Metro
Metro Nieuws 7 nov 2018 / 10:57 uur

Fotograaf niet welkom bij gratis bruiloft in Epe

Bij een gratis trouwerij in het gemeentehuis is het niet toegestaan om een fotograaf mee te nemen. Daar kwam een fotografe deze week achter toen ze in Epe voor een dichte deur stond; ze mocht niet naar binnen om het trouwmoment vast te leggen.

Het ging om een gratis trouwerij van een echtpaar dat niet zo veel geld te besteden heeft, meldt de Stentor. Om toch een herinnering te hebben, hadden ze een fotografe ingehuurd. Zij mocht echter niet mee naar binnen. Ook een tweede fotograaf, die als verrassing namens het Leger des Heils foto’s kwam maken, mocht niet naar binnen. Ook niet toen hij een perskaart van zijn organisatie tevoorschijn haalde. Een eventueel compromis, waarbij een van de fotografen naar binnen zou gaan, was ook niet mogelijk.

Op de strepen staan

De fotografe moest wachten op de gang. Toen de plechtigheid klaar was, mocht ze buiten het kamertje en op de trappen van het gemeentehuis wel foto’s maken. Na wat aandringen mocht ze ook een foto maken van de getekende trouwakte, maar van het ja-woord en het tekenen is geen beeld. Ze vindt het vooral sneu voor het bruidspaar die het al niet zo breed hebben. Verder zegt ze nog het kinderachtig te vinden dat de ambtenaar zo op haar strepen is gaan staan en geen van beiden binnenliet. Volgens haar staat nergens aangegeven dat er geen fotograaf bij de trouwerij aanwezig mag zijn.

Niet expliciet

Op de website van de gemeente staat dat bij kosteloos trouwen het ‘bruidspaar met alleen het wettelijk aantal getuigen en eventueel minderjarige kinderen van het bruidspaar’ aanwezig mogen zijn. Heel expliciet staat het er niet, maar dat suggereert wel dat er geen andere personen welkom zijn. Dat betekent ook: geen fotografen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fotograaf niet welkom bij gratis bruiloft in Epe
Sluiten