Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 30 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Goed nieuws: vandaag even geen stress om e-mails

Word jij ook gek van de tientallen e-mails die iedere dag je inbox binnenkomen? Of heb je altijd het gevoel dat je binnen vijf minuten moet reageren op binnengekomen mails? Dan hebben we goed nieuws voor je: vandaag hoeft dat even niet. Het is namelijk ‘e-mailloze vrijdag’.

Ellende en stress

Deze dag is een initiatief van de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers. Vijf jaar geleden werd de laatste vrijdag van november uitgeroepen tot e-mailloze vrijdag, om mensen er bewust van te maken hoeveel ellende en stress e-mail kan opleveren. Wereldwijd versturen en ontvangen we dagelijks 182 miljard e-mails!

Mag je dan helemaal geen e-mails versturen op deze dag? Ja zeker wel hoor, meldt de website E-maillozevrijdag.nl. Het gaat er om dat je bewuster omgaat met e-mail. Zet je e-mailprogramma daarom vandaag maximaal één uur aan zodat je niet alsnog alle e-mails ziet binnenkomen.

Bellen of langslopen

E-mailloze vrijdag is trouwens ook een goede dag om je af te melden voor al die reclamemails, nieuwsbrieven en e-mails van social media. Hoogstwaarschijnlijk zit driekwart van je inbox namelijk gevuld met dit soort ‘spammails’.

Het is ook niet zo dat je helemáál niet mag communiceren op deze dag. Je kan natuurlijk gewoon bellen, smsen, of gewoon even langs je collega lopen…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.