Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Doden en gewonden bij schietpartij Californië

Bij een schietpartij in een bar in Thousand Oaks (Californië) zijn zeker twaalf mensen om het leven gekomen. Er zouden ook gewonden zijn gevallen, hoe zij eraan toe zijn is onbekend. Onder de gewonden is in ieder geval een politieman, schrijft het lokale ABC7. Er zouden op het moment van de schietpartij honderden mensen aanwezig zijn geweest in de bar.

Ontsnappen

Rond half twaalf ‘s nachts (lokale tijd) kwam een schutter de bar binnen. Hij gebruikte eerst rookgranaten en opende vervolgens het vuur op de bezoekers van de bar. De schutter zou door de politie zijn neergeschoten en inmiddels zijn overleden. Ambulances zijn opgeroepen en politie is inmiddels de bar binnen om een inventarisatie van de situatie en de gewonden te maken.

De man zou minstens dertig schoten hebben gelost, daarna zouden mensen in de bar met stoelen de ruiten in hebben gegooid in een poging te ontsnappen. De aanwezigen zijn allemaal relatief jong. Volgens de LA Times was er op het moment van de aanval een evenement voor studenten bezig.

De dader zou een man van begin twintig zijn. Hij had een baard en was volledig in het zwart gekleed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.