijken dat ze haar blind date niet zag zitten en kreeg na de uitzending half Nederland over zich heen. Datingcoach Maarten Blitz legt uit hoe om te gaan met een tegenvallende date. Eerlijkheid duurt het langst, ,,je moet het er wel op kunnen."

Geen tijd verspillen

Lisa (25) kreeg van alles om de social media oren na haar optreden in BNN’s First Dates, waarbij ze op haar eigen wijze (niet aankijken, huilen op de wc, desinteresse) liet merken niet geïnteresseerd te zijn in date Jaimy. De reacties op Twitter logen er niet om, waarbij ‘arrogante rolmops’ nog bijna de liefste was. Ze had zichzelf een hoop leed kunnen besparen, door van meet af aan duidelijk te zijn, denkt datingcoach Maarten Blitz. ,,Zonde om je eigen tijd en die van iemand anders te verspillen.” Dus gewoon zeggen dat je je niet aangetrokken tot iemand voelt en ja, je kunt volgens hem ook rustig zeggen dat je iemands gebit of bijna kale hoofd niet zo fraai vindt. ,,Daar heeft iemand uiteindelijk wel het meeste aan, want je bent vast niet de eerste die dat denkt en vervolgens niets zegt.” En voor alles is een oplossing: een beugeltje of het haar helemaal kaal scheren, ,,heb ik zelf ook gedaan!”

Lisa en Jaimy waren het niet voor elkaar, iets wat Lisa op haar eigen wijze liet merken

Limburger Blitz heeft alles wel zo’n beetje meegemaakt op datinggebied, ,,je kunt het zo gek niet bedenken of het is gebeurd” en als een echte ervaringsdeskundige, besloot hij naast zijn reguliere werk Blitz Dating Coaching te starten, waarbij hij singles helpt zelfvertrouwen te krijgen en een date te scoren. Hij heeft een 100 procent slagingspercentage: ,,Ik heb net de huwelijksuitnodiging in de bus van een jongen die bij me kwam en zelfs nog nooit gezoend had... Ik heb hem kunnen helpen en ben nu zo blij voor hem!”

Zou ik...

De eerste drie seconden zijn allesbepalend tijdens een date en hij heeft altijd een simpele stelregel gehanteerd, vertelt de vlotte Maarten die inmiddels de liefde heeft gevonden. ,,Zou ik het erop kunnen? Want dat weet je na drie seconden al wel.” Zo ja, gáán met die date, zo nee, laat maar zitten. ,,Klinkt heel plat, maar zo werkt het uiteindelijk wel, daar moeten we gewoon eerlijk in zijn.” En natuurlijk kun je dan nog heus wel een biertje met iemand drinken, ,,je hebt je niet voor niets opgedoft, maar ik zou geen drie uur blijven zitten omdat je het anders lullig voor iemand vindt, daarmee verspil je kostbare tijd.” De vlieger dat iedereen een tweede kans verdient, gaat in elk geval niet op voor dates, meent hij, ,,als het gevoel er niet is op date een, komt dat ook echt niet op date twee.” En weer door.

Openheid = schoonheid

Zelf heeft Blitz genoeg farce-dates meegemaakt, waarover hij in geuren en kleuren kan vertellen. De niet-opzettelijke catfish bijvoorbeeld, waarbij ze er op de foto’s toch anders uitzag dan in het echt. Iets voluptueuzer ja, beaamt hij, en dat is dikke prima, ,,maar als je alleen maar geretoucheerde Instagramfoto’s opstuurt en de werkelijkheid heel anders is, haal ik daaruit dat je eigenlijk heel erg onzeker bent.” Ook hierin is openheid belangrijk, ,,laat meteen zien wie je bent, dat is zoveel aantrekkelijker.”

Blitz vindt First Dates een fantastisch programma -,,vooral de Engelse versie”- en ook hij heeft blind dates gehad. Het kan daarin vriezen of dooien, weet hij, ligt er vaak aan wie je heeft gekoppeld. ,,Als je moeder het doet, krijg je een heel ander type dan wanneer goede vrienden het doen.” Probeer in elk geval altijd met zo min mogelijk verwachtingen op date te gaan, vervolgt hij. ,,Vaak zijn die veel te hoog waardoor iemand alleen nog maar tegen kan vallen.” Heeft-ie zelf ook weleens meegemaakt. ,,Ik was al een paar weken in contact met iemand. We appten erop los, stuurden elkaar foto’s en toen ik in de trein op weg naar Roermond zat, waar ze woonde, kreeg ik een berichtje: dit is misschien wel de laatste eerste date ooit...” Kat in het bakkie, kun je denken, het werd mispoes, zo knipoogt hij.

Ze zagen elkaar en al voordat het voorgerecht op tafel kwam, spraken ze het bijna synchroon uit. Nee. Ik voel het écht niet. ,,En precies daarom ging ik nooit uit eten op een eerste date! Als er dan een mismatch is, duurt een diner echt veel te lang...” Overigens werd het nog een prima avond met haar, ,,als je maar eerlijk bent en daarna niets meer van elkaar verwacht, kun je het best gezellig hebben.” Sterker nog: ,,uit een slechte date kan de beste vriendschap worden geboren.”

Boekwinkel oppikplek

Alle dates hebben hem een heleboel ervaringen opgeleverd, ,,ik kwam en eindigde soms op plekken die ik tot daarvoor nooit kende” en een mooie invulling naast zijn werk, ,,niets fijner om mensen aan een goede date en liefde te kunnen helpen.” Want dat doet hij met lange gesprekken, door hem ontwikkelde modules, rollenspellen met actrices en veel veldwerk. Dus samen de straat op, boekenwinkel in (,,hier vind je de leukste vrouwen”) of de kroeg in met een goede openingszin, al kan de slechtste ook nog werken, weet hij uit ervaring. ,,Heel veel ligt al besloten in de non-verbale communicatie.” Na het kroegbezoek wordt direct geëvalueerd, alvorens naar een volgend café te gaan. ,,Maar soms gaat het meteen al zo goed dat ik aftaai met een: ik bel je morgen wel, veel plezier!”

Zijn grote liefde

Zijn eigen grote liefde ontmoette hij ‘gewoon op zijn werk’. Waar hij tot daarvoor ‘Hoi ik ben Maarten en ik kom met je flirten’ in de strijd gooide in het café of op een feestje en waar hij bijna altijd wel succes mee had, deed hij het nu per mail. Of ze met hem wilde lunchen. Ze zei ja en de rest is geschiedenis.

First Dates’ Lisa mag zeker bij hem aankloppen, zo vertelt hij tot besluit. ,,Ik zou met haar kijken naar wat ze precies zoekt in een man, maar ook waar haar houding vandaan komt, dat zal vast iets met onzekerheid te maken hebben. Volgende keer kan ze beter zoiets zeggen als: Hé sorry, ik denk niet dat we een match zijn. Ik voel me niet tot je uiterlijk aangetrokken, maar ik weet zeker dat je snel een andere date vindt, veel succes!”


Code geel voor gevaarlijk weer nog van kracht

Weggebruikers moeten woensdagochtend rekening houden met gladheid. Tot 12.00 geldt code geel voor gevaarlijk weer, dit meldt het KNMI. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

20 MIN

Weggebruikers moeten woensdagochtend rekening houden met gladheid. Tot 12.00 geldt code geel voor gevaarlijk weer, dit meldt het KNMI.

De gladheid komt door sneeuwresten en door wat nieuwe sneeuw in het noordoosten en Zeeland. Op veel plaatsen wordt gestrooid, maar het zout werkt pas als het goed wordt ingereden. Volgens het KNMI verdwijnt het gevaar in de loop van de dag. Dinsdagavond werd er al gesproken van een extreem drukke avondspits, met op het hoogtepunt bijna 2300 kilometer file.

Normale dienstregeling


Nieuwe regels Stint volgen in februari

Volgende maand komt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat met nieuwe tijdelijke regels voor de stint. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

1 UUR

Volgende maand komt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat met nieuwe tijdelijke regels voor de stint. Dan wordt voor de fabrikant duidelijk welke aanpassingen nodig zijn om de elektrische bolderkar weer op de weg te krijgen.

Rijbewijs nodig en helmplicht

Definitieve regelgeving voor de categorie bijzondere bromfietsen (waar de stint onder valt) komt later. De minister wil daarvoor onder meer onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid afwachten.Dan wordt er ook meer duidelijk of er helmplicht komt en of een rijbewijs nodig zal zijn om de bolderkar te besturen.


‘Never a dull moment bij Willem Holleeder’

Camera video‘Never a dull moment bij Willem Holleeder’

John van den Heuvel. / Koen van Weel | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

21 JAN 2019

Het allereerste interview met Sonja Holleeder, zus van, en andere nabestaanden van liquidaties. John van den Heuvel heeft het voor elkaar gekregen voor zijn nieuwe documentaire, Moorddossier Holleeder.

Afspreken met Telegraaf Media Groep-collega John van den Heuvel is in een normale situatie één trap naar beneden lopen, aanschuiven aan zijn bureau en vragen stellen maar. De Telegraaf-journalist en televisiemaker wordt al tijdenlang zwaarbeveiligd en zomaar afspreken gaat niet meer. 24 uur voor het interview krijgt Metro de locatie door en een pr-dame vraagt netjes ‘om daar discreet mee om te gaan’.

Vastbijten in tal van zaken


Australiër bekent doodrijden Nederlandse Gitta

De 27-jarige Scheenhouwer fietste op 12 augustus door Melbourne, toen ze werd geschept door de auto van met de Australiër erin. Foto: Colourbox

Foto van 'Metro en ANP'

1 UUR

https://www.theage.com.au/melbourne-news/family-of-dead-cyclist-say-she-had-been-living-her-melbourne-dream-20180820-p4zyik.htmlDe man die in augustus de Nederlandse Gitta Scheenhouwer in Melbourne doodreed, heeft in de rechtbank schuld bekend, zo melden Australische media. Hij was aangeklaagd voor rijden zonder rijbewijs, roekeloos rijden en autodiefstal.

Gestolen voertuig

De 27-jarige Scheenhouwer fietste op 12 augustus door Melbourne, toen ze werd geschept door de auto met de Australiër erin. Het voertuig was gestolen.


Likeability of7

Asieladvocaten zijn NSB’ers

Foto van 'Ebru Umar'

GISTEREN

Over de rug van de belastingbetaler (Hierrr met die klimaatcenten!) (O nee, toch niet! #VVD) en asielkindertjes (RAUS!) (O nee, toch niet! #CDA), hebben Rutte en co de aftrap voor de verkiezingsretoriek gegeven. En Nederlandse media doen keurig wat van ze verwacht wordt: de propaganda verspreiden. Ondertussen worden Nederlandse kinderen uitgezet naar een land waar ze nog nooit geweest zijn, en simpelweg niet horen.

Asielouders zijn fout, laat daar geen twijfel over bestaan. Maar dat onze asielwet nóg fouter is, is zo klaar als een klontje. Mensen die hier niet horen, moet je meteen uitzetten. Daar hoef je geen gezinsvorming voor af te wachten. Mensen die hier niet horen en toch mogen blijven in afwachting van hun procedure, moet je verplicht steriliseren. Mensen die hier niet horen en toch zwanger raken, dienen onmiddellijk uitgezet te worden. Vermijd het leed dat kinderen krijgen heet. Hoe moeilijk kan het zijn? Kinderen wegsturen die hier geboren en getogen zijn, die niet beter weten dan dat Nederland hun land is en die heg noch steg kennen, laat staan de taal van elders spreken, is meer dan kindermishandeling. Het is puur sadisme. Het Nederlandse systeem faalt, pak dát aan. Zorg dat schrijnende gevallen zich niet ontwikkelen, zorg dat kinderen niet geboren worden, zorg voor flitsprocedures als het om asiel gaat. Gooi die mensen er aan het begin meteen uit, voordat ze aarden. Maar ja, symptomen bestrijden is altijd makkelijker geweest.

Elke Nederlandse multinational die expats uitzendt naar het buitenland en ook onze overheid die diplomaten uitzendt, weet: niet langer dan vijf jaar. Na vijf jaar raak je geworteld en wordt terugkeer voor zowel de werknemer als zijn gezin met kinderen bemoeilijkt. Waar bedrijven zich keurig aan deze regel én wetenschap houden, en ook onze overheid Nederlanders terughaalt binnen deze termijn, faalt zij jaar in jaar uit buitenlanders weg te sturen uit Nederland voordat ze hier geworteld raken. Buitenlanders die, in tegenstelling tot expats, hier al helemaal niet hadden mogen zijn want asielzoekers. Onze wetgeving is fout, onze procedures zijn fout en onze asieladvocaten zijn nog fouter dan NSB’ers in de Tweede Wereldoorlog. Ze spelen met mensenlevens en verwachtingen, ze creëren drama in gezinnen terwijl iedereen, zowel Nederlanders als asielzoekers, alleen maar gebaat is bij helderheid en snelle procedures. Wegwezen. En wel meteen. Niet na tien jaar en drie kinderen. Het is een wonder dat niemand die advocaten nog heeft aangeklaagd bij het Europees Hof voor de rechten van de mens.


likelovedislike
user_27214bae5832cf44dbea05bc0094d29dd496da9c_avataruser_f374dff48d6be737dc289aea288b5c2c9a181042_avataruser_85d8f7cbae6cfcdfda3483bae7b63ae4db7d93d0_avatar

+24


Gegevens delende KVK wint Big Brother Award

KVK/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Vooral voor veel zzp'ers zal het voelen als - een beetje - gerechtigheid: De Kamer van Koophandel is de grootste privacyschender van Nederland, vindt het publiek, en daarom krijgt de instantie dit jaar de Big Brother Award. Die werd dinsdag uitgereikt door de organisatie Bits of Freedom, die zich inzet voor privacy.

Doorverkoop

Alle bedrijven in Nederland moeten zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dat zijn niet alleen de grote ondernemingen en het midden- en kleinbedrijf, maar ook zelfstandigen die vanuit huis werken. De Kamer van Koophandel verkoopt de gegevens van bedrijven door. Daardoor worden zzp'ers thuis aan de lopende band gebeld door bedrijven die bijvoorbeeld elektriciteit aanbieden. ,,Zzp'ers zijn echt heel erg boos op de Kamer van Koophandel. We leven in een samenleving waar steeds meer mensen zzp'er zijn, en die hebben allemaal last van de directe en vervelende manier waarop die bedrijven te werk gaan'', verklaart Bits of Freedom.


Lees de besneeuwde Metro van 23 januari nu al online

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

In het Dagblad Metro van 23 januari vind je uiteraard van alles over de eerste echte winterdag van het jaar. Vooral wordt er gekeken naar het OV (waarom ligt in een keer 'alles' plat), het Nederlands record filerijden en natuurlijk wat mooie plaatjes.

Verder starten we een reeks over oude gebouwen met nieuwe bestemmingen en zijn er producties over het vlees van de Oostvaardersplassen, het consumentenvertrouwen en het vliegticketrecord.


Marktplaats gaat illegale verkoop en handel tegen

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Marktplaats gaat met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) samenwerken om de verkoop van illegale producten en verboden handel aan te pakken. Het gaat dan om bijvoorbeeld dieren, verboden chemicaliën, planten en voedingssupplementen die steeds vaker online worden aangeboden.

Inspecteurs van de NVWA zullen het direct bij de website melden als ze dergelijke dingen zien op Marktplaats zien, waarna deze versneld zullen ingrijpen. Aanbieders die vaker worden betrapt op deze handel zullen hun account geblokkeerd zien worden. Ook wordt de consument aangespoord om hier meer op te letten.

Marktplaats deed hier afgelopen jaar al een proef mee en daardoor werden er meer dan honderd advertenties offline gehaald. Hierin werden onder meer illegaal rattengif, onkruidverdelgers en illegale diersoorten, zoals de blauwe floridakreeft, aangeboden.


Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

11 DEC 2018

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


PVV, SP en VVD het luidruchtigst in de Tweede Kamer

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

In de Tweede Kamer manifesteren de partijen PVV, SP en VVD zich als de meest luidruchtigen. Dat stelt taalkundige Siemon Reker. De wetenschapper bestuurde tal debatverslagen uit de periode 1950 tot 2017.

Hij ging niet zozeer in op de inhoud van de debatten, maar wel op bijzondere woorden en uitdrukkingen de gebruikt werden door de politici en schreef zijn bevindingen op voor het boek Dat gezegd hebbend.

Keurige regering


Consumentenvertrouwen is gedaald, hoe kan dat?

Consumentenvertrouwen gedaald, maar wat betekent 't?

Zodra het koopgedrag van de consument afneemt en men dus minder koopt, worden vooral sporadische uitgaven een halt toegeroepen. Foto: ANP

Foto van 'Naomi Defoer'

GISTEREN

Dat het consumentenvertrouwen een grootste daling in ruim zeven jaar laat zien, wil nog niet zeggen dat er minder wordt gewinkeld. Sterker nog: er wordt meer gekocht. Dat blijkt allebei uit cijfers van het CBS.

Hoewel je zou denken dat de wekelijkse shop-sessies per direct uit de agenda's geschrapt worden, gebeurt het tegenovergestelde. In november vorig jaar hebben we met z'n allen zelfs twee procent meer besteed dan in november 2017. Wat betekent een dalend consumentenvertrouwen nu precies?

„Dat betekent eigenlijk twee dingen”, legt Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom van CBS uit. „De consument heeft niet alleen minder vertrouwen gekregen in zijn eigen individuele financiële situatie, maar ook in de algemene economische situatie."


Op vakantie in Ethiopië: 5x dit kun je doen

Op vakantie in Ethiopië: 5x dit kun je doen

Er zijn maar weinig landen met zoveel variatie in hoogte als Ethiopië. Foto: Unsplash.

Foto van 'Maartje Hensen'

GISTEREN

Niemand reist helemaal naar Ethiopië om alleen de hoofdstad Addis Ababa te bezoeken. Er is een bekend museum met de resten van een van de eerste mensen ter wereld (Lucy) en een aantal gave traditionele restaurants. Maar voor de tofste dingen moet je een stuk verder het land in reizen. Inmiddels heb ik het prachtige land al vier keer bezocht en ik deel graag mijn toptips met je!

Dagtrip naar Bishoftu

Als je niet zolang de tijd hebt, maar wel iets buiten de hoofdstad wil zien, is een tripje naar Bishoftu (voorheen Debre Zeit) een aanrader. Dit is voor veel mensen uit de stad de perfecte plek om tijdens het weekend om even lekker te relaxen. Je kunt hier een aantal geweldige (krater)meren vinden en wij hebben een paar keer heerlijk zitten te genieten bij het Bobagaya-meer.


Supreme Court: Trump mag transgender weren uit leger

Transgenders die actief zijn (geweest) voor het Amerikaanse leger/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Het Amerikaanse hooggerechtshof geeft de Amerikaanse president Donald Trump toestemming om transgenders te weren uit het Amerikaanse leger. Het hof veegde daarmee uitspraken van drie lagere rechtbanken van tafel die de maatregel eerder verboden.

Andere gang van zaken

Trump stapte naar het hooggerechtshof omdat hij geen behandeling door federale hoven wilde. Dat zou de eigenlijk procedure zijn geweest, maar dat duurde volgens Trump te lang.


Waarom zijn we van de waps van een paar cm sneeuw?

Waarom ligt 'alles' plat bij twee centimeter sneeuw?

Het sneeuwfront trok gedurende de dag over Nederland heen / ANP

Foto van 'Anne Kersten'

GISTEREN

Een aangepaste dienstregeling en pas op op de weg want het kan glad zijn. Gewapend met thermoskan, deken en een veiligheidshamer kroop Metro-verslaggever Anne Kersten gistermorgen in de auto. ‘Horrorsneeuw’ was er voorspeld.

Bij nader inzien pas voor de avondspits, want dinsdagochtend is er nog geen sneeuwvlokje te bekennen. Vanaf een uur of elf beginnen de eerste vlokken op het dak van het TMG-gebouw te vallen. Misschien nét genoeg om een magere sneeuwengel van te maken, maar zeker niet zoveel dat het halve treinverkeer eruit moet liggen. Waarom ligt alles bijna plat bij twee centimeter sneeuw?

Overdreven


Recorddrukte: ANWB meet bijna 2300 kilometer file

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Heb je dinsdag na je werk in de file gestaan? Je bent niet de enige. Wel in tegendeel. De ANWB spreekt nu al van de heftigste spits ooit. Op het drukste punt kwart voor zes gaf de site van de ANWB een lengte van maar liefst 2.296 kilometer file aan. Later werd dit in de officiële berichtgeving teruggebracht tot 2.287 kilometer om tien over half zes.

Keer anderhalf

Daarmee wordt het oude filerecord verbroken en dik ook! Dat stond tot vandaag namelijk op 1.461 kilometer en dateert van 11 december 2017, een stijging dus van ruim vijftig procent. Destijds gold er code rood en was er zware sneeuwval in het land.


IJs waait van rijdende vrachtauto door voorruit auto

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

De winter zorgt ervoor dat je je auto goed moet krabben. Dat geldt niet alleen voor personenauto's, maar ook voor vrachtwagens. Helaas is het lastig om de bovenkant te krabben en dat kan levensgevaarlijke situaties opleveren.

Zo bleek dinsdag wel aan het begin van de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad. Daar raakte een automobilist gewond, nadat er een stuk ijs van de vrachtwagen vlak voor hem viel en door de voorruit vloog.


Oscar-nominaties: zwart-witfilm Roma scoort er tien

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

De nominaties voor de Academy Awards - beter bekend als de Oscars - zijn vrijgegeven. Over een dikke maand (op 24 februari) zullen de awards ook daadwerkelijk worden uitgereikt.

Acht in de race

Het belangrijkste is natuurlijk de award voor beste film, waarvoor er nog acht films in de running zijn. Black Panther, BlacKkKlansman, Bohemian Rhapsody, The Favourite, Green Book, Roma, A Star Is Born en Vice zijn de genomineerden.


Vertraging reddingsactie Spaanse peuter Julen.

Reddingsactie Julen vertraagd, 'hooguit nog 24 uur'

Vertraging reddingsactie Spaanse peuter Julen. Foto: ANP.

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Nieuwe omstandigheden vertragen de redding van de Spaanse peuter Julen Jiménez. De reddingwerkers zijn erachter gekomen dat de tunnel waar de buizen in moeten, te klein is. Deze laatste fase van de redding duurt volgens Ángel García Vidal, coördinator van de operatie, nog maximaal 24 uur.

Buizenstelsel

Het reddingsteam is op dit moment bezig met het buizenstelsel en het verstevigen van de tunnel zodat deze niet instort. De tunnel waar de buizen in moesten, waren namelijk te klein waardoor ze vast konden komen te zitten. Daarom moet de tunnel vergroot worden.


‘Chris Brown opgepakt in Parijs’

De zanger wordt verdacht van verkrachting / EPA

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Chris Brown is maandag opgepakt in Parijs. De Amerikaanse zanger wordt verdacht van verkrachting, zegt een bron binnen de politie tegen persbureau Reuters.

Onderzoek

Het tijdschrift Closer berichtte eerder al dat de Franse autoriteiten een onderzoek waren begonnen naar de zanger. Een 24-jarige vrouw zou hem hebben beschuldigd van verkrachting.