In het nieuws

Heeft je date een raar gebit? Gewoon eerlijk zeggen!

Vind je hem niets? Eerlijk zeggen en weer doorrr! / foto van pexels.com mentatdgtl

Foto van 'Iris Hermans'

7 NOV 2018

First Dates deelneemster liet op haar eigen manier blijken dat ze haar blind date niet zag zitten en kreeg na de uitzending half Nederland over zich heen. Datingcoach Maarten Blitz legt uit hoe om te gaan met een tegenvallende date. Eerlijkheid duurt het langst, ,,je moet het er wel op kunnen."

Geen tijd verspillen

Lisa (25) kreeg van alles om de social media oren na haar optreden in BNN’s First Dates, waarbij ze op haar eigen wijze (niet aankijken, huilen op de wc, desinteresse) liet merken niet geïnteresseerd te zijn in date Jaimy. De reacties op Twitter logen er niet om, waarbij ‘arrogante rolmops’ nog bijna de liefste was. Ze had zichzelf een hoop leed kunnen besparen, door van meet af aan duidelijk te zijn, denkt datingcoach Maarten Blitz. ,,Zonde om je eigen tijd en die van iemand anders te verspillen.” Dus gewoon zeggen dat je je niet aangetrokken tot iemand voelt en ja, je kunt volgens hem ook rustig zeggen dat je iemands gebit of bijna kale hoofd niet zo fraai vindt. ,,Daar heeft iemand uiteindelijk wel het meeste aan, want je bent vast niet de eerste die dat denkt en vervolgens niets zegt.” En voor alles is een oplossing: een beugeltje of het haar helemaal kaal scheren, ,,heb ik zelf ook gedaan!”

Lisa en Jaimy waren het niet voor elkaar, iets wat Lisa op haar eigen wijze liet merken

Limburger Blitz heeft alles wel zo’n beetje meegemaakt op datinggebied, ,,je kunt het zo gek niet bedenken of het is gebeurd” en als een echte ervaringsdeskundige, besloot hij naast zijn reguliere werk Blitz Dating Coaching te starten, waarbij hij singles helpt zelfvertrouwen te krijgen en een date te scoren. Hij heeft een 100 procent slagingspercentage: ,,Ik heb net de huwelijksuitnodiging in de bus van een jongen die bij me kwam en zelfs nog nooit gezoend had... Ik heb hem kunnen helpen en ben nu zo blij voor hem!”

Zou ik...

De eerste drie seconden zijn allesbepalend tijdens een date en hij heeft altijd een simpele stelregel gehanteerd, vertelt de vlotte Maarten die inmiddels de liefde heeft gevonden. ,,Zou ik het erop kunnen? Want dat weet je na drie seconden al wel.” Zo ja, gáán met die date, zo nee, laat maar zitten. ,,Klinkt heel plat, maar zo werkt het uiteindelijk wel, daar moeten we gewoon eerlijk in zijn.” En natuurlijk kun je dan nog heus wel een biertje met iemand drinken, ,,je hebt je niet voor niets opgedoft, maar ik zou geen drie uur blijven zitten omdat je het anders lullig voor iemand vindt, daarmee verspil je kostbare tijd.” De vlieger dat iedereen een tweede kans verdient, gaat in elk geval niet op voor dates, meent hij, ,,als het gevoel er niet is op date een, komt dat ook echt niet op date twee.” En weer door.

Openheid = schoonheid

Zelf heeft Blitz genoeg farce-dates meegemaakt, waarover hij in geuren en kleuren kan vertellen. De niet-opzettelijke catfish bijvoorbeeld, waarbij ze er op de foto’s toch anders uitzag dan in het echt. Iets voluptueuzer ja, beaamt hij, en dat is dikke prima, ,,maar als je alleen maar geretoucheerde Instagramfoto’s opstuurt en de werkelijkheid heel anders is, haal ik daaruit dat je eigenlijk heel erg onzeker bent.” Ook hierin is openheid belangrijk, ,,laat meteen zien wie je bent, dat is zoveel aantrekkelijker.”

Blitz vindt First Dates een fantastisch programma -,,vooral de Engelse versie”- en ook hij heeft blind dates gehad. Het kan daarin vriezen of dooien, weet hij, ligt er vaak aan wie je heeft gekoppeld. ,,Als je moeder het doet, krijg je een heel ander type dan wanneer goede vrienden het doen.” Probeer in elk geval altijd met zo min mogelijk verwachtingen op date te gaan, vervolgt hij. ,,Vaak zijn die veel te hoog waardoor iemand alleen nog maar tegen kan vallen.” Heeft-ie zelf ook weleens meegemaakt. ,,Ik was al een paar weken in contact met iemand. We appten erop los, stuurden elkaar foto’s en toen ik in de trein op weg naar Roermond zat, waar ze woonde, kreeg ik een berichtje: dit is misschien wel de laatste eerste date ooit...” Kat in het bakkie, kun je denken, het werd mispoes, zo knipoogt hij.

Ze zagen elkaar en al voordat het voorgerecht op tafel kwam, spraken ze het bijna synchroon uit. Nee. Ik voel het écht niet. ,,En precies daarom ging ik nooit uit eten op een eerste date! Als er dan een mismatch is, duurt een diner echt veel te lang...” Overigens werd het nog een prima avond met haar, ,,als je maar eerlijk bent en daarna niets meer van elkaar verwacht, kun je het best gezellig hebben.” Sterker nog: ,,uit een slechte date kan de beste vriendschap worden geboren.”

Boekwinkel oppikplek

Alle dates hebben hem een heleboel ervaringen opgeleverd, ,,ik kwam en eindigde soms op plekken die ik tot daarvoor nooit kende” en een mooie invulling naast zijn werk, ,,niets fijner om mensen aan een goede date en liefde te kunnen helpen.” Want dat doet hij met lange gesprekken, door hem ontwikkelde modules, rollenspellen met actrices en veel veldwerk. Dus samen de straat op, boekenwinkel in (,,hier vind je de leukste vrouwen”) of de kroeg in met een goede openingszin, al kan de slechtste ook nog werken, weet hij uit ervaring. ,,Heel veel ligt al besloten in de non-verbale communicatie.” Na het kroegbezoek wordt direct geëvalueerd, alvorens naar een volgend café te gaan. ,,Maar soms gaat het meteen al zo goed dat ik aftaai met een: ik bel je morgen wel, veel plezier!”

Zijn grote liefde

Zijn eigen grote liefde ontmoette hij ‘gewoon op zijn werk’. Waar hij tot daarvoor ‘Hoi ik ben Maarten en ik kom met je flirten’ in de strijd gooide in het café of op een feestje en waar hij bijna altijd wel succes mee had, deed hij het nu per mail. Of ze met hem wilde lunchen. Ze zei ja en de rest is geschiedenis.

First Dates’ Lisa mag zeker bij hem aankloppen, zo vertelt hij tot besluit. ,,Ik zou met haar kijken naar wat ze precies zoekt in een man, maar ook waar haar houding vandaan komt, dat zal vast iets met onzekerheid te maken hebben. Volgende keer kan ze beter zoiets zeggen als: Hé sorry, ik denk niet dat we een match zijn. Ik voel me niet tot je uiterlijk aangetrokken, maar ik weet zeker dat je snel een andere date vindt, veel succes!”


Vakantiegeld steeds vaker besteed aan vakantiegeld

Colourbox

Foto van 'Kasper Hermans'

39 MIN

Nederlanders geven hun vakantiegeld ook steeds vaker daadwerkelijk uit aan vakanties. De extra salarisuitkering wordt minder en gebruikt voor andere doeleinden, dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Vliegtickets.nl.

Van de 2.000 ondervraagden investeert 77 procent zijn vakantiegeld het geld in een vakantie. Drie jaar geleden lag dit percentage nog op zeventig procent.

Schulden aflossen


Meer festivalplezier met minder plastic

Strijd tegen plastic op de festivals deze zomer

Foto van 'Erik Jonk'

GISTEREN

Met DGTL in Amsterdam-Noord en Paaspop in Schijndel wordt het festivalseizoen vanaf vrijdag officieel afgetrapt. Vele duizenden mensen staan te trappelen van ongeduld (wij ook!).

Met Lipton Ice Tea richten we de blik dit paasweekend op house- en technofestival DGTL. Dat festival is bijna uitverkocht, maar Metro en Lipton geven voor vier gelukkigen nog kaarten voor zaterdag weg. Ga daarvoor naar de prijsvraaglink onderaan dit artikel en beleef het eerste festival samen met je beste vrienden.

Vriendschapsgevoel


Ollongren niet vervolgd om 'Baudet-uitspraken'

Thierry Baudet en Kasja Ollongren/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

1 UUR

Minister Kasja Ollongren (Binnenlandse Zaken) wordt niet vervolgd voor uitspraken die zij heeft gedaan over politicus Thierry Baudet. De beklagkamer van het gerechtshof in Amsterdam heeft dat besloten. Het Openbaar Ministerie en het hof besloten dat vorig jaar ook al maar de FvD-leider had daartegen beroep aangetekend. Dat beklag werd donderdag afgewezen. Er is tegen deze beslissing geen hoger beroep mogelijk.

Baudet wilde dat de minister wordt vervolgd wegens smaad of laster. Hij vond dat Ollongren hem had afgeschilderd als racist. Dat gebeurde in zijn ogen tijdens een Ien-Daleslezing begin 2018, waarin Ollongren hem ervan had beticht dat hij ras had betrokken in het politieke debat. Aanleiding was een omstreden uitspraak van een partijgenoot van Baudet die zei dat Nederlanders met een donkere huidskleur minder intelligent zijn dan anderen.

Politieke debat


Ga met je 3 beste vrienden naar DGTL!

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Zin in een bruisend paasweekend? Ga komende zaterdag met je vrienden naar DGTL, met de beste house- en techno-DJ’s en live-acts zoals Disclosure en Maceo Plex. Tijdens dit meest duurzame georganiseerde festival ter wereld introduceert Lipton Ice Tea haar nieuwe festivalflesje gemaakt van 100% gerecycled plastic. Daar wil je natuurlijk bij zijn! Metro en Lipton geven 4 zaterdag-tickets voor DGTL en een Lipton Ice Tea festivalpakket weg. Vul hieronder jouw gegevens in en maak kans.


Ga los op Awakenings, Melt en Knaldrang met CJP

Foto: Photo Company

In samenwerking met

In samenwerking met

GISTEREN

Yaaay, het festivalseizoen is geopend! Na een winter vol heimwee naar magische buitenfeestjes, kun je los. Want met deze temperaturen willen we niets liever dan dansen met de zon op je bol, op de meest bijzondere locaties en met de dikste line-ups. Waar bouw jij deze zomer een feestje? CJP helpt je op weg met de lekkerste (festival)deals. Deze week met Awakenings Easter Sunday, het Duitse Melt Festival en Knaldrang voor oranje party garantie. Scoor je tickets snel, want de acties gelden maar tot 24 april. Nog geen CJP? Bestel ‘m direct onderaan deze pagina.

Win: 50x2 tickets Awakenings

Ga na je Easter Sunday brunch door naar de Amsterdamse Gashouder voor een nacht vol beukende techno beats, met o.a. Reinier Zonneveld en Sam Paganini. Let op: maak kans op tickets tot vrijdag 12.00 uur. Daarna maakt CJP de winnaars bekend. https://www.cjp.nl/win/2019/04/awakenings-easter-sunday/81318/


'Geen aanwijzingen Rusland-connectie Trump'

Donald Trump/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

1 UUR

Het onderzoek in de VS van speciaal aanklager Robert Mueller heeft geen aanwijzingen opgeleverd dat president Donald Trump of zijn campagneteam samenwerkten met Rusland tijdens de presidentsverkiezingen in 2016. Dat verklaarde de Amerikaanse minister van Justitie William Barr donderdag.

Barr gaf een persconferentie kort voordat hij het rapport van de commissie Mueller aan het parlement zou overhandigen. In dat rapport zijn bepaalde passages onleesbaar gemaakt uit veiligheidsoverwegingen.

Twee jaar lang


Win 4 kaarten voor Carré Cirque

Foto van 'Metro'

15 APR 2019

Deze zomer staat Carré tien dagen lang in het teken van Carré Cirque. Dit fenomenale theaterspektakel bevat de meest indrukwekkende internationale nouveau cirque voorstellingen. Wil jij dit meemaken? Vul dan hieronder jouw gegevens in en maak kans op 4 kaarten voor de show van 2 juli.


Waarschuwing: mogelijk smog door Paasvuren

Paasvuur/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

2 UUR

Naar verwachting is er in heel Nederland vanaf zaterdag smog door fijnstof. De luchtkwaliteit is dan 'onvoldoende' tot 'slecht', waarschuwt gezondheidsinstituut RIVM.

Vreugdevuren

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu schrijft dit toe aan de vele vreugdevuren die tijdens Pasen in Duitsland en in het oosten van Nederland worden ontstoken. Ook het rustige voorjaarsweer speelt een rol.


Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

16 APR 2019

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


Win 20 tickets voor SLAM! Koningsdag 2019

Foto van 'Metro'

8 APR 2019

Wil jij samen met je volledige crew naar SLAM! Koningsdag 2019? Metro en Arriva hebben een unieke prijs: Jij kunt samen met 19 vrienden als VIP naar het festival op 27 april inclusief een busreis heen en terug! Wat moet je hiervoor doen? Laat ons via een foto, video of tekst weten waarom jij deze prijs moet winnen. Zorg er vervolgens voor dat je zoveel mogelijk stemmen krijgt, op vrijdag 19 april kiezen wij uit de drie inzendingen met de meeste stemmen de winnaar. Upload hieronder je foto, video of tekst. Je inzending verschijnt niet veel later in de galerij waar al je vrienden kunnen gaan stemmen.

Deelnemen kan niet meer, stemmen nog wel! Morgenmiddag wordt de winnaar bekend gemaakt.


K*tkat Heinz is niet voor de poes

Camera videoK*tkat Heinz is niet voor de poes

Animatiefilm van Heinz nu op het witte doek

Foto van 'Tim van der Steen'

2 UUR

Het had de nodige poten in aarde, maar morgen is het moment daar: de markante kat Heinz verschijnt op het witte doek. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Ilse Warringa (Juf Ank in De Luizenmoeder) en komiek Ruben van der Meer. Het is een tegendraadse animatiefilm geworden die juist niet op kinderen mikt, maar toch een voorbeeldfunctie moet krijgen in Nederland.

Heinz is een creatie van cartoonisten Eddie de Jong en René Windig. Lezers van Metro zijn allicht bekend met de nukkige Amsterdamse kater, zijn strips stonden van 2010 tot 2011 bij ons in de krant. Vandaag verschijnt Heinz eindelijk in de bioscoop, maar wie is Heinz eigenlijk?


Kim Jong-Un gaat ook een top houden met Poetin

Kim Jong-un/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 UUR

Na zijn twee topontmoetingen met de Amerikaanse president Donald Trump, gaat Kim Jong-un ook met een andere wereldleider om de tafel. De Noord-Koreaanse leider reist deze maand naar buurland Rusland. Hij ontmoet daar president Vladimir Poetin, maakte het Kremlin bekend.

Poetin heeft de Noord-Koreaanse leider uitgenodigd. Het bezoek moet in de tweede helft van april plaatsvinden. De exacte plaats en datum zijn niet bekendgemaakt, maar Russische en Zuid-Koreaanse media hebben eerder bericht dat de ontmoeting in het Russische Verre Oosten zal worden gehouden.

Eerste sinds 2011


Universiteitsbaas reist voor 124.000 euro

Universiteitsbaas reist voor 124.000 euro

Universiteit Utrecht. /ANP

Foto van 'Rosan de Vos'

3 UUR

De voorzitter van de Universiteit Utrecht (UU) Anton Pijpers, heeft vorig jaar flinke reiskosten gemaakt. Voor ruim 124.000 euro verplaatste hij zichzelf van A naar B. Het grootste deel daarvan was voor een dienstauto met chauffeur, staat in het jaarverslag van de universiteit.

Onacceptabel declaratiegedrag

„De UU realiseert zich dat de binnenlandse vervoerskosten voor de collegevoorzitter in vergelijking met de andere universiteiten hoog zijn, en heeft in 2018 al de nodige stappen gezet om te veranderen'', zegt een woordvoerder van de universiteit.


Pasen: wat is het en wat valt er te doen?

Pasen: wat is het en wat valt er te doen?

Pasen: wat is het en wat valt er te doen? /ANP

Foto van 'Metro'

3 UUR

Pasen. Sommigen kennen het misschien alleen nog maar als „een lang weekend vrij”. Daarom een kleine opfriscursus: wat betekent deze feestdag en wat kunnen we dit weekend allemaal voor leuke dingen doen?

Wat is Pasen?

Pasen is een feest uit het christelijk geloof. Christenen vieren met Pasen de opstanding van Jezus Christus. Op Goede Vrijdag herdenken christenen eerst dat Jezus stierf aan het kruis. De zondag erna vieren ze dat hij weer tot leven kwam. Die dag wordt Eerste Paasdag genoemd.


Confetti wordt mogelijk verboden in Rotterdam

Foto van 'Metro'

3 UUR

Op het Koningsdagfestival Kingsland in Rotterdam wordt een wereldrecordpoging confetti schieten georganiseerd. Althans, dat is het plan. De Partij voor de Dieren en GroenLinks steken daar mogelijk een stokje voor. Zij pleiten namelijk voor een confettiverbod in Rotterdam, na aankondiging van de wereldrecordpoging.

Moeilijk op te ruimen

De organisator van Kingsland Rotterdam, Mitchell Bovenlander, had een spectaculair beeld voor ogen: zesduizend mensen die allemaal tegelijk confetti afschieten. Maar de Partij voor de Dieren en GroenLinks zijn geen fan. „We houden van een feestje, maar minder van de naweeën", leegt gemeenteraadslid Astrid Kockelkoren uit aan RTL Nieuws. Volgens de partijen is het erg lastig om de confetti op te ruimen.


Advies Rli: 'Vliegen moet duurder worden'

Advies Rli: 'Vliegen moet duurder worden'

Advies Rli: 'Vliegen moet duurder worden'. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 14:09

De luchtvaart moet worden afgerekend op de gevolgen voor het milieu. Dat betekent ook dat vliegen duurder moet worden. Dat stelt de onafhankelijke Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) in een advies voor de lange termijn aan minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur).

De vervuiler moet betalen

De vervuiler moet betalen, meent de raad. Op dit moment gebeurt dat niet met de luchtvaart en staat vooral de positie van Schiphol centraal. Er moet een einde komen aan die uitzonderingspositie en de sector moet gehouden worden aan „heldere grenzen voor geluid, hinder, ultrafijnstof en veiligheid". Het nieuwe beleid is nodig omdat burgers zich steeds meer verzetten tegen de hinder van de luchtvaart. Dat blijkt bijvoorbeeld bij de uitbreiding van Lelystad Airport en uit de voortdurende discussie over verdere groei op Schiphol. Daarnaast moeten er grenzen gesteld worden om de klimaatdoelen van Parijs te halen en de uitstoot van CO2 te verminderen.


Jongeren betalen zich scheel aan autoverzekering

Jongeren betalen zich scheel aan autoverzekering

Jongeren betalen zich scheel aan autoverzekering. /Unsplash

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 12:44

Jongeren moeten steeds dieper in de portemonnee kijken om hun autoverzekering te betalen. Een gemiddelde jaarpremie van 18- tot 24-jarigen is momenteel 1358 euro, in 2016 ging dit nog om 828 euro per jaar. Dat onderzocht vergelijkingssite Independer

Stijging minder, behalve bij jongeren

Voor het eerst sinds 2016 stegen de premies voor de WA-autoverzekering minder hard dan in voorgaande jaren. De gemiddelde stijging is vijf procent, tegenover dertien procent vorig jaar. Maar in euro’s lopen de stijgingen per leeftijd flink uit elkaar. De groep die nog steeds hard geraakt wordt: de 18- tot 24-jarigen.


Grote liefde voor kleine micro:bit

The Infinity Gauntlet / Foto Menno Ringnalda

Foto van 'Iris Hermans'

VANDAAG, 12:15

Dat je met programmeren echt van álles kunt, bleek wel tijdens de STEAM Cup Challenge in NEMO waar tien scholen hun slimme ideeën voor de (nabije) toekomst pitchten.

De beste oma's werden van stal gehaald /Foto Menno Ringnalda

Micro:bit is de shit


Inbrekers weer voor de deur

Inbrekers weer voor de deur

Opgestapelde post op de deurmat is een uitnodiging voor inbrekers. ANP - Roos Koole

Foto van 'Tim van der Steen'

VANDAAG, 11:45

De zon breekt door, we hebben een lang weekend voor de boeg en de meivakantie in het verschiet. Gezellige tijden dus, totdat je thuiskomt en de tv weg is natuurlijk. „Post op de grond was de number one giveaway tijdens vakanties. Dan belden we aan, werd er niet opengedaan en probeerden we binnen te komen.”

Rond half één ’s nachts gingen ze de deur uit. Zwarte kleding aan en naar een dorp. De auto parkeren en gewoon lopen tot er een geschikt huis werd ge- spot om in te breken. Inmiddels heeft hij zijn leven gebeterd en geeft hij zelfs voorlichting over inbraakpreventie. Mikel Dees (42) weet nog wel goed hoe het ging vroeger. Met een man of vier op pad, op zoek naar schuren, garages of tuindeuren die open stonden.

Sleutel pakken