Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 nov 2018 / 14:59 uur

Eerste hulp IJsselmeerziekenhuis tijdelijk dicht

Als gevolg van het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen in Flevoland zal de spoedeisende hulp in Lelystad, na groen licht van de inspectie, vanaf maandag tijdelijk ’s avonds en ’s nachts gesloten zijn.

De sluiting van de eerste hulp, waarvoor de rechter eerder op de dag al toestemming heeft gegeven, komt doordat veel personeel vertrekt. „De patiëntveiligheid is in het geding en die staat echt voorop”, zegt Bruins. Hij wijst erop dat ziekenhuizen in de omgeving de helpende hand kunnen bieden. De minister hoopt dat de maatregel tijdelijk is, in afwachting van een mogelijke redding van de IJsselmeerziekenhuizen.

Er hebben meerdere kandidaten belangstelling om de failliete boedel deels of helemaal over te nemen, constateert Bruins. Hij wil met gegadigden in overleg en denkt woensdag uitsluitsel te kunnen geven.

Belangstelling

Overnamekandidaten kunnen zich tot vrijdagmiddag 17.00 uur melden bij de curator. Bruins wil dan met hen in gesprek, om over te brengen dat de basiszorg en de spoedzorg in Lelystad overeind moeten blijven. Gegadigden krijgen vervolgens tot en met maandag de tijd voor een eventueel nieuw bod, waarna de minister er met hen binnen een dag of twee uit hoopt te komen.

In ieder geval het Harderwijkse St Jansdal-ziekenhuis, cardiologenclub Cardiologie Centra Nederland en de Friese Antonius Zorggroep hebben belangstelling getoond voor de bankroete Flevolandse ziekenhuizen. Of zij daadwerkelijk een bod hebben gedaan is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste hulp IJsselmeerziekenhuis tijdelijk dicht
Sluiten