Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 26 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Grensverkeer Mexico en Amerika tijdelijk stilgelegd

Een grote grensoversteek tussen Amerika en Mexico is zondag tijdelijk gesloten geweest. Een groep migranten probeerde van de Mexicaanse kant naar de Amerikaanse te komen, waar door de grenspolitie op gereageerd werd met traangas.

Deportatie

De migranten die „illegaal" en op „een gewelddadige manier" de oversteek hebben geprobeerd te maken, worden waarschijnlijk gedeporteerd. Dat laat de Mexicaanse regering weten. Waar de migranten heen worden gebracht is niet bekend.

Er zijn inmiddels 35 migranten aangehouden. Volgens de Mexicaanse krant El Sol de Tijuana gaat het om Hondurezen. De groep bestaat uit 29 mannen en zes vrouwen. Ze worden vermoedelijk overgedragen aan de immigratiedienst, over hun rol bij de rellen aan de grens hebben de Mexicaanse autoriteiten niets gezegd.

Traangas

Zo’n 500 migranten probeerden de oversteek te maken, schrijft CNN. Onder hen waren ook veel gezinnen met kinderen. Ook zij kwamen in aanraking met het traangas. Volgens de Amerikaanse douane was het traangas nodig voor de bescherming van de agenten, verschillende migranten zouden met voorwerpen hebben gegooid.

https://twitter.com/WendyFry_/status/1066789492714102790

De grens is inmiddels weer opengesteld, maar is zondag enkele uren dicht geweest. Voor de grens ontstond zondag een verkeerschaos.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.