Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 6 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Gevangene wil zieke Lotte een nier geven

Een week geleden plaatste Lotte (32) uit Den Bosch een emotioneel oproepje op social media. Ze is op zoek naar iemand die haar een nier kan geven. „Een speld in de hooiberg", zag ze in. Maar meerdere mensen reageerden, waaronder Theo (54). Hij zit in de gevangenis in Vught.

Een jaar geleden kreeg Lotte acute hersenvliesontsteking. Theo zag het oproepje op televisie en besloot te reageren „Ik heb nog twee goede nieren, dus ik kan er best eentje missen”, zei Theo tegen Omroep Brabant„Ik zou er graag een leven mee redden. Ik ben verder gezond en goed getraind.”

‘Iets goeds terugdoen’

Theo zit sinds drie maanden in het gevangenis voor twee overvallen. Hij moet voorlopig blijven zitten, maar zou graag iets goeds terugdoen voor de maatschappij, zegt hij tegen de regionale omroep. Hij hoeft er niks voor terug, maar wil haar „gewoon een beter leven geven". „Want ze schijnt nu flink belemmerd te zijn.”

Of het mogelijk is om een nier te doneren vanuit de gevangenis? Volgens Theo is het lastig, maar niet onmogelijk. „Dan moet ik onder begeleiding van de politie naar het ziekenhuis. Daar ben ik al eens vaker geweest.”

Het oproepje van Lotte:

Lotte is overweldigd door alle aandacht na haar oproep. Ze reageert daarom voorlopig niet op vragen van de media.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.