Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Derde verdachte aangehouden in viervoudige moordzaak

Er is nog een verdachte aangehouden in de viervoudige moordzaak die Enschede al een paar weken in de greep heeft. In totaal zitten er nu drie mensen vast.

Wiethandel

De derde verdachte is een 30-jarige man, die woont in Twente. Hij werd maandagavond aangehouden. Diezelfde dag werden ook al twee mannen uit Hengelo ingerekend. Zij worden van zowel betrokkenheid bij de moord, als van een zwaar geweldsincident begin deze maand in Hengelo verdacht. Bij dat incident werd een man mishandeld en zou gedreigd en geschoten zijn met een vuurwapen.

De mannen zouden volgens RTV Oost vader (57) en zoon (32) zijn. Ze zouden uit Servië komen en een (para-)militaire achtergrond hebben. De kogels die na de schietpartij in Hengelo gevonden werden, zouden volgens het medium matchen met de viervoudige liquidatie in Enschede.

De vier doden werden op dinsdag 13 november gevonden in een pand aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede. Twee van hen waren eerder opgepakt in een zaak rond wiethandel, in afwachting van hun strafzaak waren ze vrijgelaten. In het pand waar ze gevonden waren, vond de politie in juni nog gedroogde henneptoppen. Of de wiethandel iets te maken heeft met de dodelijke schietpartij is nog onduidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.