Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 11 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Baas stort per ongeluk 30.000 euro te veel salaris

In het Belgische Charleroi gingen medewerkers van een staalfabriek op een wel heel fijne manier het weekend in. Er werd namelijk door hun werkgever per ongeluk 30.000 euro te veel aan salaris gestort.

Toen de werkgever de fout ontdekte, hadden de werknemers het geld naar eigen zeggen al uitgegeven. Een werknemer zei tegen de Belgische krant Het Laatste Nieuws: „Ik was geschokt toen ik zag dat ik zoveel geld op mijn rekening had staan.”

Al uitgegeven

Waar de man normaal gesproken een bedrag van ongeveer 1.600 euro op zijn rekening krijgt bijgeschreven, werd er vrijdag een bedrag van 31.464 euro gestort. „Het was duidelijk dat het om een vergissing ging, dus ik heb niets met het geld gedaan.”

Alle werknemers kregen een brief op de mat van hun baas, met de vraag het geld terug te storten. Volgens iemand onder de schuilnaam Henry gaat dit een probleem worden, omdat enkele werknemers het geld al hebben uitgegeven. „Ze gingen naar het casino of er werden automatisch schulden mee afbetaald doordat er beslag gelegd was op hun rekeningen. Ik ben voorzichtig geweest en heb niets uitgegeven, maar niet iedereen reageerde hetzelfde.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Baas stort per ongeluk 30.000 euro te veel salaris
Sluiten